9.2.14

Το Φαρμακονήσι και τα συριζέικα ψέματα…



Ένα από τα μεγαλύτερα δράματα στα νερά του Αιγαίου είχε την Παρασκευή ένα ακόμη επεισόδιο.
Οι λιμενικές αρχές βρήκαν το μικρό σκάφος που είχε ναυαγήσει στο Φαρμακονήσι πριν μερικές ημέρες.



Μέσα στο σκάφος που ανελκύστηκε βρέθηκαν οι σωροί των αγνοουμένων.
Ένας άνδρας, μια γυναίκα και άλλα δύο παιδιά.
Οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε έξι, ενώ τέσσερις ακόμα μετανάστες αγνοούνται. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, μέσα στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν και άλλες σοροί, οι οποίες όμως "λόγω των περιορισμένων διαστάσεων της καμπίνας του σκάφους, του μικρού χρόνου διάρκειας των συγκεκριμένων καταδύσεων καθώς και της επικινδυνότητας της συγκεκριμένης επιχείρησης, δεν κατέστη εφικτό να ανασυρθούν".


Είναι πράγματι συγκλονιστικό να πρέπει να γράψεις για αθώες ψυχές που χάνονται με τόσο άδικο τρόπο.
Από την άλλη, όμως, δεν πρέπει να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι οι νεκροί «μίλησαν» και απέδειξαν ποιοι ήταν οι ψεύτες και οι υποκριτές τις προηγούμενες ημέρες.
Οι Αριστεροί της τζάμπα ευαισθησίας είχαν πέσει πάνω στο Λιμενικό Σώμα και την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για έγκλημα και ζητούσαν τις παραιτήσεις υπουργών και άλλων υπευθύνων.
Πίστεψαν τα λόγια κάποιων διασωθέντων που έλεγαν ότι οι λιμενικοί του πέταξαν στο νερό. Αν, όμως, είχε γίνει κάτι τέτοιο πώς οι νεκροί βρέθηκαν μέσα στο βυθισμένο σκάφος;
Το πρώτο ψέμα ήταν ότι το Λιμενικό τους γύριζε προς την Τουρκία ενώ οι χάρτες και τα στίγματα έδειξαν ότι πήγαιναν στο Φαρμακονήσι.
Το δεύτερο ψέμα ήταν ότι τους πέταξαν στη θάλασσα με 8 μποφόρ. Καταρρίπτεται κι αυτός ο ισχυρισμός αφού βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στο σκάφος. Άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει συγγνώμη που προσέβαλε ανθρώπους που παλεύουν κάθε μέρα με τα κύματα του Αιγαίου για να κρατάνε ασφαλή τα θαλάσσια σύνορά μας;
Το Λιμενικό Σώμα, θέλοντας να αποκαταστήσει την τιμή που του έκλεψαν οι μετανάστες και οι Συριζαίοι αποφάσισε να εκτελέσει μια πολύ δύσκολη υποβρύχια αποστολή.
Πέντε βατραχάνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα σε μεγάλο βάθος, εντόπισαν το ναυάγιο, καταδύθηκαν με συσκευές κλειστού κυκλώματος έφτασαν στην σάπια βάρκα και βρήκαν τα πτώματα στο αμπάρι, όπως κάνουν οι λαθρέμποροι ψυχών. Μάλιστα βιντεοσκόπησαν όλη την αποστολή ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία.
Οι μετανάστες πνίγηκαν μέσα στο σκάφος, ούτε τους χτύπησε κανείς, ούτε τους πυροβόλησε.
Μάλιστα από τη σάπια βάρκα λείπει η πλώρη που αποκόπηκε κατά τη διαδικασία ρυμούλκησης, ότι δηλαδή είπαν οι λιμενικοί.
Έσωσαν την τιμή τους, απέδειξαν ότι είναι άντρες με καρδιά και ξεφτίλισαν τους επαγγελματίες υβριστές που με το που θα δουν 3 μποφόρ θα τρέξουν στα σπίτια τους έχοντας κατουρήσει το παντελόνι τους από φόβο.
Το έγκλημα είναι ότι αφήνονται χιλιάδες αθώες ψυχές να ταξιδεύουν από την Τουρκία προς την Ελλάδα και κανείς να μην κάνει τίποτε.
Το έγκλημα είναι ότι οι Ευρωπαίοι είναι υποκριτές και αφήνουν την Ελλάδα να αντιμετωπίσει μόνη της το μεγάλο αυτό πρόβλημα.
Και το έγκλημα είναι ότι υπάρχουν τόσο ανεύθυνοι πολιτικοί όπως αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ που πατάνε επί πτωμάτων προκειμένου να ανέλθουν στην εξουσία. Εχουν ξεπεράσει κάθε όριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου