20.9.13

Τελικά έγινε μεγάλη μαλακία….



Στον Θίασο του Αγγελόπουλου υπάρχει σκηνή όπου, Αριστεροί και Δεξιοί βρίσκονται σε λαϊκή ταβέρνα και αντιπαρατίθενται με τα τραγούδια των παρατάξεων τους.
Δεν μου είχε αρέσει, την είχα βρει στυλιζαρισμένη και δεν καταλάβαινα τη σημασία της, ώσπου διάβασα στο βιβλίο του Ιάσονα Χανδρινού για την ΟΠΛΑ (Το τιμωρό χέρι του λαού, Eκδόσεις Θεμέλιο) για τις συγκρούσεις των δύο παρατάξεων στις λαϊκές γειτονιές, για παρεξηγήσεις και τσακώματα σε ταβέρνες και καφενεία που κατέληγαν σε πολιτικές δολοφονίες.



Όπως συνέβαινε και στα χωριά, προϋπάρχουσες πολιτιστικές (πχ, πρόσφυγες-γηγενείς), τοπικές, οικογενειακές και προσωπικές διαφορές καθόρισαν πρωτίστως την ένταξη στα μεγάλα στρατόπεδα «κομμουνιστοσυμμοριτών» και «μοναρχοφασιστών» και δευτερευόντως πολιτικές ιδεολογίες ή ταξικές διαφοροποιήσεις.

Η άνοδος του ναζισμού. Απλά μαθήματα ιστορίας.



Επειδή είναι καρατσεκαρισμένο ότι πάρα πολλοί Έλληνες, ακόμη και ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, δεν γνωρίζουν τα στοιχειώδη περί του φιδιού που λέγεται ναζισμός, αγνοώντας ακόμη και το γεγονός ότι ο Χίτλερ πήρε την εξουσία δημοκρατικότατα, και επειδή όλα αυτά που ζούμε σήμερα έχουν συμβεί κι αλλού, ας δούμε εδώ τι ακριβώς συνέβη στην Γερμανία της περιόδου 1920-1930…



Η τότε γερμανική κυβέρνηση, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τους τραμπούκους του Χίτλερ, φυλάκισε αυτόν και μερικούς ακόμη, με αποτέλεσμα δυστυχώς ο εθνικοσοσιαλισμός να θεριέψει.
Μάλιστα, ο Χίτλερ βρήκε την ευκαιρία να γράψει μέσα στο κελί του, με γραμματέα του τον Ες, το περίφημο πλέον πόνημα «Ο Αγών μου».

Ξεφουσκώνει η ναζιστική φούσκα…



Χάθηκε το λαμπρό παλικάρι, που τόσα καλά λόγια είχαν να του αφιερώσουν οι φίλοι του.
Ο μύθος του μάρτυρα Παύλου Φύσσα, που θα φουντώσει επάνω από το μνήμα του, θα είναι για τους ναζί η Νέμεσις.
Όσα δεν μπόρεσε το λερωμένο πολιτικό σύστημα να κάνει, για να αναχαιτίσει την αλαζονική δυναμική τους, μάλλον θα τα καταφέρει το άδικο αίμα που έχυσε η κτηνωδία του ηλίθιου τέρατος.



Και η ίδια η ηγεσία των ναζί έδειχνε (δικαίως) χτες πανικόβλητη, ενώ προφανώς τώρα θα πάθει και κάποια κρίση νομιμότητας, αλλά πλέον είναι λίγο αργά για δάκρυα.
Κι ας τσίριζαν εντός και εκτός Κοινοβουλίου οι Κασιδιώταροι ότι δεν έχουν καμία σχέση με το φονικό.
Και ας έβγαινε τόσο διασκεδαστικός ο κ. Μιχαλολιάκος, που μας έφτιαξε τη μέρα, καταγγέλλοντας τους αντιπάλους του ότι καλλιεργούν εμφυλιοπολεμικό κλίμα!!!


Όταν η δημοκρατία θέλει, τότε μπορεί…



Ξέρω! Οι Αμερικάνοι είναι κορόιδα, ή αλλιώς αμερικανάκια, ενώ εμείς που καταγόμαστε απευθείας από τον Περικλή είμαστε μάγκες και ωραίοι.
Άλλωστε εμείς ανακαλύψαμε την δημοκρατία, όταν οι υπόλοιποι κοιμόντουσαν στα δένδρα….



Ναι, αλλά οι Αμερικάνοι είναι πρακτικοί, και όταν έχουν ένα πρόβλημα βρίσκουν αμέσως τη λύση, και χωρίς πολλά πολλά….

Να τεθούν εκτός νόμου. Τώρα!



Εάν κάποιος ίδρυε ένα κόμμα με επωνυμία «Κίνημα Ελλήνων Παιδόφιλων» ή με τον υπαινικτικό τίτλο «Λάτρεις Ομορφιάς Λάτρεις Ιδεώδους Τρυφερότητας Αγνότητας» -συντομογραφικά «Λ.Ο.Λ.Ι.Τ.Α»- η λειτουργία του θα γινόταν από τον νόμο ανεκτή; Εάν κάποιοι ενέτασσαν στους σκοπούς του κόμματός τους την επαναφορά της δουλείας, την καθιέρωση των ακρωτηριασμών ως ποινικής τιμωρίας ή της κλειτοριδεκτομής ως μέτρου που περιφρουρεί το ήθος των γυναικών, το κόμμα εκείνο θα εξασφάλιζε άδεια λειτουργίας;



Εάν -για να γίνω λίγο πιο ρεαλιστής- η «Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη» αποφάσιζε να συμμετάσχει με τον «πολιτικό βραχίονά της» στις εκλογές (ο οποίος δεν θα περιελάμβανε τους δολοφόνους του Παύλου Μπακογιάννη ή του Αλέξανδρου Αθανασιάδη), η Ελληνική Δημοκρατία θα όφειλε να της το επιτρέψει;  


Μια όμορφη βραδιά…



Χθες το βραδάκι, σε μια σχεδόν ανοιξιάτικη βραδιά, ο ποιητής Δημήτρης Ιατρόπουλος παρουσίασε το βιβλίο του Το Ασανσέρ, στο γνωστό lounge bar Meli Melo της Θεσσαλονίκης, του φίλου Σταύρου Μαρτινίδη.




Η βραδιά ήταν παρείστικη, και όσοι τυχεροί παρευρέθηκαν, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Δημήτρη, και να απολαύσουν τραγούδια του, από τα πάμπολλα που έχει γράψει, και που ερμήνευσε η Μαρία Δίμιτσα, ενώ στο πιάνο ήταν ο Βαλάντης Σωτηρίου.


Ο Αλέξης και οι συν αυτώ μηνύουν τον Χρύσανθο Λαζαρίδη!



Παρά το γεγονός ότι «οι καιροί ου μενετοί» και η συστράτευση κατά του φασισμού είναι αυτονόητη, εντούτοις κάποιοι δεν στέκονται στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων.



Χθες ο πρωθυπουργός και ο Ευ. Βενιζέλος συμφώνησαν στη δημιουργία ενός μετώπου που θα αντιμετωπίσει τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.
Με νομοθετικά μέτρα, με σκλήρυνση των νόμων και για το πώς και πότε θα χαρακτηρίζεται εγκληματική μια οργάνωση.
Ο Ν. Δένδιας κάλεσε σε διάλογο όλα τα κόμματα, οι γραμματείς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, Παπαμιμίκος και Ανδρουλάκης μίλησαν για αυτοσυγκράτηση και έκαναν έκκληση για συστράτευση.



Δεν ήξερα πως με τραβούσε κάμερα…



Ιδιαίτερα εκνευρισμένο από την επίθεση που δέχεται τις τελευταίες ώρες, δήλωσε στο «Κουλούρι» το καδρόνι με το οποίο χτυπήθηκε ο Πάνος Καμμένος χθες το απόγευμα στο Κερατσίνι.



Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο που η Χρυσή Αυγή δολοφόνησε τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα και όταν έγινε αντιληπτός από τον κόσμο δέχθηκε επίθεση με γροθιές και καδρόνια.
Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με ένα από τα καδρόνια αυτά, το οποίο απάντησε στις κατηγορίες που δέχεται σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.