27.5.13

Α, ρε Γκοτζαμάνη, τον έφαγες τον ανθρωπάκο!




Θεσσαλονίκη, χειμώνας του 1980.
Εμείς —μια παρέα μουσάτοι, μακρυμάλληδες,  
αμπεχωνοφόροι φοιτητές— έχουμε πάψει να ξημεροβραδιαζόμαστε στις ταβέρνες (και κάποιες φορές, Σάββατα, κυρίως στις ντισκοτέκ που φθίνουν πια) και προτιμούμε τα νέα σημεία διασκέδασης της πόλης, όπως το Time Out ή το Φλου.
Το ουίσκυ αντικαθιστά τη ρετσίνα και ο Θεοδωράκης και η νεοκυματική κιθάρα που βασίλευε στο «Λιόγερμα» μένουν στην άκρη, παραμερίζουν κάνοντας χώρο στα πλατώ των μπαρ που ξεφυτρώνουν για τις μουσικές των Doors, των διαχρονικών Stones, της Pattie Smith, της Jonnie Mitchel ή του πανκ που δειλά τότε ξεκινούσε ν’ ακούγεται…
Έμενα τότε σ’ ένα σπίτι στην πολύ στενή οδό Θεαγένους Χαρίση —ποτέ δεν με παρακίνησε η περιέργειά μου να ψάξω για την προέλευση του ονοματοδότη— εκεί που αγγίζαμε, σχεδόν, τους απέναντι ενοίκους, τα μπουγέλα μας, πάντως, έφταναν εύκολα στα μπαλκόνια τους (το ίδιο συνέβαινε και στα δικά μας), ιδίως κατά τη θερινή περίοδο των εξετάσεων τις μεταμεσονύχτιες ώρες της μελέτης.


Αυτοί τουλάχιστον τα έλεγαν από τότε…



Χρειάστηκε να έρθει η κρίση, και να σαρώσει τα πάντα, ανατρέποντας κάθε δεδομένο, αλλάζοντας τη ζωή μας αναφανδόν, προκειμένου κάποιοι να μετατραπούν σε όψιμους επαναστάτες, σε οργισμένους πολίτες, και να ζητούν να στηθούν κρεμάλες στο Σύνταγμα.



Την εποχή όμως που οι σημερινοί αγανακτισμένοι και οργισμένοι αντιμνημονιακοί,  και γενικά «αντάρτες», που πνέουν μένεα κατά του όλου συστήματος, έπαιζαν ακόμη στα καζίνο, ή παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι τους δείκτες του… Λαναρά, ή στήνονταν στις ουρές των τραπεζών για να πάρουν διακοποδάνειο, κάποιοι όχι μόνο έλεγαν, αλλά έκαναν και πράξη τις επαναστατικές τους απόψεις.
Καλώς ή κακώς, δικαίως ή μη.
Και σήμερα οι ίδιοι είναι (καλώς) στη φυλακή, ενώ οι άλλοτε «παίκτες» με τα Κοχίμπας,  που ζούσαν το όνειρο της ευημερούσας Ελλάδας, σκαρφαλώνουν  στα κάγκελά καταγγέλλοντας σε όλους τους τόνους τους «προδότες», μιλάνε για χούντα, και ζητάνε να δουν κεφάλια να πέφτουν.
Για αυτό και αξίζει να ακούσουμε τι έχει να πει σήμερα ένας από τους βασικούς πρωτεργάτες της αιματηρής δράσης της ΕΟ 17Ν, η οποία, αν μη τι άλλο,  τα έλεγε από τότε….
 

Ένα βιάγκρα για τις γυναίκες….



Οι άνδρες και οι γυναίκες στις αρχές της σχέσης τους, έχουν γενικά το ίδιο επίπεδο ερωτικής επιθυμίας ο ένας για τον άλλο.
Όσο όμως προχωράει ο καιρός, και η σχέση, και για λόγους που η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει, η γυναικεία επιθυμία μειώνεται δραματικά, ενώ η αντίστοιχη ανδρική παραμένει η ίδια.



Πρόκειται για ένα μυστήριο, και για αυτό η φαρμακευτική βιομηχανία μύρισε κέρδη, και προσπαθεί τώρα να βρει την λύση.
Μάλιστα, υπάρχουν δυο νέα σκευάσματα στην αγορά, τα Lybrido και Lybridos, που λέγεται ότι κάνουν θαύματα, και θα κρατήσουν αναμμένη τη φλόγα της σεξουαλικής επιθυμίας στις μονογαμικές γυναίκες.


Θεωρίες συνωμοσίας, και ημιμάθεια.



Αισθάνεστε ανήμποροι και αδύναμοι απέναντι στον κόσμο γενικά;
Βλέπετε παντού εχθρούς και απειλές;
Τότε είσαστε πολύ πιο επιρρεπείς στις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας.



Αυτό ισχυρίζονται οι επιστήμονες, ακόμη κι αν οι θεωρίες αυτές αυξάνουν την αδυναμία που αισθάνεστε.

Το καλύτερο παιδί…



Πολλοί φίλοι μου με ρωτούν κατά καιρούς τι πρόβλημα έχω με τους «διάσημους» καλλιτέχνες κλπ, και συνεχώς τους κοροϊδεύω;
Γιατί βγάζω τόση κακία εναντίον τους, και όχι τόση εναντίον των πολιτικών, που στο κάτω κάτω αυτοί έχουν την ευθύνη για τα χάλια μας;



Η απάντηση είναι σύνθετη.
Και εν πάση περιπτώσει μπορεί να έχω και άδικο.
Στο φινάλε, ότι και να λέω ή να γράφω εγώ, οι διάφοροι «επώνυμοι» της εγχώριας σόου μπίζνες θα λατρεύονται ως θεοί από την πλειοψηφία των συμπατριωτών μας.
Οπότε, ποιο το νόημα να τους λοιδορώ;


Η σκοτεινή πλευρά του ελληνικού γιαουρτιού.



Το ελληνικό γιαούρτι είναι μια από τις τελευταίες μόδες στην Αμερική.
Το προτιμούν οι πάντες.
Και δικαίως.



Έχει λίγες θερμίδες, πολλές προτείνες, και είναι νόστιμο και υγιεινό.
Έχει δηλαδή πολλά καλά.
Εκτός από ένα.
Καταστρέφει το … περιβάλλον!


Εικόνες σοκ, από το μέλλον.



Τα γεγονότα στο Λονδίνο, με τον αποκεφαλισμό του στρατιώτη από δύο μουσουλμάνους, όπως και στη Σουηδία, με τις πολυήμερες ταραχές από κυρίως μουσουλμάνους μετανάστες, ξεβρακώνουν τις ιδεοληψίες της καθ’ ημάς Αριστεράς, την ίδια ώρα που σηκώνει το κουρελόπανο του περιττού νέου «αντιρατσιστικού νόμου».
Είχαν προηγηθεί οι ταραχές στη Γαλλία το 2005 και στο Λονδίνο το 2011.




Οι δράστες είναι μάλιστα κυρίως νόμιμοι μετανάστες.
Ώστε η «πολιτική ορθότητα», η στοργή και προδέρμ της Σουηδίας και της Αγγλίας, με το γαλαντόμο κοινωνικό κράτος, δεν οδήγησαν στον πολυπολιτισμικό παράδεισο. 
Παιδιά δεύτερης ή και τρίτης γενιάς μεταναστών στην Αγγλία εφαρμόζουν τυφλά τις επιταγές του Τζιχάντ, του Ιερού Πολέμου, εις βάρος των απίστων, ενώ στη Στοκχόλμη διαλύουν ολόκληρες συνοικίες.

Οι επίδοξοι σωτήρες μας σχηματίζουν ουρές…



Τα σχήματα της κεντροαριστεράς είναι σαν κρασιά χωρίς την ετικέτα: πρέπει να είσαι ειδικός για να ξεχωρίσεις το ένα από το άλλο.
Ειλικρινά, δεν ξέρω πόσα κυκλοφορούν ή κυοφορούνται αυτήν την περίοδο.
Δεν υπάρχει και ένας κανόνας για το μέτρημα.


Τι είναι το ΠΑΣΟΚ;
Η ΔΗΜΑΡ;
Τι απέγιναν κάποιες πρωτοβουλίες τύπου Φλωρίδη ή Κατσέλη;
Πού κατατάσσεται ο Λοβέρδος;
Είναι τόσα που, εκ των πραγμάτων, σου διαφεύγουν και τα ονόματα.
Ρωτήστε τον εαυτό σας αν θυμάται, τώρα, αυθορμήτως, πώς λέγεται το κόμμα που συγκροτεί ο Λοβέρδος.
Δεν θα σας πω - να κάνετε google να το βρείτε.