17.11.13

Μια Ζωή Σικέ (29)



Στις οκτώμιση παρακολούθησα τις ειδήσεις.
Δεν θα είχαν καμιά σημασία για μένα αν η σκέψη μου δεν κολλούσε σε κάποια δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Η δήλωση αυτή καθ`αυτή δεν είχε ιδιαίτερη σημασία.
Σημασία είχε ότι είχε σαν αφορμή την ετοιμότητα του πολεμικού μας ναυτικού και άλλα παρόμοια.




Σκέφτηκα αμέσως κάτι που μου είχε κάποτε πει ένας φίλος, που είχε κάνει τη θητεία του στο ναυτικό.
Ήταν, λέει, σε μια άσκηση του ΝΑΤΟ, στην οποία συμμετείχε και ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο, το οποίο όταν άρχισε τις ασκήσεις ηλεκτρονικών παρεμβολών, όλα τα ελληνικά πλοία νεκρώθηκαν στη κυριολεξία.
Δεν έπαψαν να λειτουργούν μόνο τα ραντάρ τους και τα άλλα ηλεκτρονικά μαραφέτια. Νεκρώθηκαν τα πάντα….

Άντε και διώξαμε τον Σαμαρά… μετά τι κάνουμε;



Όλο αυτό το διάστημα που μας μαστίζει η κρίση, διάφοροι τυχάρπαστοι πολιτικάντηδες, δημοσιογράφοι, και άλλοι διαπλεκόμενοι, βρήκαν ευκαιρία να χαϊδέψουν τα αφτιά του κοσμάκη που δυστυχεί, και να αναγάγουν τον λαϊκισμό σε επιστήμη.
Στοχεύοντας σε δικά τους ιδιοτελή  (άνομα) οφέλη.
Καταγγέλλοντας τους πάντες και τα πάντα, και υποσχόμενοι… παπάδες, γνωρίζοντας πως έτσι κι αλλιώς αυτά που λένε είναι φούμαρα, που όμως τους φέρνουν ψηφαλάκια, ακροαματικότητα, ή ότι άλλο ποθούν.



Έτσι, έχω βαρεθεί να ακούω για «κατοχές», για «χούντες», και για ότι άλλο κατεβάσει η γκλάβα του κάθε πικραμένου δήθεν αριστερού ή του κάθε ψεκασμένου ανισόρροπου.
Τελευταία, και επειδή όλοι βλέπουν ότι τα ποσοστά των εν δυνάμει σωτήρων μας παραμένουν καθηλωμένα, και αφού έχουν εκτοξεύσει την κάθε είδους παπαριά εναντίον της συγκυβέρνησης, χωρίς αποτέλεσμα, ανακάλυψαν κάτι καινούργιο.
Έτσι, πέρα από τις διάφορες «κινήσεις» ανησυχούντων Πασόκων,  ή αγνών δημοκρατών που θέλουν να αναζωογονήσουν την κεντροαριστερά, αλλά και πέρα από τις ιδρύσεις κομμάτων από τον κάθε ξεχασμένο πικραμένο, έχουμε και ένα καινούργιο φρούτο: Την διάχυση φημών περί της αναγκαιότητας να αντικατασταθεί ο Σαμαράς!


Η πολιτικός Ραχήλ, και η …Ρούλα Κορομηλά.



Η Ραχήλ Μακρή είναι για μένα το κατ εξοχήν σύμβολο του νέου πολιτικού.
Αυτού της εποχής μας.
Μιας εποχής όπου ψηφίζουν και δραστηριοποιούνται πολιτικά και κοινωνικά τα προϊόντα της γενιάς που μεσολάβησε… της γενιάς της Ρούλας Κορομηλά.



Χρόνια τώρα το λέω, και κανείς δεν με ακούει.
Η Ρούλα Κορομηλά, που απλά συμβολίζει την Ελλάδα της στρεβλής ανάπτυξης και της τεχνητής ευμάρειας, θα γεννούσε τις μπίμπο του μέλλοντός μας.
Και το έκανε.
Δυο τουλάχιστον γενιές Ελληνίδων (και Ελλήνων) έγιναν μπίμπο και τσαούσες.

Να μιλήσουμε λοιπόν για αποπροσανατολισμό, σύντροφοι;



Οι απεχθείς δολοφονίες που συγκλόνισαν τη χώρα δεν ανήκουν μακριά στο παρελθόν. Αποτρόπαια γεγονότα μέγιστης πολιτικής και κοινωνικής σημασίας, σχολιάστηκαν δε από τον πολιτικό κόσμο με διάφορους και πολύ ιδιαίτερους τρόπους.



Όλοι θυμόμαστε λοιπόν, καθώς αναγκάζομαι να σας πάω ξανά σε εκείνες τις μέρες, πώς ανεύθυνα τα κόμματα του "αντιμνημονιακού" συνασπισμού έτρεξαν να μιλήσουν για κυβερνητικό παρακράτος και για αποπροσανατολισμό.
Εννοούν λοιπόν πώς οι δολοφονίες εξυπηρέτησαν την κυβέρνηση στο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την δεινή βιοτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κόσμος, από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τυχόν νέα μέτρα αλλά και από θέματα δικαστικά και πολιτειακά.



Χρειάζονται τα πανεπιστήμια;



Επειδή μετά τη δέκατη εβδομάδα αργίας πολλοί έχουν αρχίσει να αμφισβητούν τη χρησιμότητα των πανεπιστημίων, αισθάνομαι υποχρεωμένος να βάλω μερικά πράγματα στη θέση τους.



Κατ’ αρχάς, τα πανεπιστήμια είναι χρήσιμα για το κοινωνικό σύνολο επειδή διαθέτουν πρυτάνεις.
Εάν δεν υπήρχαν πανεπιστήμια δεν θα υπήρχαν ούτε πρυτάνεις, οι οποίοι κι αυτοί με τη σειρά τους είναι χρήσιμοι για το κοινωνικό σύνολο επειδή υπάρχουν τα πανεπιστήμια…

«Ελ. Βενιζέλος»: Η ταφόπλακα της Αθήνας;



Μείωση της τάξης του 10,2% παρουσίασε το 2012, σε σύγκριση με το 2011, η συνολική κίνηση επιβατών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αρνητικό ποσοστό το οποίο είναι και το υψηλότερο στην Ε.Ε. των 27.



Από τα τριάντα συνολικά ευρωπαϊκά κεντρικά αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη κίνηση, ο ΔΑΣ καταλαμβάνει μόλις την 25η θέση με 12.865.000 επιβάτες.
Πρώτο στη λίστα βρίσκεται το Heathrow του Λονδίνου με σχεδόν 70 εκατομμύρια, δεύτερο το Charles de Gaulle στο Παρίσι με 61 εκατομμύρια και τρίτο το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης με 57 εκατομμύρια επιβάτες.


Περπατώντας στην επιφάνεια του νερού….

Ένα νέο άθλημα, προκαλεί έντονη αντιπαράθεση σχετικά με το αν μπορεί ή όχι ο άνθρωπος να πετύχει το ακατόρθωτο: να περπατήσει στο νερό, ή για να ακριβολογούμε, να τρέξει πάνω στο νερό…



Ονομάζεται Liquid Mountaineering (υγρή ορειβασία) και ανακαλύφθηκε μετά από ένα τυχαίο γεγονός.
Το μόνο που χρειάζεται, λένε οι εμπνευστές του, είναι καλής ποιότητας καουτσούκ παπούτσια και μεγάλη ταχύτητα.