21.11.13

Μια Ζωή Σικέ (33)



Λένε ότι ο άνθρωπος γεννιέται ελεύθερος, αλλά όπως είπε κι`ο Μαρξ «όπου κι`αν κοιτάξω, τον βλέπω αλυσοδεμένο».
Αυτό κυρίως είναι αλήθεια σήμερα, που ζούμε στην κοινωνία του ευδαιμονισμού.




Η τηλεόραση, τα περιοδικά, τα ραδιόφωνα, το διαδίκτυο ... όλοι, μα όλοι, προβάλλουν πρότυπα μιας ζωής που σίγουρα δεν υπάρχει.
Κι`αν υπάρχει, είναι μόνο σε μερικά τετράγωνα των βορείων προαστίων της Αθήνας, που κατοικούνται από τους σύγχρονους πειρατές.
Τους αεριτζήδες της οικονομίας μας.
Τα γνωστά λαμόγια της διαπλοκής.



Όψιμοι αντιστασιακοί καλλιτέχνες…



Με δυσκολία έγραψα το κείμενο που ακολουθεί.
Προβληματίστηκα αν έπρεπε να το γράψω.
Μήπως, γράφοντάς το, παίζω το παιχνίδι του χρυσαυγίτη βουλευτή που ανέδειξε το θέμα.



Προβληματίστηκα γιατί με τον Κώστα Βουτσά- και με τόσους άλλους-μεγαλώσαμε. Με τις ταινίες και τις θεατρικές παραστάσεις του.
Και γνώριζα, από αφηγήσεις όσων τον έζησαν από κοντά, ότι η στάση του στα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του ΄60 ήταν καλή.
Εν συντομία τα σημερινά…

Αυτοί είναι ικανοί μέχρι και τον Κουλούρη να μας πλασάρουν…



Τελικά, η πολιτική μας σκηνή είναι κάτι σαν τρενάκι του τρόμου, μόνο που αντί για τέρατα στις γωνίες, εδώ μας απειλούν τσιρκολάνοι, παλιάτσοι, και καραγκιόζηδες.
Ένα τρενάκι, παρ’ όλα αυτά,  με τα απαραίτητα σκαμπανεβάσματα, την αγωνία, και τον ίλιγγο του κινδύνου…



Με πρωταγωνιστές στον ρόλο των «μπαμπούλων», κάτι περίεργους τύπους (και τύπισσες) που σε άλλες πιο ανώδυνες εποχές, ουδείς θα τους έδινε σημασία, ουδείς θα τους ψήφιζε, και στη καλύτερη περίπτωση θα κέρδιζαν την δημοσιότητα που επιζητούν, μέσα από κανένα «Ερωτοδικείο», ή κανένα «Χρυσό Κουφέτο».
Για τέτοιου πολιτικού βεληνεκούς προσωπικότητες μιλάμε…
Σήμερα όμως μας κυβερνάνε, και καθορίζουν το μέλλον μας!

Να γίνουμε ολίγον… Αγγλοσάξονες.



Η επικοινωνιακή μέθοδος είναι παλιά και δοκιμασμένη.
Όταν είναι να λάβεις μέτρα, αφήνεις να διαρρέουν πολύ χειρότερα από αυτά που τελικά θα πάρεις, αρχίζουν διάφοροι ως «χρήσιμοι ηλίθιοι» να συζητούν τερατολογίες, ώστε τα τελικά μέτρα, πολύ ηπιότερα, να φαίνονται μια χαρά.
Ενίοτε φαίνεται ότι η ελάφρυνση οφείλεται στον ηγέτη, που έρχεται σαν το Ιππικό στα γουέστερν και παίρνει το πράγμα πάνω του.



Η διαδικασία αυτή, μια επικοινωνιακή κουτοπονηριά, είναι ανθρωποδιωκτική, κι ας την έχουν ακολουθήσει κατά καιρούς όλες οι κυβερνήσεις από καταβολής ελληνικού κράτους.
Στις ατελείωτες εβδομάδες που η αντιπολίτευση σπεκουλάρει και καταστροφολογεί ή οι ημέτεροι υπερασπίζονται τα ιδιαίτερα συμφέροντα της πολιτικής τους πελατείας, τσακίζεται το ηθικό των ανθρώπων, εξοργίζονται κι αποξενώνονται ψυχικά από την παράταξη κι οι δικοί μας οπαδοί.

Δεσμώτης του ιλίγγου…



Πολύ καλά έκανε ο κ. Βενιζέλος και παρέμεινε οίκοι.
Δεν είναι μέρες αυτές να κυκλοφορείς στους δρόμους και σε συνεδριάσεις κυνοβουλευτικών ομάδων, γιατί εκεί δαγκώνουν.
Το «ατύχημα», άλλωστε, ως γνωστόν παραμονεύει.



Καλά θα κάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να παρατείνει αυτή του την απόφαση για το εύλογο χρονικό διάστημα των επόμενων μηνών.
Ίσως μάλιστα πρέπει να το κλιμακώσει και να παραμείνει κληνήρης, να συγκαλέσει ιατρικό συμβούλιο και να αποσπάσει αναρρωτική άδεια μήπως και την αποφύγει τελικά αυτή την κυνοβουλευτική ομάδα.

Η υπεροψία της μόρφωσης…






Το 2004, ήμουν καθηγητής πληροφορικής σε ένα τεχνικό σχολείο της Καλαμάτας, ενώ παράλληλα αναλάμβανα και κάποια έργα web developing σαν freelancer.
Ωραία χρόνια.
Χαλαρή δουλειά το πρωί, και μια πιο ενδιαφέρουσα δουλειά με ελεύθερο ωράριο για να έχω ένα πολύ καλό εισόδημα.




Πίστευα τότε ότι είχα κάνει την καλύτερη επιλογή, και φυσικά το είχα πετύχει αυτό με την ευστροφία μου, αφού για να φτάσω εκεί είχα καταφέρει να μπω στην πιο δύσκολη σχολή της χώρας μου ανάμεσα σε χιλιάδες υποψηφίους.
Μετά έδωσα εξετάσεις στον ΑΣΕΠ πάλι ανάμεσα σε 4 χιλιάδες υποψηφίους για να βγω μέσα στην πρώτη εικοσάδα και να έχω την πολυτέλεια να επιλέξω να διδάξω σε μία όμορφη πόλη όπως η Καλαμάτα.
Θεούλη μου, πόσο έξυπνος ήμουν, πραγματικό καμάρι της μάνας μου!


Τα παρεπόμενα των ψεκασμών….



Τη δημιουργία Παγκόσμιου Κέντρου Διαστημικού Τουρισμού στην Καλαμάτα, με κατασκευή βάσης εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο διάστημα για τουριστικούς λόγους, εισηγήθηκε με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Υποδομών.




Ζήτησε μάλιστα να ενημερωθεί αν υπάρχει εμπεριστατωμένη μελέτη για την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία.
Τα δύο υπουργεία απέστειλαν στη Βουλή έγγραφες απαντήσεις.