9.1.14

Όλοι μαζί και ο ψωριάρης μόνος…



Γενικώς και παγκοσμίως ίσχυε και  ισχύει (ανέκαθεν)  το αξίωμα που θέλει δυο πράγματα να είναι αναπόφευκτα: Οι φόροι, και ο θάνατος.



Στην Ελλάδα όμως, ισχύουν και δυο ακόμη μόνιμες αλήθειες: Ότι οι εκάστοτε μεγαλόσχημοι (όλων των ειδών) δεν πάνε φαντάροι, και όταν είναι να συλληφθούν, εντελώς τυχαία τους προκύπτουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Δεν θα αναφερθώ σε ονόματα, αφού όλοι ξέρουμε περί ποίων πρόκειται.


Μια άλλη εγγενής ιδιότητα των Ελλήνων μεγαλόσχημων, πολιτικών αυτή τη φορά, είναι η μικροψυχία.
Και εδώ θα είμαι συγκεκριμένος.
Αναφέρομαι στον Αλέξη τον γλωσσομαθή (τώρα μικροπρεπή), που πιστός στην «επανάσταση» που ευαγγελίζεται, και στον αγαναΧτισμό που εκμεταλλεύεται, έλαμψε χθες βράδυ δια της απουσίας του από την τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.
Θυμίζοντας το «ίνδαλμά» του τον Ανδρέα, που προσπαθεί παντοιοτρόπως να μιμηθεί, πλην όμως αποτελεί θλιβερό κακέκτυπό του για λόγους που έχω αναφέρει στο παρελθόν.
Βέβαια, και ο Αλέξης θα την πάθει όπως ο Ανδρέας, που ναι μεν δεν συμμετείχε στην «φιέστα» της ένταξης μας στην τότε ΕΟΚ, ψελλίζοντας διάφορα παλαβά για «συνδικάτα», και «οικονομικούς ιμπεριαλιστές», πλην όμως ελάχιστους μήνες μετά κατάπιε αμάσητα τα λόγια του, και έτρεχε πίσω από τα διάφορα πακέτα των «τοκογλύφων» με τα οποία έχτισε την νέα «περήφανη Ελλάδα».
Διότι καλή είναι η «επανάσταση» και τα μεγάλα λόγια για να κοροϊδέψουμε το πόπολο, αλλά μπροστά στο μπακίρι ο κάθε μαϊμού Τσε υποχωρεί, και δίνει τη θέση του στον… Ψινάκη.
Με τη δικαιολογία ότι «έλα μωρέ, λέμε που και που και καμιά μακακία για να περνά η ώρα».
Σαν χθες θυμάμαι τις μεγαλόστομες διακηρύξεις για το πώς θα φύγουμε από το ΝΑΤΟ, και για το πώς θα διώξουμε κλωτσηδόν τις βάσεις του θανάτου.
Και από κάτω ο περήφανος λαός να σεληνιάζεται και να σιγοντάρει.
Τελικά έφυγε για πάντα ο Ανδρέας, και οι βάσεις συνέχισαν να υπάρχουν, μέχρι που φύγανε από μόνες τους, παρά τις απέλπιδες προσπάθειές μας να τις κρατήσουμε για λόγους «γεωπολιτικής ασφάλειας».
Κάπως έτσι και ο Αλέξης με τους λεονταρισμούς του υπόσχεται να σκίσει το μνημόνιο, να διώξει τους τοκογλύφους τροικανούς, και άλλα πολλά παρόμοια.
Όταν όμως το πετύχει (αν το τολμήσει), και βρεθεί ενώπιος ενωπίω με τον κυρίαρχο λαό και με φόντο την (υποτιμημένη) δραχμούλα, τότε να τον δω τον κοκοράκο μας… πως θα κακαρίζει.
Έτσι λοιπόν, για εμένα, και η χθεσινή περήφανη στάση του Αλέξη που επέλεξε να σνομπάρει τους βελανιδοφάγους,  ήταν μια ακόμη πατάτα (προφανώς των συμβούλων του), που και αυτή θα του γυρίσει μπούμερανγκ, όπως του γύρισε  και η άλλη, η εξίσου «περήφανη» στάση που κράτησε στο ζήτημα της ΕΡΤ, στη προσπάθειά του να το παίξει φίλος του λαού (και της Μπίλιως).
Με αποτέλεσμα να φάει το ξύλο της αρκούδας από τον Σαμαρά μέσα στο κοινοβούλιο, αποδεικνύοντας δια μίας εισέτι φορά το πόσο λίγος είναι.
Απείχε λοιπόν χθες, σαν κακιασμένο παιδάκι που δεν το παίζουν οι φίλοι του, θέλοντας να υπογραμμίσει την αταλάντευτη στάση του απέναντι στους Ευρωπαίους, που μας πίνουν το αίμα,  την ίδια ώρα όμως που βάζει και υποψηφιότητα για κάποιο σημαντικό αξίωμα της ΕΕ, με την πλήρη στήριξη των διάφορων ακραίων, περιθωριακών,  και αναχρονιστικών κομμουνιστικών κομμάτων της Ευρώπης, που τον θεωρούν ως έναν νέο Τσε, αγνοώντας το μέγεθος της ρηχότητάς του.
