10.1.14

Ο Αδόλφος διαβάζεται μετά μανίας!



Μια νέα περίεργη μόδα σαρώνει την αγορά των  ηλεκτρονικών (ψηφιακών) βιβλίων.
Αν, για παράδειγμα, επισκεφτεί κάποιος το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο iTunes, θα δει την φάτσα του … Χίτλερ σε τρία από τα τέσσερα σημεία του σάιτ.



Όπως αποδεικνύεται, το Mein Kampf του Αδόλφου αποτελεί μπεστσέλερ, αλλά και τεράστιο blockbuster στον χώρο των e-books.
Πιο συγκεκριμένα, η ψηφιακή έκδοση του βιβλίου σπάει κάθε ρεκόρ τόσο στο iTunes, όσο και στο  Amazon.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι σε έντυπη μορφή το συγκεκριμένο έργο είναι σπάνιο, και έχει να μπει στη λίστα των μπέστσελερς της εφημερίδας New York Times από το 1939!



Όπως εξηγεί ο Chris Faraone του Vocativ, το βιβλίο εκμεταλλεύεται το φαινόμενο των «50 σκιών» (50 Shades phenomenon).
Πιο συγκεκριμένα, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα ήθελαν να τους δουν να διαβάζουν το 50 Shades of Grey στο μετρό, ή να το αγοράζουν στα βιβλιοπωλεία, οπότε και το διαβάζουν μέσω των Η/Υ τους.
Για αυτό ακριβώς και οι ρομαντικές νουβέλες, σύμφωνα με το σωματείο των συγγραφέων τους της Αμερικής, πουλάνε δυσανάλογα περισσότερα αντίτυπα σε ηλεκτρονική μορφή.
Κάτι ανάλογο μάλλον συμβαίνει και με το Mein Kampf, και είναι λογικό.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εβραϊκών ενώσεων ανησυχούν με το φαινόμενο, και όπως αναφέρει ο επικεφαλής του παγκόσμιου εβραϊκού κογκρέσου (WJC), «μπορεί η μελέτη του εν λόγω βιβλίου να είναι νόμιμη και θεμιτή, αλλά δεν θεωρούμε πως είναι σωστό οι εκδοτικοί οίκοι και οι εταιρίες που το πουλάνε να κερδίζουν χρήματα από ένα βιβλίο μίσους…».

Απόδοση: S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου