3.1.14

Προς Ελληναράδες.



Από μικρός μου άρεσε να διαβάζω ιστορία.
Για αυτό, και σαν ερασιτέχνης ιστοριοδίφης τρελαίνομαι με πάρα πολλές σαχλαμάρες που ακούω κατά καιρούς από συμπατριώτες μας, και δυσανασχετώ με την γενικευμένη άγνοια που έχουμε ως λαός για την ιστορία μας.



Δυστυχώς, το εκπαιδευτικό μας σύστημα πάσχει, και μπάζει από παντού.
Για παράδειγμα, εγώ που τελείωσα κλασικό, και που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να έχω διδαχτεί περισσότερη ιστορία από ότι ένας συνομήλικός μου του πρακτικού, ή ένας σημερινός απόφοιτος τεχνικού λυκείου, τις περισσότερες χρήσιμες ιστορικές μου γνώσεις τις πήρα από εξωσχολικό διάβασμα, που έκανα για το μεράκι μου.
Για αυτό, όσο και να δυσανασχετώ με τις παπαριές που ακούω από δω κι από κει, εν τούτοις δικαιολογώ τους παπαρολόγους, διότι και δεν διδάχτηκαν (σωστή) ιστορία, και δεν φρόντισαν να μάθουν λίγη από μόνοι τους, αφού στα μάτια του μέσου μαθητή η ιστορία ως μάθημα είναι βαρετή, είναι αγγαρεία, και συνήθως έχει να κάνει με μια σειρά από ανούσιες μάχες και ημερομηνίες.
Και όμως, δεν είναι έτσι…
Τέλος πάντων.


Μια λοιπόν από τις επαναλαμβανόμενες (για εμένα) ασυναρτησίες που ακούω, ακόμη και από κατά τα άλλα νοήμονες και διαβασμένους φίλους και γνωστούς, χώρια τους επαγγελματίες Ελληναράδες (π.χ. Χρυσή Αυγή), είναι το τετριμμένο πλέον ότι όλοι εμείς οι Έλληνες καταγόμαστε απευθείας από τον Περικλή!
Ότι είμαστε φυλετικά, αιματολογικά, κλπ, άμεσοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, όπως βέβαια τους φανταζόμαστε (κυρίως των Αθηναίων του Μιλτιάδη, και των Σπαρτιατών του Λεωνίδα).
Όλοι είμαστε τρισέγγονα των σπουδαίων φιλοσόφων και πολεμιστών.
Κανένας μας δεν είναι απόγονος δούλων…
Το γεγονός ότι πέραν των παραπάνω πόλεων υπήρχαν δεκάδες (αν όχι εκατοντάδες) ακόμη πόλεις κράτη, ελληνικά φύλα κλπ, το ξεπερνούν τεχνηέντως οι σύγχρονοι Αρχαιόπληκτοι.
Και μάλιστα, προς επίρρωσιν των ισχυρισμών τους, επικαλούνται και κάποιες μελέτες ή αναλύσεις DNA (!) που έγιναν κάπου, κάποτε, και που αποδεικνύουν ότι είμαστε γνήσιοι Έλληνες αφού!
Ξεχνώντας, ή μάλλον αγνοώντας, κάτι το πολύ απλό, που αν διάβαζαν στοιχειώδη ιστορία θα έπρεπε να το γνωρίζουν, και που έχει να κάνει με την διαρκή επιμιξία που συνέβη στην ευρύτερη γεωγραφική μας περιοχή (του ελληνισμού γενικότερα) επί δυο και βάλε χιλιάδες χρόνια.
Και η οποία συνεχίζεται και στις μέρες μας, αν λάβουμε υπόψη τους «άπειρους» γάμους π.χ. Ελλήνων με Ρωσίδες, κλπ, ή το ανάποδο.
Δυστυχώς για τους οπαδούς του «πούρου» αίματος, προσωπικά αρνούμαι να το δεχτώ.
Η Ελλάδα κατακτήθηκε επανειλημμένα από κάθε φυλή του κόσμου.
Ο κάθε εισβολέας έπαιρνε σκλάβους, και παράλληλα εγκαθιστούσε δικούς του λαούς στον τόπο.
Οι κατά καιρούς πειρατές κούρσευαν, λεηλατούσαν, και έπαιρναν στα σκλαβοπάζαρα της οικουμένης τον πληθυσμό της πόλης που κυρίευαν.
Την Θεσσαλονίκη την εξανδραπόδιζαν κάθε λίγο και λιγάκι, με αποτέλεσμα οι σουλτάνοι να φέρνουν κάθε τόσο νέο πληθυσμό από την Ανατολία, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει αγροτική, εμπορική, και οικονομική ζωή στη περιοχή.
Το ίδιο και σε κάθε άλλη γωνιά της Ελλάδας, η οποία τα είδε όλα από πλευράς εισβολών, και όχι μόνο.
Για παράδειγμα, το 751 μ.Χ. η πανώλη ξεκλήρισε ολόκληρες γεωγραφικές εκτάσεις με αποτέλεσμα οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου να μετακινήσουν μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες από την Μ. Ασία στην Ελλάδα, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει παραγωγή, και ζωή!
Χαρακτηριστικά παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα από το βιβλίο της Ελένης Αρβελέρ «Γιατί το Βυζάντιο»:
«Παράλληλα, η μαζική διείσδυση των Σλάβων στα αυτοκρατορικά εδάφη (έφτασαν και ως την Πελοπόννησο), όπου και οργανώθηκαν σε ιδιότυπες διοικητικές ομάδες, με το όνομα Σκλαβηνίες και με αυτοκρατορική ανοχή, αλλοίωσε τον εθνολογικό χαρακτήρα των περιοχών όπου εγκαταστάθηκαν τα σλαβικά αυτά φύλα, ιδιαίτερα μετά την αποψίλωση της Ελλάδας λόγω της πανώλης των μέσων του 8ου αιώνα.
Η αποφασιστική εθνολογική πολιτική των αυτοκρατόρων της εποχής (ιδιαίτερα του Ιουστινιανού Β’ και λίγο αργότερα του Νικηφόρου Α’) που προέβησαν σε υποχρεωτικές μετακινήσεις πληθυσμών (Σλάβοι μεταφέρονται στην Ασία, ενώ Αρμένιοι στην Ευρώπη), εμπόδισαν τις διασυνοριακές συνεργασίες ομοφύλων εναντίον του Βυζαντίου….» (σελ.34, Εκδόσεις Μεταίχμιο).
Τέτοια παραδείγματα έχουμε πολλά.
Χώρια οι άπειροι εξισλαμισμοί Ελλήνων για λόγους φορολογικούς, ή καταναγκασμού, κλπ. Επ αυτού, ας διαβάσουν κάποιοι το βιβλίο του Φ. Φραγκούλη «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;»
Με αποτέλεσμα, εγώ που κατάγομαι από πρόσφυγες της Μ. Ασίας και της Αν. Θράκης, πιθανώς να είμαι αιματολογικά πιο συγγενής με τους αρχαίους ημών προγόνους, παρά ένας βέρος γηγενής κάτοικος της Πελοποννήσου… την οποία κατέλαβαν επανειλημμένα από Άραβες, μέχρι Γάλλοι, χώρια τους διάφορους Σλάβους, κλπ.
Για αυτό, ας θυμόμαστε πως η έννοια  Έλληνας έχει να κάνει πιο πολύ με την παιδεία, την κουλτούρα, τον πολιτισμό, και την θρησκεία μας , παρά με το αίμα μας, που ένας Θεός ξέρει από τι αποτελείται.

Strange Attractor

ΥΓ- Ερώτηση κρίσεως προς Ελληναράδες: Αν εγώ παντρευτώ μια Αγγλίδα, και συνεχίσω να ζω στην Ελλάδα, τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου δεν θα είναι Έλληνες;
Θα είναι.
Θα έχει καμιά σχέση το αίμα τους με αυτό του Σωκράτη, ή μπορεί να έχει και λίγο από σκοτσέζικο DNA;
Αν μάλιστα σκεφτούμε και το  τι μεσολάβησε επί 2.000 χρόνια…
Οπότε;

6 σχόλια:

  1. Ε, αφού βάζεις και απόσπασμα από βιβλίο της Αρβελέρ τότε είναι σίγουρες και έγκυρες οι πηγές σου.Να βάλεις και κανα απόσπασμα από Δήμου ή καλύτερα και από Βαλιανάτο.Λένε ενδιαφέροντα πράγματα και αυτοί για τους Έλληνες.Α,ναι,ξέχασα..είναι και η Ρεπούση!!Βέβαια τι να περιμένει να διαβάσει κανείς σε ένα μπλόγκ με εμετικά άρθρα τύπου "Σαμαράς-Ο κυρίαρχος του παιχνιδιού"..................
    Διαδικτυακή κατάντια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά είναι για τους άλλους, μη μασάς.
      Εσύ είσαι απευθείας απόγονος του Πλάτωνα αφού.

      Διαγραφή
  2. Μὲ βάσι μαθηματικούς υπολογισμούς, ἐκτιμήθηκε ὅτι το DNA τῶν Ἑλλήνων ἔχει τήν ἀκόλουθη προέλευσι: 8% τὰ πρόσφατα χρόνια (περίπου 3.000 χρόνια ἀπό σήμερα), 20% κατά τήν νεολιθική ἐποχή (9.000-3.000), 44% κατά τήν τελευταία ἄνω παλαιολιθική ἐποχή (14.500-9.000), 14,5% κατά τήν μέση ἄνω παλαιολιθική ἐποχή (26.000 – 14.500 χρόνια) καὶ ἕνα ποσοστό 11% κατά την ἀρχική ἄνω παλαιολιθική ἐποχή (45.500 –26.000).Άρα εἴμαστε πάντα ἐδῶ,αὐτόχθονες.

    Τὰ ἀνωτέρω εἶναι ἀπὸ τὴν ἔρευνα τοῦ Κων/τίνου Τριανταφυλλίδη,καθηγητοῦ Γενετικῆς τοῦ τμήματος Βιολογίας τοῦ ΑΠΘ.

    Τώρα βέβαια ,άλλος θέλει να πορεύεται με τις μπούρδες τις Αρβελερ,άλλος θέλει να πιστεύει ότι ο Σαμαράς θα φέρει ανάπτυξη και άλλος ότι ο Τσίπρας θα σκίσει το μνημόνιο.Ο καθένας επιλέγει το σύμπαν που θα ζήσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρα οι διάφοροι κατακτητές έμπαιναν και ρήμαζαν και έμεναν επί αιώνες, αλλά δεν γαμούσαν ντόπιες;
      Τις προστάτευαν οι Ε;

      Διαγραφή
  3. Είναι η γλώσσα, ο ήλιος, το φώς, η θάλασσα και η πέτρα που κάνει όσους βλέπουν τον κόσμο από αυτή τη γωνιά του κόσμου Έλληνες (ό,τι σημαίνει αυτό γιά τον καθένα). Με τον ίδιο τρόπο οι άλλοι γίνονται Νορβηγοί, Κινέζοι, Βενεζουελάνοι και ό,τι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή