6.3.14

Συνδικαλισμός του … 1982!



Το ότι ο σημερινός συνδικαλισμός είναι ένα απαρχαιωμένο και απαξιωμένο κατάλοιπο παλιών εποχών, που πέρασαν ανεπιστρεπτί, και χωρίς καμία επαφή με τη σύγχρονη πραγματικότητα, είναι πλέον πασιφανές σε όλους (πλην ίσως του Κουτσούμπα).




Και πόσο δε μάλλον όταν μιλάμε για τους δεινόσαυρους συνδικαλιστές του βαθέως Πασόκ, που τα παλιά «καλά» χρόνια, είχαν μάθει να συνδιοικούν (αν όχι να διοικούν) με αποτέλεσμα η χώρα μας να φτάσει εδώ που έφτασε, και το Πασόκ στο 3.8%, και πολύ του είναι.
Κάποιοι όμως συνεχίζουν τα μικροκομματικά τους παιχνίδια και σήμερα, πουλώντας παραγοντιλίκι στις πλάτες των αλαφιασμένων εργαζομένων μελών των συλλόγων τους, οι οποίοι όμως απλά αποτελούν τους χρήσιμους ηλίθιους, και το κρέας για τα κανόνια στις ιδιοτελείς μάχες των μεγαλοσυνδικαλιστών, που ονειρεύονται κρατικά οφίτσια και θώκους...
Ένα τέτοιο παράδειγμα «δεινοσαυρικού συνδικαλισμού» εντόπισε σήμερα το πάντα έγκυρο Antinews.


…Χθες το πρωί, κλιμάκιο συνδικαλιστών της ΥΠΑ από την Αθήνα πήγε στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης, όπου σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο των εργαζομένων προέβη σε εκδήλωση διαμαρτυρίας με αφορμή την προγραμματισμένη επίσκεψη ομάδας του επενδυτικού ομίλου ΑΙΑ, που πρόκειται να καταθέσει προσφορά για την παραχώρηση του αεροδρομίου.
Οι συνδικαλιστές προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης του αεροδρομίου, απαγορεύοντας την πρόσβαση των εκπροσώπων των επενδυτών.
Αργότερα, και αφού έγινε μια μίνι πρες κόνφερανς, οι συνδικαλιστές προπηλάκισαν υπαλλήλους της ΥΠΑ, εναντίον των οποίων εκτοξεύτηκαν και απειλές, διότι αυτοί εκτελώντας τις εντολές του αερολιμενάρχη, όπως όφειλαν ως δημόσιοι υπάλληλοι, ενημέρωναν τους επισκέπτες για τα περί του αεροδρομίου.
Απορίας άξιο είναι το γιατί η ΟΣΥΠΑ αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί χθες, ενώ δεν διαμαρτυρήθηκε σε προηγούμενη επίσκεψη άλλου επενδυτικού ομίλου (Fraport) η οποία έγινε πριν από δέκα μέρες, χωρίς όμως καμιά αντίδραση από πλευράς των συνδικαλιστών.
Μια άλλη απορία είναι το γιατί ακριβώς αντιδράει το συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων της ΥΠΑ, που η κυβέρνηση εφαρμόζει νόμο που όμως ψηφίστηκε επί ΠΑΣΟΚ (υπουργός Ρέππας), κόμμα στο οποίο πρόσκεινται οι εν λόγω συνδικαλιστές, οι οποίοι τότε (2010) συμφωνούσαν με τον νόμο περί παραχώρησης των αεροδρομίων σε ιδιώτες.
Μήπως απλά προκαλούν θόρυβο για να ακουστούν, και για να τα έχουν καλά με τον υπουργό (ΠΑΣΟΚ) Μεταφορών κ. Χρυσοχοίδη, δημιουργώντας προβλήματα στον Σαμαρά;

3 σχόλια:

  1. τραμπουκοι εργατοπατερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιφερόμενος θίασος επαγγελματιών αργόμισθων πασόκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το ότι 2 000 πτυχιουχοι επιστημονες υπαλληλοι στην ΥΠΑ εκπροσωπούνται συνδικαλιστικά από έναν μαραγκό, πραγματικά με ξεπερνάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή