24.1.14

Για ποιον Σύριζα απ’ όλους μιλάμε;



Αν και μου έκανε μεγάλη εντύπωση, είπα να μην το σχολιάσω γιατί το θεώρησα από εξόφθαλμα γελοίο έως εντελώς εξωπραγματικό.
Βλέπω όμως να αναπαράγονται και να σχολιάζονται ασταμάτητα οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που  φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά με διαφορά περίπου 3 μονάδων και δεν μπορώ πια να μην το σχολιάσω.



Ξεκαθαρίζω ότι εμμένω σταθερή στην άποψή μου.
Οι δημοσκοπήσεις με αφήνουν παντελώς αδιάφορη και τις θεωρώ αποκλειστικά και μόνο εργαλεία ψυχολογικής διαχείρισης μαζών.
Ας δεχθούμε όμως ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, παρά τα όσα προβλήματα αξιοπιστίας μπορεί να έχουν, είναι σωστές και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα με σοβαρή προοπτική να μας κυβερνήσει.
Ερώτηση :  ΠΟΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑ;


Είναι σαφές ότι μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ του Διαμαντόπουλου/παπα-σούρα/αναρχικού/βουλευτή των 930 ψήφων και όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ του Τατσόπουλου που μας τελείωσε άδοξα!
Αλλά... ΠΟΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑ;
Ο ΣΥΡΙΖΑ του Σταθάκη που αποκάλυψε ότι το “επαχθές” χρέος που μπορεί να διαγραφεί είναι μόλις το 5% ενώ πάνω από το 90% είναι “παραδοσιακό” χρέος και δεν υπάρχει νόμιμη διαδικασία για να αμφισβητηθεί... ή ο ΣΥΡΙΖΑ του Σκουρλέτη ο οποίος “διευκρινίζει” ότι ο Σταθάκης αναφέρεται στην νομική προσέγγιση του θέματος ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαγράψει το χρέος με “πολιτικούς όρους”;
Ο ΣΥΡΙΖΑ του Λαφαζάνη της αριστερής πλατφόρμας που συχνά αναφέρεται στην “εκτός ευρώ Ελλάδα”...  ή ο ΣΥΡΙΖΑ του Μηλιού που υποστηρίζει την παραμονή στο ευρώ;
Ο ΣΥΡΙΖΑ που θα σκίσει...  θα ακυρώσει...  ή θα επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο;
Ή μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ της “Κομμουνιστικής Τάσης” του;
Ποια είναι αυτή θα μου πείτε...
Κι εγώ δεν είχα ασχοληθεί και πολύ με τους συγκεκριμένους, μέχρι που ένας φίλος μου έφερε ένα δημοσίευμα από το Πρώτο Θέμα της περασμένης Κυριακής.
Εκεί λοιπόν, οι Στ. Καραγιαννόπουλος και Ορ. Δούλος -μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ!- παρουσίαζαν την “Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ”, το  “ρεύμα του γνήσιου επαναστατικού μαρξισμού"(!) και το “επαναστατικό” πρόγραμμά τους.
Για να είναι κοτζάμ “Τάση” (με “Τ” κεφαλαίο) και να εκπροσωπείται στην ΚΕ του κόμματος, προφανώς υπολογίζουν ότι έχει υποστηρικτές και άρα... ψήφους!
Αυτοί οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ όμως, περιμένουν ότι μετά τις εκλογές θα υπάρξει μία “αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ” που θα εφαρμόζει το δικό τους “ολοκληρωμένο επαναστατικό πρόγραμμα” δηλαδή...
-  Ανατροπή του Ευρωπαϊκού καπιταλισμού και δημιουργία των ΕΣΠΕ (Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης)!
-  Η ανάπτυξη θα έρθει μέσω της “διεθνούς νίκης του σοσιαλισμού” και θα υπάρχει “γνήσιος εργατικός έλεγχος στις επιχειρήσεις”, δηλαδή “η κυβέρνηση της αριστεράς θα δώσει το δικαίωμα στους εργαζόμενους να ελέγξουν τα βιβλία των επιχειρήσεων για να αποκαλύψουν απάτες, σκάνδαλα και φοροδιαφυγή” διαφορετικά “αν οι επιχειρήσεις δεν συμμορφωθούν θα κοινωνικοποιηθούν”
-  Φυσικά θέλουν “εθνικό νόμισμα” αλλά...  “όταν η αριστερά πάρει τις κυβερνήσεις μεγάλου τμήματος ή όλης της ηπείρου θα ενοποιήσει την Ευρώπη γύρω από ένα άλλο ενιαίο νόμισμα”
-  Οι φαντάροι θα υπερασπίζονται “με το όπλο στο χέρι” τις κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις του λαού της χώρας ώστε να έχουμε την “ειρηνική κυριαρχία μίας γνήσιας επανάστασης”! 
-  Θα υπάρξει πλήρης “εκδημοκρατισμός” των σωμάτων ασφαλείας όπου ο “έλεγχος τους θα υπαχθεί στις μαζικές λαϊκές οργανώσεις” και -επί λέξη- 
“Τα επίλεκτα μέλη των μαζικών εργατικών οργανώσεων που θέλουν να προστατεύσουν τις επαναστατικές κατακτήσεις, τις οποίες θα θεμελιώσει μία αριστερή κυβέρνηση, θα το κάνουν με τη φυσική τους παρουσία και τη φυσική τους πάλη, Αντί της Αστυνομίας θα υπάρχει ένα άλλο Σώμα που θα φέρει κάποια διακριτικά και θα τηρεί πραγματικά την τάξη, εγγυώμενο τις δημοκρατικές κατακτήσεις μιας σοσιαλιστικής κυβέρνησης.”
-  Και βέβαια... 75% φορολόγηση στους Έλληνες εκατομμυριούχους (αν και δεν διευκρίνισαν εάν αυτό αφορά και τον Τσουκαλά)!
Η “Κομμουνιστική Τάση” λοιπόν (πιστοί του Λένιν και του Τρότσκι) “στεγάζεται” στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί “είναι ένας χώρος που συγκεντρώνει πολλά διαφορετικά ρεύματα, πολιτικά και ιδεολογικά”.
Και εγώ ξαναρωτώ...  ΠΟΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑ;
Αυτό το συνονθύλευμα απόψεων, τάσεων, επαναστάσεων, λύσεων, προγραμμάτων, κλπ, που ουδεμία σχέση έχουν μεταξύ τους, με κάνουν να φαντάζομαι τον Τσίπρα ως άλλη Βουγιουκλάκη να φωνάζει στην Κουμουνδούρου... “άλλος για την βάρκα μας;”.
Μόνο που ο καθένας θέλει να  πάει την βάρκα αλλού!
Πάντως σε περίπτωση εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι και πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω γιατί κάποιος ψηφίζει έναν αχταρμά και τι προσδοκά μ'αυτό, αλλά και να προβλέψω τις αντιδράσεις του σε περίπτωση που δεν του βγει όπως το περιμένει.
Με λίγα λόγια “σύντροφοι”...
Καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσετε τις θέσεις, τις απόψεις και το πρόγραμμά σας και αυτό να γίνει κατανοητό από όλους γιατί διαφορετικά, όπως “απειλείτε” τώρα την κυβέρνηση ότι δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερη γιατί θα την κυνηγήσει ο “λαός της αντιπολίτευσης”, ίσως “αύριο” να σας συμβεί το ίδιο και μάλιστα να σας κυνηγούν οι δικοί σας γιατί πάτε την βάρκα αλλού!
Απλή κοινή λογική... “σύντροφοι”!

Μάνια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου