29.1.14

Υποσχέσεις Αλέξη για την ΕΡΤ!



Καθρεπτάκια σε Ινδιάνους αρχίζει να δείχνει στο «πόπολο» ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.
Εθισμένος στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, άλλωστε τζάμπα είναι δεν κοστίζουν τίποτα, τάζει τώρα και στους πονεμένους «ΕΡΤικούς» επαναπρόσληψη και επαναλειτουργία της ΕΡΤ τις πρώτες 100 ημέρες της ανάληψης της πρωθυπουργίας του.



Αν λοιπόν και όποτε γίνουν εθνικές εκλογές και συγκροτηθεί η κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας ονειρεύεται, μεταξύ άλλων, να επαναφέρει την ΕΡΤ στην κατάσταση πριν το λουκέτο της 11ης Ιουνίου 2013.



Μάλιστα οι καλοθελητές του ΣΥΡΙΖΑ διατείνονται ότι είναι περίπου έτοιμο το νομοσχέδιο για την ανασύστασή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Το σύνολο των εργαζομένων που θα απασχολήσει η νέα συριζέϊκη ΕΡΤ εκτιμώνται σε 2.300 εκ των οποίων οι 2.000 θα είναι μόνιμοι, ενώ οι υπόλοιποι 300 θα είναι συμβασιούχοι για τις ανάγκες παραγωγής των ενημερωτικών εκπομπών.
Θα δοθεί προτεραιότητα στο ελληνικό πρόγραμμα, με την άμεση πληρωμή των οφειλών και την ανάθεση νέων τηλεοπτικών εκπομπών, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Στη νέα ΕΡΤ, η οποία  θα αποτελεί συνέχεια της ΕΡΤ ΑΕ, θα έχουν θέση όλοι οι εργαζόμενοι της, πλην των στελεχών που έλαβαν τομείς ευθύνης  στη ΔΤ και τη ΝΕΡΙΤ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνεργάστηκαν για να κατέβουν οι πομποί  και οι αναμεταδότες και να διακοπεί το σήμα της.
Θα υπάρξουν συμψηφισμοί για τα χρήματα που πήραν οι εργαζόμενοι του υπουργείου οικονομικών  (ΔΤ) που θα θελήσουν να συνεχίσουν να  εργάζονται στην ΕΡΤ, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν σκέψεις για τις αποζημιώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου