20.2.14

Η ομοφοβική συμπεριφορά … σκοτώνει.



Αν ο Βαλλιανάτος σας προκαλεί αποστροφή.
Αν είσαστε αλλεργικοί στους γκέιδες.
Αν δηλαδή είσαστε ομοφοβικοί, τότε να προσέχετε.



Διότι εκτός από τις τακουνιές, υπάρχουν κι άλλοι πολύ σοβαρότεροι κίνδυνοι.
Όπως για παράδειγμα ο… πρόωρος θάνατος!



Σύμφωνα λοιπόν με μια νέα μελέτη στην Αμερική, η οποία εξέτασε τις κοινωνικές τάσεις των δυο τελευταίων δεκαετιών, συγκρίνοντάς τις με τους ρυθμούς των θανάτων, το συμπέρασμα είναι πως όσοι χαρακτηρίζονται από υψηλή ομοφοβική συμπεριφορά ζουν κατά μέσο όρο 2.5 χρόνια λιγότερο από τους υπόλοιπους.
Γιατί;
Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι αλλά εικάζουν ότι μάλλον φταίει το υψηλότερο επίπεδο στρες που χαρακτηρίζει τους ομοφοβικούς.
Η ομοφοβική αντίληψη συνοδεύεται με θανάτους που οφείλονται σε καρδιοαγγειακά νοσήματα, λένε, και στις περιπτώσεις των φανατικά αντί- γκέι τα επίπεδα του στρες είναι τεράστια.
Από τη πλευρά του, το στρες από μόνο του συνοδεύεται από ανθυγιεινές συνήθειες όπως είναι η υπερβολική κατανάλωση φαγητού, το ποτό, και το κάπνισμα.
Μάλιστα, κατά τους επιστήμονες, οι ομοφοβικές μεροληψίες μειώνουν το προσδόκιμο ζωής περισσότερο από τις ρατσιστικές μεροληψίες.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα θύματα της ομοφοβικής συμπεριφοράς, αφού σύμφωνα πάντα με την ίδια μελέτη, οι λεσβίες, οι γκέι άνδρες, αλλά και οι αμφοτεροφυλόφυλοι που ζουν σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη αντίδραση εναντίον τους, ζουν κατά μέσο όρο 12 χρόνια λιγότερο από τους αντίστοιχους που ζουν σε πιο «ανοιχτόμυαλες» κοινότητες.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου