28.2.14

Αλέξη… σοβαρέψου.



Για μένα που παρακολουθώ με ιδιαίτερη επιμέλεια την επικαιρότητα, δυο ήταν οι κυριότερες (και πλέον επικίνδυνες) πατάτες που έχει εκστομίσει ο Σύριζας, τα τελευταία δυο χρόνια που αποτελεί την αξιωματική αντιπολίτευση στη δύσμοιρη τη χώρα μας.



Η μια πατάτα ήταν  η μεγαλοστομία του Αλέξη, ότι ευθύς μόλις αναλάβει, θα καταργήσει το μνημόνιο με ένα μόνο άρθρο, ενός μόνο νομοσχεδίου, και η άλλη αυτό που είχε πει ο Γλέζος, ότι θα αυξήσουν την απασχόληση, και θα μειώσουν την ανεργία με …. δουλειά στα φράγματα!



Πέραν των δυο αυτών ασυναρτησιών, ο Σύριζας και οι εκπρόσωποί του έχουν πει ουκ ολίγες κοτσάνες, άλλες ημί-σοβαρές, άλλες ανεφάρμοστες, και άλλες (οι πιο πολλές) απλά για γέλια.
Όπως αυτές περί της κατάργησης του στρατού, του αφοπλισμού της αστυνομίας, της απαγόρευσης των απολύσεων στον ιδιωτικό (!) τομέα, κλπ.
Και κάποιες απ αυτές τις δήθεν αριστερίστικες κοτσάνες γίνονται ακόμη πιο φαιδρές όταν αναλογιστούμε ότι τις λένε άτομα με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, και με χαρτοφυλάκια της Black Rock!
Για τέτοιους αντισυστημικούς ριζοσπάστες μιλάμε….
Που θαυμάζουν την Βενεζουέλα του Τσάβεζ, και την Αργεντινή της εξαθλίωσης.
Και που έδιναν συμβουλές στους αδελφούς Κύπριους, που ευτυχώς δεν εισακούστηκαν, ειδάλλως η μεγαλόνησος θα ήταν σήμερα ένα κακέκτυπο της Σιέρρα Λεόνε.
Και όμως, οι συριζαίοι εκεί… ντούροι.
Συνεχίζουν το βιολί τους.
Εξακολουθούν να ζουν το όνειρο, που τους προσφέρει η δημοσκοπική δημοφιλία τους, την οποία τροφοδοτεί μια μεγάλη δεξαμενή γονατισμένων συμπατριωτών μας, που δεν το πολυψάχνουν το ζήτημα, και που πιστεύουν ότι ο Αλέξης και ο Σκουρλέτης έχουν κάποιο μαγικό ραβδί, και αν κυβερνήσουν όλα θα είναι ωραία και όμορφα όπως και πριν.
Μιλάω για όλους τους πάλαι ποτέ «αγανακτισμένους», οι οποίοι όταν είδαν ότι το κίνημά τους δεν τραβάει, ήρθε άλλωστε και ο χειμώνας, μάζεψαν τα αντίσκηνα και τις κιθάρες, και είπαν να σοβαρευτούν, εντασσόμενοι στην στιβαρή «αριστερή» αντιπολίτευση του Σύριζα (ολέ).
Αυτή όμως η δεξαμενή, που τώρα του δίνει φτερά, είναι η ίδια που θα αποτελέσει τον χειρότερο εφιάλτη του Αλέξη, αν ποτέ γίνει το μεγάλο ατύχημα και βρεθεί στο Μαξίμου.
Διότι τότε, και με δεδομένο τον αφοπλισμό της αστυνομίας, την κατάργηση των ΜΑΤ, και άλλα τέτοια ουτοπικά, ποιος θα βρεθεί να τον προστατεύσει από την αργή των εξαπατηθέντων;
Τους οποίους κοροϊδεύει λέγοντας πως θα καταργήσει τους φόρους;
Τα λαϊκά συμβούλια της γειτονιάς;
Οι οπαδοί του Πάντζα;
Η διεθνίστρια Γαϊτάνη;
Τα μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη του βαθέως Πασόκ που μάζεψε;
Ποιος; 

Μάλλον κανένας.
Για αυτό, καλά θα κάνει ο Αλέξης να σοβαρευτεί, να αναλογιστεί τις ευθύνες του, και να πάψει να παραμυθιάζει τον κόσμο, διότι αλλιώς θα φύγει νύχτα και μελανιασμένος.
Και στο κατόπι του θα είναι όλοι αυτοί που ξεγελάει τόσα χρόνια.
Και εν πάση περιπτώσει, αν θέλει ας μείνει πιστός στις ιδέες και τα πιστεύω του, τις οποίες κατανοώ απόλυτα αφού κι εγώ τα ίδια πίστευα ως τα … δώδεκα μου, αλλά παράλληλα να το πάρει απόφαση πως είναι αρχηγός κόμματος του 3% και πολύ βάζω.
Διότι μόνο σε τέτοια ποσοστά απευθύνονται οι μπαρούφες που εκστομίζει κατά καιρούς.
Τα άλλα όλα (που τον πήγαν στο 25%) ήταν συγκυριακά και μόνο, και σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν ούτε στη πραγματική θέληση του λαού, αλλά ούτε και στις ικανότητες τις δικές του και του μορφώματός του.
Εξάλλου, όπως ήδη φαίνεται ξεκάθαρα, τον πήραν χαμπάρι ακόμη και οι ερασιτέχνες «πολιτικοί» των μπλογκς και του Κολωνακίου, ιδρύοντας κόμματα τα οποία τον διεμβολίζουν από τα αριστερά….
Από κει δηλαδή που θεωρούσε ότι δεν κινδυνεύει.
Τόσο σοβαρή εναλλακτική λύση τον θεωρούν.

Strange Attractor

YΓ- Ξέχωρα από τις μπαρούφες που εκστομούν τα στελέχη του, στη πραγματικότητα, ο δήθεν προοδευτικός Σύριζας εκπροσωπεί ότι πιο παλαιολιθικό υπάρχει. Από τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, και των αεροδρομίων, ως την αξιοποίηση του Ελληνικού, η παρέα του Αλέξη είναι συντηρητικότερη των συντηρητικών.
Κρίμα...

1 σχόλιο:

  1. Το θέμα δεν είναι να σοβαρευτεί και να αναλογιστεί τις ευθύνες του ο Αλέξης - αυτό είναι μάλλον αδύνατο - αλλά να αναλογιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες του ο ελληνικός λαός αλλά μήπως και αυτό είναι ουτοπικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή