22.5.13

Ο Αλέξης είναι η ελπίδα του πλανήτη; Μη χ__ω!


Είμαι από αυτούς που πάντα πίστευαν ότι ο χρόνος είναι με το μέρος του μαρξισμού.
Ότι ο κομμουνισμός αποτελεί (νομοτελειακά) το μέλλον μας.
Ήμουν όμως πιο μικρός, και πιο αθώος, και οι εποχές αλλιώτικες.
Παράλληλα, δεν είχα βάλει στην εξίσωση τον σημαντικό παράγοντα της ανθρώπινης φύσης.



Που όσο μεγαλώνω, και όσο αποκτάω περισσότερες εμπειρίες, τόσο πιο πολύ τον θεωρώ ως τον πιο κρίσιμο παράγοντα σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Έτσι, όσο ουτοπικός κι αν είναι ο θεωρητικός μαρξισμός, όσο καλοπροαίρετοι οι υποστηρικτές του (λέμε τώρα), τόσο πιο πολύ θα σκοντάφτει θέλει δεν θέλει στον ανθρώπινο παράγοντα.
Στην φύση που λέγαμε, και που περί άλλων τυρβάζει.
Άλλωστε, εβδομήντα τόσα χρόνια «σοσιαλισμού», μόνο τον «σοσιαλιστικό νέο άνθρωπο» δεν δημιούργησαν.
Μάλλον το αντίθετο έγινε τελικά…


Ο δια την ενέργεια ενεργών…


Αρκετοί  ίσως έχετε δει τη κινηματογραφική ταινία «Τhe Formula».
Για όσους την αγνοείτε, ή δεν τη θυμόσαστε, πρόκειται για μια αμερικανική ταινία γυρισμένη το 1980,  με θέμα μια συνομωσία πανίσχυρων παραγόντων, με σκοπό την εξαφάνιση της μυστικής διαδικασίας που είχαν αναπτύξει οι Γερμανοί, ώστε να παράγουν συνθετικά  καύσιμα από  ορυκτό άνθρακα.

 
Η φόρμουλα μετατροπής του άνθρακα  σε αέριο, ντίζελ ή βενζίνη, θεωρούταν τότε ιδιαίτερα σημαντική, λόγω του ότι η δεύτερη πετρελαϊκή κρίση, σε συνδυασμό με την σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν, είχαν αναδείξει την τότε τεραστία αμερικανική ενεργειακή ανασφάλεια.

Γιατί άραγε δεν πετούν οι πιγκουΐνοι;


Οι  πιγκουΐνοι είναι εκείνα τα όμορφα πουλιά με το σμόκιν, που ζουν στην παγωμένη Ανταρκτική, και που είναι τέλειοι κολυμβητές, και δύτες, αλλά που περιέργως ΔΕΝ πετούν.
Γιατί όμως δεν πετούν;
Αναρωτηθήκατε ποτέ;



Διότι αν πετούσαν, δεν θα μπορούσαν να είναι και δεινοί κολυμβητές.
Όλα είναι «δίνω κάτι, για να πάρω κάτι άλλο».
Μια ανταλλαγή δηλαδή.

Ένα σταυροδρόμι όπου συναντώνται η τεχνολογία και ο μύθος.


Η πολυαναμενόμενη νέα γενιά του Xbox της Microsoft είναι γεγονός.
Η εταιρία το αποκάλυψε χθες, τονίζοντας τις βελτιωμένες δυνατότητές του στην διασκέδαση, και μάλιστα το αποκαλεί «όλα σε ένα σύστημα για παιχνίδια, ταινίες, και διασκέδαση».



Παράλληλα ανακοίνωσε και την έναρξη μιας αποκλειστικής και ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής (Halo TV) που παραγωγός της θα είναι ο πολύς Steven Spielberg, ο οποίος δήλωσε πως η όλη αυτή εξέλιξη αποτελεί «ένα σταυροδρόμι όπου συναντώνται η τεχνολογία και ο μύθος».

Γυναίκες: Προσοχή όταν πάτε προς νερού σας….


Αν είστε γυναίκα, και αν βρίσκεστε στη Γλασκόβη της Σκοτίας, μη βγείτε βράδυ για μπαρότσαρκα.
Και αν βγείτε, μη τυχόν πάτε να γλεντήσετε στο κλαμπ Shimmy



Και αν πάτε στο συγκεκριμένο κλαμπ, και θέλετε να επισκεφτείτε τη τουαλέτα, κρατηθείτε.
Και αν πάλι δεν μπορείτε να κρατηθείτε, έχετε τον νου σας!!!
Γρηγορείτε, διότι καραδοκούν ματάκηδες, και μάλιστα με την έγκριση του καταστήματος!

Επιτάχυνση της ανάπτυξης …


(μέσω ενός δυναμικού πλαισίου ενίσχυσης της καινοτομίας).

Προκειμένου η ελληνική οικονομία να γίνει και πάλι ανταγωνιστική, απαιτούνται στοιχεία διαφοροποίησης, που θα την καθιστούν ελκυστική για επενδύσεις και ειδικότερα για εγκατάσταση νεοφυών επιχειρήσεων (startups).
Η πολιτεία πρέπει όχι μόνο να παροτρύνει και να ενεργοποιήσει το ημεδαπές ανθρώπινο δυναμικό υψηλού μορφωτικού επιπέδου, αλλά επίσης και να προσελκύσει αντίστοιχο δυναμικό από το εξωτερικό, ώστε να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, με σημαντικά οφέλη για τους ίδιους αλλά και για τον τόπο.




Σημειώνεται ότι σε παγκόσμιο επίπεδο παρατηρείται έντονη προσπάθεια από πολλές χώρες, οι οποίες διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να προσελκύσουν καινοτόμες επιχειρήσεις.
Παραδείγματα –πέραν της Αμερικής- αποτελούν η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, η Σιγκαπούρη, η Ουγγαρία, κ.ά., με ολοκληρωμένα προγράμματα διασφάλισης της πνευματικής ιδιοκτησίας (“IP boxes”).
Επιπλέον, το εγχείρημα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας αποδείχθηκε παντελώς αδύναμο διότι ακριβώς δεν είχε ουσιαστικά στοιχεία καινοτομίας όσον αφορά την στρατηγική προσέλκυσης ανθρώπινου δυναμικού και φυσικά, κεφαλαίων, παρόλο που στόχευε στην καινοτομία...

Πως να σκοτώσουμε το σοβιετικό τέρας.


Κατ΄ αρχάς να εξηγήσω τι εννοώ εγώ με τον όρο Σοβιετικό τέρας, διότι σίγουρα οι απόψεις διίστανται και δεν θα ήθελα να παρεξηγηθώ.
Το κυριότερο πρόβλημα που έχουμε στην Ελλάδα είναι ότι οι αποφάσεις για το οτιδήποτε παίρνονται σε κεντρικό επίπεδο.
Το έχω πει πολλές φορές, η βουλή ουσιαστικά δεν έχει σχεδόν καμία ανάμιξη στο νομοθετικό έργο. 



Όλες τις αποφάσεις τις λαμβάνει η εκάστοτε κυβέρνηση.
Δεύτερο θέμα είναι το ίδιο κοινοβουλευτικό σύστημα.
Το σύστημα είναι φτιαγμένο έτσι ώστε οι αποφάσεις να παίρνονται σε ανώτατο κομματικό επίπεδο με τους υπολοίπους απλά να ακολουθούν.
Οι διαφωνίες δεν επιτρέπονται και όλοι θα πρέπει να ακολουθούν την κομματική γραμμή, διότι θα θεωρηθούν "προδότες" του κόμματος, αιρετικοί κτλ.



Μα τι κρετίνος!


Η αλλιώς: Όταν μιλάει ο μπάφος…

Είμαι από εκείνους που έχουν συστηματικά υποστηρίξει την ισχύ της θεωρίας των δύο άκρων.
Η βασική επιχειρηματολογία μου συνίσταται στο γεγονός, πως αν και τα άκρα δεν μοιάζουν μεταξύ τους, εντούτοις, έχουν την ίδια εχθρική στάση απέναντι στη φιλελεύθερη δημοκρατία.


Αντιπαθούν την κουλτούρα, τους θεσμούς και τους ανθρώπους της.
Απεχθάνονται κυρίως το φιλελεύθερο και πλουραλιστικό οικοδόμημα της ατομικής ελευθερίας και το κοινοβουλευτικό πλαίσιο της διαμεσολάβησης (το κοινοβούλιο είναι απάτη, όπως έλεγε ο Λένιν).
Επιπλέον, η βία αποτελεί για αυτούς σταθερό και διαχρονικό σημείο αναφοράς. Πιστεύουν, δηλαδή, πως αυτή αποτελεί τη «μαμή της Ιστορίας».