21.2.14

Ο Δραγασάκης περί ευρώ…



Συνέντευξη έδωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Δραγασάκης στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ στο οποίο αναφέρει ότι «η έξοδος από το ευρώ δεν είναι επιλογή μας, αλλά είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε απρόοπτα αν προκύψουν με ευθύνη άλλων».



Θεωρεί ότι οι εκλογές του Μαίου έχουν κρίσιμη πολιτική σημασία και ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει την αποπολιτικοποίηση των εκλογών θέλοντας να περιοριστούν αυτές σε μια διαμάχη προσώπων και διαδικασιών, ως μια πολιτικά άχρωμη διαδικασία».



Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει την άποψη ότι το ευρώ δεν είναι προτεραιότητα για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν τρεις επιλογές.
Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι «η αφετηριακή και ιδρυτική θέση μας είναι ότι η έξοδος από το ευρώ δεν είναι επιλογή μας. Και τούτο γιατί η κρίση που ζούμε αφορά το ίδιο το μοντέλο και όχι μόνο τη διαχείρισή του. Και η πάλη για την ανατροπή του νεοφιλελεύθερου υποδείγματος θα ευοδωθεί μόνο αν διεξαχθεί σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Η δεύτερη επιλογή μας είναι ότι πάνω από οτιδήποτε άλλο είναι για εμάς οι άνθρωποι, οι ανάγκες και η αξιοπρέπειά τους, η σωτηρία και οι ανάγκες αναπαραγωγής της κοινωνίας.
Κανένα νόμισμα και καμιά συμφωνία δεν μπορεί να κάμψει την ιεραρχία των αξιών και των προτεραιοτήτων μας.
Η τρίτη σταθερή επιλογή μας είναι ότι η πολιτική μας θα χαράσσεται πάντα σε αντιστοιχία με την δημοκρατικά εκφρασμένη συλλογική βούληση και τη διαρκή στήριξη του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου