5.6.13

Οι μικροί Θεοί (εθνοπατέρες).



Αυτή η ιστορία με τους πιστολέρο βουλευτές (και βουλευτίνες), που αρνούνται τους ελέγχους ασφαλείας, εκτός από την πλάκα της, έχει και μια σοβαρή πλευρά.

Η οποία έχει να κάνει με την ψυχοσύνθεση, αλλά και την αντίληψη που έχουν κάποιοι «σωτήρες» μας απέναντι στην πλέμπα.
Ότι όλοι είμαστε ίσοι, αλλά μερικοί είναι πιο ίσοι από τους υπόλοιπους.
Και όχι μόνο σε σχέση με ελέγχους για όπλα, αλλά γενικά.
Καλά είναι δηλαδή να νομοθετούν επί παντός του επιστητού, να ρημάζουν ζωές, να διαλύουν κεκτημένα, χωρίς τις περισσότερες φορές να ξέρουν τι ψηφίζουν, αφού ούτε καν διαβάζουν πριν υπογράψουν (βλ. Χρυσοχοίδη και μνημόνιο)…
Αλλά, όλα κι όλα.
Οι ίδιοι είναι υπεράνω…
Όλοι εμείς οι υπόλοιποι δηλαδή, είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωνόμαστε με τα όσα ψηφίζουν, οι ίδιοι όμως, που θα έπρεπε να δείχνουν το καλό παράδειγμα, αρνούνται να εφαρμόσουν ακόμη και τα αυτονόητα, όταν θεωρήσουν ότι αυτά θίγουν την «πολιτικά βαρυσήμαντη προσωπικότητά τους»!



Ελληνική διαδικτυακή δημοσιογραφία, και άλλα ανέκδοτα…



Πριν από λίγες ημέρες ο τόπος βούηξε με φήμες για μια επικείμενη μαγνητική καταιγίδα η οποία, όπως έλεγε το Ίντερνετ και η τηλεόραση, θα έπληττε ειδικά την Ελλάδα.

Την ημέρα της υποτιθέμενης καταιγίδας έστειλα ένα email στον blogger Νικηφόρο, που επιμελείται το Blue Dot, για να γράψει ένα σχετικό post.
Τι είναι αυτή η μαγνητική καταιγίδα;
Τι σημαίνει; Γιατί συμβαίνει; Τι θα προκαλέσει;
Ο κόσμος έπρεπε να ξέρει.
Λίγα λεπτά αργότερα ο Νικηφόρος μου απάντησε προβληματισμένος ότι, ψάχνοντας στα ίντερνετς, στα συνήθη έγκυρα και έγκριτα διεθνή μέρη, δεν έβρισκε τίποτα για καμία καταιγίδα, και ειδικά απολύτως τίποτα σχετικό με την Ελλάδα.
Στο ελληνικό ίντερνετ, δε, αναφερόταν μόνο μια πηγή για την "είδηση": Ένας  επιστήμονας από το Δημόκριτο, ο οποίος είχε δώσει συνέντευξη στην έγκριτη εφημερίδα Espresso μια εβδομάδα νωρίτερα.
Την "είδηση" αναπαρήγαγαν, μεταξύ άλλων: Η Ημερησία, το iefimerida, το News24, η Lifo, και πολλά άλλα sites.
Με δυο απλές αναζητήσεις στο Google και ένα τηλέφωνο που πήρε ο Νικηφόρος στο Δημόκριτο διαπιστώσαμε ότι ο κύριος που έδωσε τη συνέντευξη στην Espresso είναι από αυτούς που πιστεύουν στους αεροψεκασμούς, ότι δεν έχει καμία σχέση με το Δημόκριτο, και ότι δεν υπάρχει καμία μαγνητική καταιγίδα πουθενά.
Λίγο αργότερα έβγαλε και το ΑΠΕ ένα άρθρο στο οποίο κανονικοί επιστήμονες διέψευδαν την υποτιθέμενη καταιγίδα.


Την πάτησαν οι παλαιοημερολογίτες.



Τον Μάιο του 2010 πλησίασα σε απόσταση αναπνοής τον Ερντογάν.
Ήμουν στη Σμύρνη για τους «Πρωταγωνιστές», όταν πληροφορήθηκα ότι στο γήπεδο μπάσκετ θα γίνει «Γιορτή νεολαίας» με ομιλητή τον Τούρκο Πρωθυπουργό.
Η ατμόσφαιρα θύμιζε προεκλογική Ελλάδα του '90.
Τραπεζάκια με σημαίες και μύδια αχνιστά αντί για σουβλάκια.
Μέσα στο γήπεδο ο Τούρκος Kίμων Κουλούρης προσπαθούσε να ξεσηκώσει τον κόσμο, ενώ οι τραγουδιστές έλεγαν ο καθένας από ένα σουξέ και αποχωρούσαν.



Ένας μου θύμισε τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς.
Ζήτω η Ελλάδα - ζήτω η θρησκεία - ζήτω η Νέα Δημοκρατία.
Κορίτσια με μαντήλες, γριές με φερετζέδες, αλλά και γυναίκες με άψογο μακιγιάζ.
Και ήρθε όπως θα ερχόταν ο Ομπάμα.
Από άλλη είσοδο τον περίμεναν, από άλλη είσοδο μπήκε.
Τα κανάλια μαντρωμένα στη μέση του γηπέδου προσπαθούσαν να κάνουν δουλειά με τους τηλεφακούς.
Και εγώ τυχαία βρέθηκα κοντά στην εξέδρα που καθόταν ο «σουλτάνος» και η «σουλτάνα».


Παγκόσμια οικονομία: Μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί!



Ο έγκυρος οικονομολόγος John Kay, λέει πως η παγκόσμια οικονομία είναι μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί, με τις παγκόσμιες αγορές να παίζουν τον ρόλο του πυροκροτητή.



Πρόκειται για έναν καθηγητή του London School of Economics, αρθρογράφο στην Financial Times, και συγγραφέα μιας πολυδιαβασμένης έκθεσης για τα εγγενή ελαττώματα της χρηματιστηριακής αγοράς, που έγινε για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης.

Οι χορτοφάγοι ζουν περισσότερο!



Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας τελευταίας επιστημονικής μελέτης, οι χορτοφάγοι ζουν περισσότερο!



Η μελέτη έγινε από μια επιστημονική ομάδα, η οποία παρακολούθησε επί έξι χρόνια 73.300 μέλη της εκκλησίας των Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας, που επιβάλλει και προωθεί την χορτοφαγία στους πιστούς της.

Η Αμερική πολέμησε στο Ιράκ για χάρη της… Κίνας.



Η αμερικανική εμπλοκή στο Ιράκ  ήταν μια καταστροφή.
Και σήμερα, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον λόγο για τον οποίο ξοδεύτηκαν τρισεκατομμύρια δολάρια, και σκοτώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι.



Μια ηλίθια υπερδύναμη ξεκίνησε πόλεμο για χάρη μιας αναδυόμενης υπερδύναμης, η οποία όμως ήταν αρκετά έξυπνη ώστε να μην εμπλακεί καθόλου.
Όπως λέει η ειδική σε θέματα της Μέσης Ανατολής Denise Natali, «Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι είναι  οι Κινέζοι, που εκμεταλλεύονται την μετά Σαντάμ πετρελαϊκή άνθηση. Χρειάζονται ενέργεια, και χρειάζονται να την διοχετεύσουν στην αγορά…».


Οι Γεωργιανοί οδηγούν ελληνικά…



Πριν είκοσι χρόνια διαλύσαμε εντελώς την μοναδική ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία (Nissan) μεσαίου κυβισμού, ευνοώντας μόνο τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού. Είχαμε ήδη εξαφανίσει και την μοναδική βιομηχανία τρακτέρ στην Ελλάδα. 


Σήμερα, τα  αυτοκίνητα των Ελλήνων, (μεγάλου κυβισμού που ευνοήσαμε τότε) τα αγοράζουν όσο-όσο οι Γεωργιανοί και οι Σύριοι και τα πωλούν στα παζάρια.



Όλοι εναντίον όλων…



Ο καταδότης είναι ένας από τους αρχαιότερους ήρωες της ελληνικής παράδοσης.
Είτε για να εκδικηθεί, είτε για λόγους αντιζηλίας και απλής ιδιοτέλειας εμφανίζεται
πρόθυμος να συκοφαντήσει ανενδοίαστα.
Θυμάστε τον σοφό Παλαμήδη, κατά μία παράδοση εφευρέτη του ελληνικού αλφαβήτου, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο Οδυσσέας παρίστανε τον τρελό για να μην εκστρατεύσει στην Τροία και πέθανε λιθοβολημένος από τους συμπολεμιστές του.
Ο Οδυσσέας για να τον εκδικηθεί είχε καταγγείλει, ψευδώς, ότι συνεννοείται μυστικά με τον Πρίαμο.
Είναι μια παράδοση που άντεξε στο πέρασμα τόσων αιώνων Ιστορίας.
Οι παλαιότεροι θυμούνται ότι ορισμένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του Εμφυλίου έγιναν για λόγους προσωπικής αντιζηλίας ή αντεκδίκησης.
Φίλος μου αφηγείται πως όταν μια Ελληνίδα συγγραφέας γνωρίστηκε με τον Τούρκο Ναζίμ Χικμέτ, και παρά την αλληλοεκτίμηση, εκείνος επέμενε να κρατάει τις αποστάσεις του.
Όταν γνωρίστηκαν καλύτερα και ρώτησε γιατί την απέφευγε τόσον καιρό, ο Χικμέτ της απάντησε πως τη φοβόταν.
Ήταν γνωστό, της είπε, πως οι Έλληνες κομμουνιστές θεωρούνταν από τους ομοϊδεάτες τους καρφιά των Σοβιετικών…