21.9.13

Γιατί φοράς μαύρα ρε;



Πας να πάρεις την κόρη σου από το σχολείο της -φορώντας μαύρο μπλουζάκι και έχοντας σχεδόν ξυρισμένο κεφάλι- και δυο τύποι σου κάνουν face control…
Αν μου το έλεγε κάποιος άλλος και δε συνέβαινε σε μένα, μπορεί να θεωρούσα ότι υπερβάλλει.
Όμως είναι αλήθεια, συνέβη σε μένα, το μεσημέρι της Παρασκευής.



Πήγαινα να πάρω την κόρη μου, η οποία σε πολύ λίγο θα τελείωνε το μάθημά της, με μια τυπική εμφάνιση για μένα - και όσους με ξέρουν: Μαύρα παπούτσια, σχεδόν μποτάκια -αφού στο μπάσκετ έχω «βγάλει» πολλές φορές τους αστραγάλους μου και πρέπει να προσέχω- τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και μια μαύρη μπλούζα.
Το κεφάλι μου είναι μονίμως κοντοκουρεμένο-ξυρισμένο, αφού κάνουμε χρόνια τώρα παρέα με την τριχόπτωση.
Να συμπληρώσω ότι φορούσα και μαύρα γυαλιά ηλίου ή το θεωρείτε περιττό;



Μήπως τελικά έχει δίκιο ο Χρύσανθος Λαζαρίδης;



Χρύσανθος Λαζαρίδης, βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, με αφορμή τη συζήτηση για το φόνο του Παύλου Φύσσα, δήλωσε, ως γνωστόν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται «εκτός συνταγματικού τόξου».
Μετά τη γενική κατακραυγή (και περισσότερο μέσα από τη ΝΔ), ανασκεύασε μερικά, μιλώντας απλά για «δυο άκρα».
Τρία στοιχεία, νομίζω, μπορεί να προσάψει κανείς στην άποψη Λαζαρίδη.
Πρώτο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο οι «Σκουριές» και τα «γουναράδικα», οι υστερίες της Κωνσταντοπούλου ή η ημικάλυψη στους μπάχαλους.
Είναι επίσης μερικοί μετριοπαθείς πολιτικοί, όπως ο Δραγασάκης, ο Παπαδημούλης ή ο Σταθάκης.
Είναι ακόμα και η πορεία προς την κυβέρνηση, που ίσως ερμηνεύει κάποιες υπερβολές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όλα αυτά μαζί, όχι τα μισά…


Είμαι ο χειρότερός σας εφιάλτης: Έχω βουλευτική ασυλία!



Σε μια από τις ωραίες αμερικανικές κινηματογραφικές κωμωδίες, νομίζω το “48 hrs”, ο Eddie Murphy παίζει τον ρόλο μυστικού αστυνομικού, και σε κάποια φάση μαζί με τον συνεργάτη του Nick Nolte, μπαiνουν σε ένα επαρχιακό μπαρ του Νότου, γεμάτο από εμφανώς ρατσιστές αγελαδάρηδες, που στην Αμερική ονομάζονται rednecks.




Με το που βλέπουν οι νεάντερνταλ τον μαύρο στα χωράφια τους, αμέσως άρχισαν να κινούνται απειλητικά εναντίον του.
Τότε είναι που o Murphy, βγάζοντας το όπλο του και επιδεικνύοντας το σήμα του, λέει την περίφημη ατάκα: «Guys relax, I’m your worst nightmare… I’m a nigger with a  badge»!!!



Αδιάκριτη βία και πάλι…



Μιας και σε προηγούμενο άρθρο μιλούσαμε για ψυχοπαθείς δολοφόνους, που στην ελληνική περίπτωση κρύβονται πίσω από δήθεν πολιτικές ιδεολογίες, αλλά η ουσία παραμένει ότι απλά πρόκειται για σαλεμένα μυαλά, ας δούμε ένα ακόμη αιματηρό περιστατικό που συνέβη χθες βράδυ στο Αμέρικα.



Εκεί που οι σαλεμένοι είναι εκατομμύρια….
Και που μπορεί να μην ανήκουν σε κόμματα ή σε κινήματα, ή σε συνδέσμους, ή σε θύρες χουλιγκάνων, αλλά ανήκουν (πολλοί εξ αυτών) σε συμμορίες.

Ψυχοπαθείς δολοφόνοι…



Με αφορμή το χρυσαυγίτικο μαχαίρωμα στο Κερατσίνι, βγαίνουν κάποιοι «στοχαστές», και πετάνε τη μπάλα στη κερκίδα, λέγοντας πως δεν χρειάζεται να το κάνουμε θέμα, αφού και στην …. Αμερική κυνηγάνε τους μαύρους!
Ή μάλλον, στην Αμερική κάποιος περίεργος κάθε τόσο σκοτώνει αδιάκριτα.
Οπότε, ας μην τρελαινόμαστε, ας μην υπερβάλλουμε, και εν πάση περιπτώσει ας μη μας κάνουν μαθήματα οι ξένοι…



Οι δολοφονίες όμως είναι δολοφονίες, και ανεξάρτητα από πού πηγάζουν, έχουν περισσότερη σχέση με την ψυχική υγεία κάποιου παρά με την οπλοφορία αυτή καθ’ εαυτή.
Ένα μαχαίρι μπορεί να κόψει ψωμί, αλλά μπορεί και να αφαιρέσει μια ζωή.
Ειδικά αν βρίσκεται στα χέρια κάποιου ψυχοπαθή, ασχέτως της όποιας δήθεν «πολιτικοποίησής» του, που στα καθ ημάς απλά δίνει το άλλοθι για αντικοινωνικές και παραβατικές συμπεριφορές.

Αυτοί είναι αντιφασίστες…



Επειδή επιμένω να ζω σε μια ελεύθερη χώρα περπάτησα χτες στο κέντρο της Αθήνας. Έστριψα από την Πανεπιστημίου και ανηφόρησα την Μπενάκη από το αριστερό πεζοδρόμιο.
Πέρασα μέσα από μια καφετέρια που είχε απλώσει τα τραπεζάκια της στο πεζοδρόμιο.
Με την άκρη του ματιού μου είδα μια παρέα από 6-7 άτομα να στρέφεται προς το μέρος μου.



Από τον καιρό της χούντας έχω μάθει να ξεχωρίζω το κίτρινο βλέμμα του μίσους που έλεγε και ο Λεωνίδας, όπως επίσης και τη σωματοδομή των φασιστών.
Το μίσος ξεχείλιζε αλλά δεν ήταν νεοφασίστες, ήταν «αγανακτισμένοι», από αυτούς που τους χαϊδεύουν κάποια δελτία και κάποιοι συμπονετικοί δημοσιογράφοι. Σηκώθηκαν πάνω και άρχισαν να ουρλιάζουν: «Δωσίλογε, ευρωλιγούρη, κάθαρμα, μνημονιακέ, άντε γ......., και άλλα "γαλλικά".
Για ένα τετράγωνο ήρθαν πίσω μου φωνάζοντας και μετά γύρισαν στην καφετέρια.


Καλά τα λέει ο Χρύσανθος….



Η ανομία είναι εχθρός του λαού.
Οι ταραχές, τα έκτροπα, έχουν σχεδόν πάντα σαν θύματα τους απλούς ανθρώπους, την ζωή, την τιμή, την περιουσία τους.
Όποιοι σπέρνουν την ρητορική του μίσους, όπου κι αν ανήκουν, δεν σκέφτονται, ότι αρκούν κάποιοι να τους πάρουν στα σοβαρά, να πιστέψουν τα επαναστατικά φούμαρα, για να χυθεί αίμα.




Ο Πάνος Καμμένος προέτρεψε προχθές να λυντσάρουν τον Πάχτα.
Τάχα μου «πολιτικά», είπε ο λαγός στο λιοντάρι.
Την επομένη, έτσι όπως έτρεχε σαν έντρομο ζαρκάδι, για να ξεφύγει από το μαινόμενο πλήθος, έμαθε, πως πρέπει να βουτάς την γλώσσα σου στη λογική και το εθνικό συμφέρον, πριν μιλήσεις.
Ο Πάνος είναι κι αυτός πολίτης και πατέρας κι ευτυχώς δεν έγινε τίποτα μοιραίο.


Ελλάδα και … Βαϊμάρη.



Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αναφέρονται οι New York Times, οι οποίοι επισημαίνουν ότι αυτή τη στιγμή έχει εμφανιστεί «η τέλεια πολιτική καταιγίδα για βίαιο εξτρεμισμό».




Η πολιτική αυτή καταιγίδα, αποτελείται από εθνικό ευτελισμό, οικονομική καταστροφή, υψηλή μετανάστευση, πολιτική διχόνοια και διεθνή έλεγχο σύμφωνα με τους NYT, οι οποίοι τονίζουν: «Κοιτάξτε στη Βαϊμάρη της Γερμανίας για να καταλάβετε τα στοιχεία της».