7.11.13

Μια Ζωή Σικέ (19)



Ξύπνησα λοιπόν την άλλη μέρα στις 10:00.
Το κεφάλι μου για μια ακόμη φορά πήγαινε να σπάσει.
Το κρεβάτι μύριζε εμετό.
Πρέπει να είχα μεθύσει για τα καλά.



Αυτό που θυμάμαι, εκτός από το ρεζιλίκι στο μπαρ, ήταν και η επίσκεψή μου στο Hotel Gloria. Κοινώς μπουρδέλο της περιοχής των λαδάδικων.
Με πενήντα Ευρώ δηλαδή, πασάς στα Γιάννενα για 6 1/2 λεπτά της ώρας.
Το πώς επέστρεψα σπίτι δεν το πολυθυμάμαι και δεν με ενδιαφέρει.
Σημασία έχει ότι τα κατάφερα…

Μπαμ ηκούσθη στον αέρα, και έπεσε κάτω ο ... Αλέξης!



Και ξαφνικά, εκεί που όλοι γελούσαμε με την βαρυσήμαντη τοποθέτηση (κυβίστηση) του Αλέξη στο μακρινό Τέξας, όπως και με τα αγγλικά του, ηκούσθη ένα μπαμ στον αέρα, και ήρθαν τα πάνω κάτω.



Διότι δεν πρόλαβε να κατέβει από το αεροπλάνο, και αμέσως την έκανε την κουτσουκέλα του.
Έχοντας προφανώς τον αέρα του … Αμερικάνου!
Έβγαλε τα εξάσφαιρα και όποιον πάρει ο χάρος.
Μόνο που αντί να στοχεύσει, άρχισε να βαράει στον γάμο του καραγκιόζη…
Και αντί για Αμερικανός σερίφης, μας προέκυψε αμερικανάκι, που στο τέλος δεν θα γλιτώσει από τη μοίρα όλων των αποτυχημένων γελαδάρηδων του φαρ ουέστ, δηλαδή την πίσσα και τα πούπουλα, που στη δική του τη περίπτωση θα είναι πολιτικής μορφής.


Να τα λέμε αυτά ….



Μπορεί η χώρα μας να περνάει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της όσον αφορά στην οικονομική της κατάσταση, αφού στην ουσία είμαστε προ πολλού χρεοκοπημένοι και συντηρούμαστε με δανεικά, αλλά σε πάρα πολλούς άλλους τομείς,  το τελευταίο 15μηνο συνέβησαν διάφορα πρωτάκουστα και  άκρως ενδιαφέροντα.

.


Αποδεικνύοντας ότι ο Σαμαράς το έχει, και θα το είχε ακόμη περισσότερο αν σε αυτά τα κρίσιμα χρόνια δεν είχε την θηλιά του Μπένυ, και πιο πριν του κυρ Φώτη γύρω από τον λαιμό του.
Ενός κυρ Φώτη που θυσιάστηκε ηρωικά (να τα θυμόμαστε αυτά) για το δίκιο των … μοντέρ βάρδιας της αμαρτωλής ΕΤ.
Και τώρα τρέχει και δεν φτάνει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα της άλλοτε μεγάλης κεντροαριστεράς παράταξης, που βασίζεται στον Καστανίδη, στον Κατσανέβα, στον Αλαβάνο, και μπορεί και στον … Ζουράρι για να συνέλθει.
Κάτι ανάλογο θα πάθει οσονούπω και ο Αλέξης, που γύρισε απ το Τέξας φορτωμένος, και έσπευσε να καταθέσει πρόταση μομφής για ... την ΕΡΤ!
Τόσα και τόσα συνέβησαν στη χώρα τον τελευταίο χρόνο, αυτός για την ΕΡΤ νοιάστηκε.
Και από την ΕΡΤ θα την πατήσει... θυμηθείτε με. 

Έπρεπε να το δείξουν;



Δεν είναι εύκολο να υπάρξουν γενικοί κανόνες για το ποιες σκηνές από γεγονότα που σοκάρουν θα πρέπει να βγαίνουν στους δέκτες μας και ποιες όχι.
Σε συνθήκες ελεύθερης ενημέρωσης και απουσίας προληπτικής λογοκρισίας, η εφαρμογή των γενικών κανόνων δεοντολογίας είναι κυρίως θέμα ευθύνης και ποιότητας των μέσων και των ανθρώπων τους.



Όπως είναι και θέμα ευθύνης των πολιτών να επιλέγουν από πού θα ενημερωθούν και πώς αξιολογούν αυτά που ακούνε και βλέπουν.
Και επειδή με τις γενικές διατυπώσεις μπορούμε να συμφωνούμε και να διαφωνούμε γενικώς και αορίστως, ας πάμε στο συγκεκριμένο γεγονός…


Ένας ευρωλιγούρης στο … Τέξας!



Μεταφέρω από την ομιλία του κ.Τσίπρα στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής γνωστής και ως χώρα-φονιάδες των λαών:
«Σήμερα βρίσκομαι στο LBJ School of Public Affairs και ξαναθυμάμαι πως η «Μεγάλη Κοινωνία» άλλαξε την Αμερική. Βλέπω ακόμα ότι παρά τις δυσκολίες, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να προχωρούν προς αυτό το μεγάλο σχέδιο. Πόσο καλό θα ήταν να είχαμε το ίδιο πνεύμα και πρόγραμμα για την Ευρωζώνη.»
Αν καταλάβατε, προσδοκά να κάνει την ΕΕ μια νέα Αμερική.



Σε άλλο σημείο ο κ.Τσίπρας λέει « ....σήμερα έχουμε οικονομική ένωση και κοινό νόμισμα και οι εναλλακτικές λύσεις είναι χειρότερες».
Σοβαρά!!
Πήρε καιρό να το καταλάβετε ή απλώς αναλόγως του ακροατηρίου αλλάζετε την ρητορική σας;
Και συνεχίζει «..η έξοδος δεν θα ωφελήσει καμία χώρα σε κρίση, αντιθέτως θα πυροδοτήσει νέα προβλήματα, όπως την διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος, τραπεζική κρίση (Bank runs), πληθωρισμό, φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό όπως και φυγή ανθρώπων...»…
Εδώ ακόμα και ο πιο καλόπιστος ψηφοφόρος του Συ.Ριζ.Α. ενδέχεται να πάθει εγκεφαλικό.

Όπου γάμος και χαρά…



Συγκέντρωση έξω από την ΕΡΤ πραγματοποιούν πρώην εργαζόμενοι, νυν συνδικαλιστές και πολλοί «επαναστάτες» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ με επικεφαλής των αγώνων τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Γνωστή υπερασπίστρια των φτωχών και κατατρεγμένων αλλά και αυτή που «έκανε την πάπια» στη ψηφοφορία για την περικοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.



Κι άλλοι πολλοί βουλευτές εκεί όπως ο Ν. Βούτσης και ο κ. Στρατούλης, άξιοι εκπρόσωποι του «αριστερού ακτιβισμού» που πάει «όπου είναι γάμος και χαρά». Όπου υπάρχει τζέρτζελο και πρέπει να επικρατήσει το χάος πάντα πρώτοι οι βουλευτές της δήθεν προοδευτικής αριστεράς.



Η μαύρη Αριστερά…



‘Εστειλα σήμερα το πρωί αίτημα φιλίας μέσω του Facebook στον Λάμπρο Φουντούλη, πατέρα του Γιώργου Φουντούλη του μέλους της Χρυσής Αυγής που δολοφονήθηκε την περασμένη Παρασκευή από άγνωστους, προφανώς ακροαριστερούς ένοπλους επαναστάτες, μπροστά στα γραφεία του κόμματος στο Ηράκλειο Αττικής.
Ήταν το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω απέναντι στο εμφύλιο μίσος που καλλιεργεί η μαύρη Αριστερά, αυτή που εκπροσωπείται από τη δήλωση «Δεν θλίβομαι το ίδιο με τον φόνο ενός φασίστα και ενός αντιφασίστα. Αυτή είναι η πολιτική μου και δεν την αλλάζω. Ούτε με δολοφονίες».



Σε τι διαφέρει άραγε αυτή η αριστερή δήλωση από τη δεξιά δήλωση ««Δεν θλίβομαι το ίδιο με τον φόνο ενός μετανάστη και ενός Έλληνα»;


Το δικαίωμα της επιλογής.



Τελικά δεν γκρεμίστηκε ο κόσμος την περασμένη Κυριακή (3.11.2013).
Ήταν μια ηλιόλουστη μέρα, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους και είχε περισσότερες επιλογές απ’ όσες είχε τις άλλες μέρες της σχόλης.



Σύμφωνα με εκτιμήσεις των παραγόντων της αγοράς, ο τζίρος τους αυξήθηκε κατά 40% σε σχέση με άλλες Κυριακές, αφού το 98% των καταστημάτων στην Αθήνα και το 90% στη Θεσσαλονίκη ήταν ανοιχτά.
Οι πενήντα συνδικαλιστές, που διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας, και υπόσχονταν δυναμικές αντιδράσεις σε όποιον «τολμήσει να ανοίξει», δεν πτόησαν κανένα.
Οι άνθρωποι έκαναν αυτό που ήθελαν ανεξαρτήτως των απειλών.


Σαμαράς: Ο κυρίαρχος του παιχνιδιού…



Δύο πολύ σημαντικές ανατροπές είδαμε να συμβαίνουν μέσα σε λίγες ημέρες σε πολιτικό επίπεδο.
Από τη μια είδαμε και διαβάσαμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσχώρησε (ή τουλάχιστον έτσι δείχνει) στη λογική και τον ρεαλισμό.
Ξεχνώντας όλα τα επαναστατικά τσιτάτα για το μνημόνιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την κατάργηση των πάντων και γιατί όχι, την πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αν επέλθει σύγκρουση με την τρόικα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε… κεντροδεξιά στροφή.



Μπορεί να έδωσε διαπιστευτήρια στο «στόμα του καπιταλισμού», μπορεί να συνεχίζει τη διγλωσσία που τον χαρακτηρίζει (άλλα στην Ελλάδα για εσωτερική κατανάλωση κι άλλα στο εξωτερικό για να φτιάξει το προφίλ του).
Μπορεί, επιτέλους να ωρίμασε και να κατάλαβε ότι η μηχανή που κόβει χρήμα μετακόμισε σε άλλον πλανήτη.
Μπορεί τέλος να «είδε» κάπου στην Κουμουνδούρου τον αποθανόντα Ούγκο Τσάβες και να τους είπε ότι… «η επανάσταση αποδείχθηκε ένα όνειρο, μια βολεμένη κι ευφυής δικαιολογία».
Σημασία έχει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια τεράστια κωλοτούμπα και ανατρέπει όλο το πρόγραμμά του…