7.2.14

Αριστεροί ψεκασμένοι…



Εντάξει, τα κόμματα που θέλουν να γίνουν μεγάλα δεν πρέπει να περιορίζονται στους δικούς τους.
Χρειάζονται και τους απέξω.
Είναι μοιραίο αυτά τα κόμματα να γίνονται ένα είδος σούπερ μάρκετ.



 Όποιος ισχυρίζεται ότι ένα κόμμα θα καταλάβει την εξουσία μένοντας «καθαρό», δηλαδή έχοντας στις τάξεις του μόνο τους στενά δικούς του, ζει στον κόσμο του.
Το έχουν καταλάβει πολύ καλά στον ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και μπουκώνουν σιγά-σιγά το μαγαζί με διαφόρους απέξω, από τα δεξιά και από τ’ αριστερά.
Άλλωστε, δεν το κρύβουν.


 Ένα πρόσφατο άρθρο της «Αυγής»  επιχειρηματολογεί προς αυτήν την κατεύθυνση, με αφορμή την επιλογή των υποψήφιων περιφερειαρχών.
Θέλουν -λέει- πρόσωπα από την ιστορική αριστερά (ΚΚΕ) και τη σοσιαλιστική παράδοση (ΠΑΣΟΚ) μέχρι και τον συντηρητικό χώρο.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτού του είδους της διεύρυνσης, που κάνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι ανακάλυψαν στην Κοζάνη τον δημοσιογράφο Θ. Καρυπίδη.
Ήταν «αντιμνημονιακός», τα έχωνε στον Σαμαρά και στον Βενιζέλο, ήταν προβεβλημένος ως τοπικός εκπομπάρχης, ιδού ο κατάλληλος υποψήφιος.
Μόνο που δεν πρόσεξαν ορισμένα κουσούρια του.
Όχι, η μεγάλη αμαρτία του δεν ήταν ότι κάλεσε τον Κασιδιάρη στην εκπομπή του και, με πολύ τακτ, του ζητούσε να ξεδιπλώσει το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής για την… ανεργία!
Αυτό δείχνει τη σοβαρότητα του ανθρώπου.
Ούτε είναι μέγιστη αμαρτία που κατακεραύνωνε τον Δένδια, επειδή -λέει- «θέλει να φέρει λαθρομετανάστες στη Δυτική Μακεδονία». Δικαίωμά του να μην τους θέλει κι ας κρίνουν οι Αριστεροί που θα τον ψηφίσουν.
Όμως, ο άνθρωπος αυτός είχε ξεπεράσει κάποια όρια γραφικότητας και γελοιότητας.
Είχε καλέσει στην εκπομπή του αυτόν τον απίθανο τύπο που έλεγε ότι είχε έτοιμα 600 δισεκατομμύρια να δώσει στο ελληνικό κράτος για να ξεχρεώσει.
Μα, θα μου πείτε, τον Αρτέμη Σώρρα είχε καλέσει και κοτζάμ Παπαδάκης στον «Αντέννα».
Σωστά, αλλά τον Παπαδάκη δεν τον έβαλαν υποψήφιο.
Και δεν είναι μόνο αυτό.
Ο άνθρωπος αυτός, ο Καρυπίδης, πιστεύει ότι ο Σαμαράς έφτιαξε τον νέο κρατικό τηλεοπτικό φορέα και του έδωσε το όνομα ΝΕΡΙΤ κατ’ εντολήν των… Εβραίων!
Με λίγα λόγια ο άνθρωπος ανήκει στους «καμένους» και «ψεκασμένους». Δικαίωμά του και με γεια του με χαρά του.
Όμως, ένα κόμμα της Αριστεράς χρειάζεται τέτοιους τύπους;
Έτσι φαίνεται.
Αφού και οι «ψεκασμένοι», που τον (παρ)ακολουθούν, ψηφίζουν…
 Η πολιτική γραμματεία του κόμματος που ήταν να συνεδριάσει το πρωί της Πέμπτης αναβλήθηκε εξαιτίας του, προγραμματισμένου γι αύριο, ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στην Ιταλία κι αυτή την ώρα γίνονται διεργασίες για να «πλασαριστεί» ως παραίτηση.
Το κλίμα στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει εσωστρεφές και αμήχανο, με αρκετά στελέχη να εκφράζουν την ενόχλησή τους για την προχειρότητα που διέκρινε τις κινήσεις της ηγεσίας στην επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου.
Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του, ακούγεται στα δημοσιογραφικά γραφεία έντονα το όνομα του Αντώνη Κύρινα. 

Γιώργος Καρελιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου