16.12.13

The Bottom...

Tara Holloway







Η Ελλάδα και η Ευρώπη…



Η ποντικοπαγίδα  κάθε ελληνικής κυβέρνησης -κοινοβουλευτικά εκλεγμένης- είναι ότι για να εκλεγεί και να μπορέσει να κυβερνήσει πρέπει να πείσει το ελληνικό εξουσιαστικό σύστημα -παρακράτος ελεγχόμενο από συμμορίες συμφερόντων παρασιτικής υφής- ότι είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή για τα κοντοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα συμφέροντά του.




Κάθε δε κυβερνητική εξουσία ελέγχεται από ένα συνονθύλευμα εκλεγμένων και μη ατόμων από τον κρατικό και κομματικό μηχανισμό, όπου κάθε γνήσια μεταρρυθμιστική προσπάθεια -συστημική στο είδος της και όχι αντισυστημική στην παγκόσμια επικρατούσα λογική διεθνούς καταμερισμού τής εργασίας- τείνει να ευτελίζεται και να εξαφανίζεται από την οργανωμένη αντίδραση μιας παρασιτικά τρεφόμενης εθνικής αστικής τάξης, η οποία προτιμά τα ψίχουλα διαχείρισης μιας φτωχής χώρας και την επαρχιακή μιζέρια τής αναπαραγωγής της στα πλαίσια τής διεθνούς ανασφάλειας.



Αν είναι έτσι, κάνω κι εγώ τον «αντάρτη».



Ένα εκατομμύριο ευρώ πήρε εφάπαξ ο βουλευτής επικρατείας του Σύριζα, όπως γράφει σήμερα το  Πρώτο Θέμα!
Ο πρώην συνδικαλιστής εμφανίζει δύο τραπεζικούς λογαριασμούς ύψους 350.000 ευρώ και 650.000 ευρώ και ως προέλευση χρημάτων δηλώνει «αποζημίωση συνταξιοδότησης».


Στις τραπεζικές καταθέσεις του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται η κατάσταση που επικρατούσε επί χρόνια στην Ελλάδα και που τώρα καλούνται να πληρώσουν τα συνήθη υποζύγια. 



Εκπληκτικό! Πρώτη επαφή…



Το 1976, η ομάδα του εξερευνητή Jean-Pierre Dutilleaux ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την πρωτόγονη φυλή των Toulambis στη Papua της Νέα Γουινέας, τα μέλη της οποίας δεν είχαν έρθει ποτέ σε επικοινωνία με τον έξω κόσμο και ούτε είχαν ξαναδεί άνθρωπο με λευκό δέρμα.



Η κάμερα απαθανάτισε την φοβισμένη και γεμάτη περιέργεια αντίδρασή τους.
Δείτε το ενδιαφέρον και εκπληκτικό πραγματικά βίντεο, που καταγράφει αυτή τη σημαντική στιγμή, και που λέει πολλά για τον άνθρωπο…

 S.A.

Η Κίνα, η σελήνη, και ο Καπερνάρος!



Η Κίνα κατάφερε τελικά, μετά από 40 χρόνια, να στείλει με επιτυχία διαστημόπλοιο στη σελήνη, το οποίο μετέφερε και ένα όχημα moon rover, που ήδη κάνει τις βόλτες του στην επιφάνεια του δορυφόρου μας.



Πρόκειται για το βάρους 270 περίπου κιλών Jade Rabbit, για το οποίο είναι περήφανη η Κίνα.

Η άλλη Ουρανία… η άγνωστη!




Αίσθηση προκαλούν διάφορες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την κόρη του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Ουρανία Μιχαλολιάκου και τις διαδικτυακές τις περιπέτειες...



Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής», η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου διατηρούσε λογαριασμό στο
Twitter με... περίεργα ψευδώνυμα για να μπορεί να αναλύει τις σκέψεις της ανενόχλητη.

Παστουρμαδόπιτα γιορτινή!



Η φίλη μας η Γιούλα Μπουρδόλη τρελαίνεται για παστουρμά.
Για αυτό και μας έστειλε μια αγαπημένη της συνταγή, που ψάρεψε στο διαδίκτυο, για παστουρμαδόπιτα, την οποία και μοιραζόμαστε μαζί σας!



Στο μεγαλύτερο τραπέζι της χρονιάς, την παραμονή των Χριστουγέννων, ποτέ από το τραπέζι μου δεν λείπει η παστουρμαδόπιτα.  
Τα μαγειρέματα εκείνης της μέρας, δύσκολα, πολύπλοκα και πλούσια, ξεκινούν δυό μέρες πριν.
Μέσα στον πανικό της προετοιμασίας, η παστουρμαδοπιτούλα είναι η μόνη βολική, αφού δεν απαιτεί χρόνο ούτε κόπο…


Πύραυλοι και δελφίνια…



Νέα εμπλοκή εμφανίστηκε από ό,τι φαίνεται στη δημιουργία κέντρου εκτοξεύσεως πυραύλων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Δεν ξέρω αν πήρε ήδη θέση ο κ. Κρίτων Αρσένης, πάντως οικολογικοί κύκλοι προβληματίζονται διότι ο εκκωφαντικός θόρυβος των διαστημικών πτήσεων θα διαταράξει τη ζωή του «μεσσηνιακού δελφινιού» (Delphinus delphis messinius calamatianus).



Ως γνωστόν το εν λόγω δελφίνι φύεται στην περιοχή από αρχαιοτάτων χρόνων, στην περιοχή των ανακτόρων της Ικλαινας, στην Πυλία.
Αποδίδουν μάλιστα στην κυβέρνηση προθέσεις συγκάλυψης του οικολογικού εγκλήματος μετά την απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών να εκδώσει, ενόψει της ελληνικής προεδρίας, εικόνα του εν λόγω δελφινιού.