Θυμίζοντας ξανά αυτό που οι συριζαίοι γνωρίζουν πολύ καλά, δηλαδή το doublespeak, όπως καλή ώρα τα μεγαλοστελέχη του Αλέξη, που από τη μια καταγγέλλουν την κακιά Ελντοράντο, και από την άλλη διαθέτουν πανάκριβα χαρτοφυλάκια με τις μετοχές της.
Το ότι στη χθεσινοβραδινή  τελετή δεν παρέστησαν ο κυρ Φώτης, ο Πάνος, και ο Κουτσούμπας το καταλαβαίνω (ο Μιχαλολιάκος ήταν δικαιολογημένα κωλυόμενος).
Αυτοί, εκτός του ότι είναι «επαγγελματίες» αγαναΧτιστές, και έτσι επιβιώνουν πολιτικά, γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κυβερνήσουν, και άρα να χρειαστεί να φάνε τα λόγια τους.
Αλλά ο Αλέξης βρε παιδιά, που χτίζει το μέλλον του, και που φιλοδοξεί να ηγηθεί της νέας Ελλάδας (αυτής που οραματίζεται τέλος πάντων με φακές, κλπ) δεν θα έπρεπε να είναι και πιο μετρημένος;
Πιο συνετός;
Πιο ταπεινός;
Τι κέρδισε με την απουσία του;
Να τον θαυμάζει ο Πάντζας, και ο φίλος μου ο Μήτσος ο αγαναχτιστής, για τους οποίους για όλα φταίνε οι κακοί Ευρωπαίοι, και η κουφάλα η Μέρκελ;
Οι οποίοι μόλις μας κόψανε τα δανεικά κι αγύριστα, αναγκάστηκαν κάποιοι δικοί μας  να πληρώνουν φόρους, εισφορές, και άλλα τέτοια τερτίπια των μασόνων;
Δηλαδή τόσα χρόνια όταν έπεφταν οι επιχορηγήσεις και τα πακέτα, η ΕΕ ήταν καλή, αλλά μόλις κόπηκαν τότε θυμηθήκαμε ότι καταγόμαστε από τον Λεωνίδα;
Μα δεν καταλαβαίνει ο Αλέξης την ζημιά που κάνει κυρίως στο δικό του ηγετικό (χα χα) προφίλ;
Εδώ, στο μακρινό Όστιν πήγε και αναγκάστηκε να μιλήσει για την αναγκαιότητα του ευρώ, κλπ.
Δεν είναι απολύτως προβλέψιμο πως αν τυχόν γίνει πρωθυπουργός, την αμέσως επόμενη μέρα θα βαράει προσοχές στους Μπαρόζηδες και στους Σόιμπλε;
Ποιον κοροϊδεύει (ξέρω την απάντηση, ένα 20-25% των συμπατριωτών μας).
Ή νομίζει πως επειδή ο Ρέμος, η Ραχήλ, ο Χαϊκάλης, και άλλοι διασκεδαστές μπορεί να λένε ότι τους κατέβει, μπορεί να το κάνει και ο ίδιος;
Δεν θα συνεχίσω, αφού σε οποιονδήποτε νοήμονα πολίτη αυτής της χώρας, το μέλλον του Αλέξη είναι προδιαγεγραμμένο, είτε μας κυβερνήσει είτε όχι.
Απλά θα του θυμίσω δια μίαν εισέτι φοράν ότι στην Αργεντινή που θαύμαζε, αυτός που φυγαδεύτηκε με το ελικόπτερο για να αποφύγει το λιντσάρισμα ήταν ο αντίστοιχος Αλέξης, και όχι ο αντίστοιχος Σαμαράς.
Οπότε Αλέξη πρόσεχε… 
Και κλείνοντας, αν και ως άτομο δεν είμαι των τελετών, των γκαλά, και των δεξιώσεων, οφείλω εν τούτοις να ομολογήσω ότι η χθεσινή εκδήλωση τίμησε όντως τη χώρα μας, και έλαμψε τόσο ο Σαμαράς, όσο και η σύζυγός του (να τα λέμε αυτά, με όλα τα καρακατσουλιά που τρώμε καθημερινά στη μάπα), άσχετα αν έλειπε ο κακιασμένος … ψωριάρης.
Και να μη ξεχνάμε και τα ουκ ολίγα εντάλματα σύλληψης για κάποιους και καλά μεγαλόσχημους, παράλληλα με την γιορτή, που αποδεικνύουν στους καλοπροαίρετους ότι η νέα Ελλάδα είναι ήδη εδώ, και την κτίζει ο Αντώνης, άσχετα με το τι λέει ο Τράγκας, το Χωνί, ο Βύρωνας, και ο … Διαμαντόπουλος ( ο συστημικός αυτός "αναρχικός" υπάλληλος του ΟΤΕ και βουλευτής).

Strange Attractor

ΥΓ- Το ανέφερα και χθες στο φέισμπουκ, αλλά θα το επαναλάβω κι εδώ διότι μου άρεσε.
Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά σύμφωνα με έγκριτες και έγκυρες πηγές μου, όταν ο Σαμαράς έμαθε πως ο Αλέξης θα σνομπάρει την χθεσινοβραδινή εκδήλωση, ακούστηκε να λέει κάτι περί «φαγούρας στο αριστερό του…. κλπ».
Έτσι ακριβώς όπως  θα απαντούσα κι’ εγώ.
Τα μεγάλα πνεύματα πάντα συναντώνται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου