19.3.14

Τι δεν ξέρουν οι Αμερικάνοι για την Ουκρανία…



Τι δεν τους έμαθαν στο σχολείο, και τι δεν τους λένε οι ειδήσεις:
-Οι Βίκινγκς ίδρυσαν τη Ρωσία, με πρωτεύουσά της το Κίεβο, σημερινή πρωτεύουσα της Ουκρανίας.
Οι Βίκινγκς έπιναν πολύ αλκοόλ, και σύμφωνα με τη παράδοση το ποτό ήταν η μοναδική τους χαρά στη ζωή.




Για αυτό λέγεται ότι οι Ρους δεν ακολούθησαν το Ισλάμ που απαγορεύει την κατανάλωση οινοπνεύματος. Το 987 μ.Χ εκχριστιανίστηκαν, οπότε και έπιναν ελεύθερα…



-Ο πρόεδρος των ΗΠΑ George H. W. Bush είχε υποσχεθεί στον ηγέτη της ΕΣΣΔ Mikhail Gorbachev ότι αν διέλυε τη Σοβιετική Ένωση, και το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, τότε το ΝΑΤΟ δεν θα κινούνταν εναντίον των πρώην αυτών σοβιετικών χωρών.
Έτσι, οι Ρώσοι θα διασφαλίζονταν ότι δεν θα περικυκλώνονταν η χώρα τους.
Ο Bill Clinton όμως παραβίασε αυτή την υπόσχεση και οι ΗΠΑ επιδίωξαν έκτοτε την περικύκλωση της Ρωσίας.
-Ο πανίσχυρος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Jimmy Carter, ο αρχιτέκτονας του εξοπλισμού των Μουτζαχεντίν, που παρέσυρε τους Ρώσους στο Αφγανιστάν, και που αργότερα ήταν ο ειδικός απεσταλμένος του Clinton στο Αϊζερμπαϊτζάν, και σύμβουλος του Ομπάμα, αυτός δηλαδή που επέμενε ώστε το ΝΑΤΟ να διεισδύσει στις πρώην χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας, επέμενε από το 1997 να μην επιτραπεί στη Μόσχα να ελέγχει την Ουκρανία.
-Η Ουκρανία είναι γεμάτη από αγωγούς φυσικού αερίου, την στιγμή που η παγκόσμια γεωπολιτική εξαρτάται και καθορίζεται άμεσα από το φυσικό αέριο.
-Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας ήταν ένας διεφθαρμένος πανύβλακας, πλην όμως δημοκρατικά εκλεγμένος.
Και οι νέοι ηγέτες της όμως είναι εξίσου βλάκες.
-Η Κριμαία αποτελούσε μέρος της Ρωσίας επί 250 χρόνια. Οι σοβιετικοί ηγέτες δεν είχαν ρωτήσει το λαό της, ούτε τον λαό της Ρωσίας και της Ουκρανίας για το αν η περιοχή θα πρέπει να προσαρτηθεί στην Ουκρανία.
Το έκαναν με μια απλή κυβερνητική απόφαση (φίατ).
Σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Κριμαίας, πολλοί περισσότεροι από όσους Αμερικάνους εκλέγουν πρόεδρο, ψήφισαν υπέρ της ένωσης με την Ρωσία (97%).
-Η Αμερική έχει ξοδέψει περισσότερα από $5 δισεκατομμύρια, σε μια προσπάθεια να σπρώξει την Ουκρανία προς τη Δύση, και μακριά από τη Ρωσία.
-Ο επικεφαλής της ασφάλειας της Ουκρανίας όταν έγιναν οι ταραχές που ανέτρεψαν τον πρόεδρό της, ισχυρίζεται πως η νέα κυβέρνηση κρύβονταν πίσω από τις επιθέσεις ελεύθερων σκοπευτών, που κλιμάκωσαν δραματικά την εξέγερση.
Από την άλλη, ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός κατηγορεί τη Ρωσία ότι αυτή είναι υπεύθυνη για τη δράση των  ελεύθερων σκοπευτών.
Δεν ξέρουμε ποια είναι η αλήθεια, αλλά τέτοιου είδους επιθέσεις χρησιμοποιούνται χρόνια τώρα ως μια προβοκατόρικη τακτική, που διαλύει τις ειρηνικές διαδηλώσεις, και οδηγεί σε ανατροπές καθεστώτων.
Μέχρι σήμερα, κανείς δεν γνωρίζει ποιος ήταν ο υπεύθυνος.
Η Ρωσία ζητάει να γίνουν επίσημες έρευνες…

Απόδοση S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου