11.6.13

Μια μικρή συνεισφορά στο Gay Pride!

Η μικρή συνεισφορά του Ορθογράφου στις εορταστικές εκδηλώσεις του Gay Pride!
Μουσικές Ταξιαρχίες και Ένα Τραγούδι για τον Χειμώνα...



Πρώτα ήρθαν... για ποιούς;



Εδώ και πάρα πολλά χρόνια βλέπω και ξαναβλέπω, ειδικά στο διαδίκτυο, διάφορους επαγγελματίες αρθρογράφους και μη, σχολιαστές, δημοσιογράφους κλπ να επαναλαμβάνουν ένα λάθος.
Ένα λάθος, που από την πολλή επανάληψη απέκτησε πλέον μυθικές διαστάσεις, και τείνει να θεωρείται ως σωστό, ή ως αλήθεια.
Ενώ δεν είναι.



Αναφέρομαι στη περίφημη ρήση, φράση, ατάκα, ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε, που ξεκινά (λάθος κι αυτό) ως εξής: «Πρώτα ήρθαν για τους Εβραίους, αλλά δεν ήμουν Εβραίος…».



Ενοικιάσεις ελαστικών!



Στην Ελλάδα, η κρίση, πέρα από όλα τα δεινά που επέφερε, κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά   την αγορά του αυτοκινήτου, αλλά και αυτήν των ανταλλακτικών, των σέρβις, κλπ.



Τα περισσότερα πλέον αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι ασυντήρητα, ενώ αν κάποιος τρακάρει, ούτε που σκέφτεται να επισκεφτεί λαμαρινά…

Ανθελληνική αμφισβήτηση.



Σε ό,τι αφορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα, όπως συνήθως ονομάζουμε τη Γενοκτονία των Εβραίων της Ευρώπης από τους ναζί, γίνεται μάχη από τους αναθεωρητές.
Επιφανέστερος όλων, ο πολυγραφότατος David Irving.
Από κάτω του υπάρχει πλήθος από άλλους ιστοριογραφούντες.
Άπαντες θέτουν ένα ψευδοπρόβλημα.
Προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν υπήρξε γενοκτονία, αμφισβητώντας βασικά δύο πράγματα: τον αριθμό των θυμάτων και το αν υπήρχε σχέδιο, με εντολή του Χίτλερ, για την ολοκληρωτική εξόντωση των Εβραίων της γηραιάς ηπείρου.


Προσπαθούν να τεκμηριώσουν την αμφισβήτηση ακόμη και με υπολογισμούς για το πόσα σώματα την ημέρα μπορούσε να κάψει ένα... κρεματόριο κ.λπ.
Εν ολίγοις, θεωρούν ότι η πλειονότητα των θυμάτων απεβίωσε από αρρώστιες, κακουχίες και πείνα στα στρατόπεδα, αποτέλεσμα των γενικότερων δυσκολιών του πολέμου, κι όχι οργανωμένου σχεδίου Τελικής Λύσης.
Ακόμη όμως και οι αρνητές της γενοκτονίας καταλήγουν σε τεράστιους αριθμούς θυμάτων, όσο κι αν αρνούνται την οργανωμένη εξόντωσή τους, οι οποίοι κόβουν την ανάσα.
Γιατί είτε 6.000.000 είτε 4.000.000 ή 1.500.000, δεν παύει να είναι ένα πρωτοφανές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το οποίο κανένας άνθρωπος που εμφορείται από τις ανθρωποκεντρικές αξίες του ελληνισμού και της χριστιανικής πίστης δεν επιτρέπεται να αμφισβητεί.


Το πιρπιτσόλι της διπλανής ξαπλώστρας…



Μια κλασική (αληθινή) ιστορία της νεοελληνικής καθημερινότητας, και δη της καλοκαιρινής.
Ένα μικρό μάθημα ζωής.





Είμαι λοιπόν αραχτός, σε ξαπλώστρα δίπλα στο κύμα, σε beach bar του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής, απολαμβάνοντας το φραπεδάκι μου, και μπαινοβγαίνοντας μια στη θάλασσα και μια … στο facebook.
Ξαφνικά, και  ενώ όλα ήταν ήρεμα και προβλέψιμα, καθημερινή γαρ, all hell breaks loose, που λένε και οι Γάλλοι.
Πλησιάζει λοιπόν και παρκάρει (με σπιναρίσματα!) μια τελευταίου τύπου Mercedes κάμπριο, με τα ηχεία της να ξερνάνε εκατοντάδες ντεσιμπέλ αγριεμένων ήχων Πάολας, Κοκκίνου, Βανδή….;
Θα σας γελάσω.
Πάντως τσιφτετελοπόπ ήταν, και μάλιστα ντάλα μεσημέρι!!!!!



Η Gazprom έχει τα χάλια της!



Καμία άλλη μεγάλη επιχείρηση στον κόσμο δεν έχει υποστεί τόση κακοδιαχείριση, τόσο καιρό, όσο η κρατική Gazprom OAO (GAZP) της Ρωσίας.
Τα τελευταία δέκα χρόνια, η διοίκησή της έκανε κάθε λάθος που θα μπορούσε να κάνει.
Ακόμη κι έτσι όμως, ο Vladimir Putin αρνείται να παραδεχτεί το πρόβλημα, και συνεχίζει να στηρίζει τον Alexei Miller, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας από το 2001.





Το πρόβλημα της Gazprom είναι σοβαρό, όχι μόνο επειδή πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε αγοραστική αξία ρωσική επιχείρηση, αλλά επειδή ο Putin είναι το πραγματικό της αφεντικό.
Όπου οδηγείται η Gazprom, εκεί οδηγείται και η Ρωσία,  και η ρωσική κυβέρνηση.


Δήμητρα Λιάνη: ‘Εξω απ’ τα δόντια!



Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ, ομολογεί ότι χρωστάει η Δήμητρα Παπανδρέου και για την κατάστασή της αυτή «δείχνει» ως υπεύθυνη την οικογένεια Παπανδρέου.
Η πετσοκομμένη σύνταξή της ως χήρα πρώην πρωθυπουργού, την οποία μοιράζεται με την Μαργαρίτα Παπανδρέου, είναι το μοναδικό εισόδημα σήμερα, καθώς τα σχέδιά της για την αξιοποίηση της «ροζ» βίλας της Εκάλης, όπου ζούσε με τον Ανδρέα δεν ευοδώθηκαν.




Μιλώντας στο «Secret», ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, η Δήμητρα Παπανδρέου αποκαλύπτει τους λόγους που την οδήγησαν να αντιμετωπίζει σήμερα
ένα τόσο βαρύ χρέος.


Προεδρική ή προεδρευομένη Δημοκρατία;



Στην χώρα μας, ζήσαμε για πολλά χρόνια την Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ή αλλιώς Πρωθυπουργική Δημοκρατία.
Πριν από την χούντα του ’67 περάσαμε μερικές δεκαετίες με Βασιλευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, όπου ο Βασιλιάς είχε ορισμένως, περισσότερες θεσμικές (και κυρίως εξωθεσμικές) εξουσίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.




Ο τελευταίος, μετά την συνταγματική αναθεώρηση του 1986 έχει  εξαιρετικά περιορισμένες έως ανύπαρκτες αρμοδιότητες.
Ουσιαστικά το σημερινό μας Πολίτευμα είναι μια Πρωθυπουργοκεντρική Δημοκρατία, όπου όμως κάθε εξουσία πηγάζει αποκλειστικά απευθείας από το κοινοβούλιο, δηλαδή τους βουλευτές – αντιπροσώπους του λαού, δηλαδή τα κόμματα. Ο έχων την απόλυτη εξουσία είναι δηλαδή ο Πρωθυπουργός, ο οποίος όμως για να άρχει, πρέπει να έχει την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων των βουλευτών, δηλαδή την «δεδηλωμένη».