17.3.14

Υπήρξε και άλλη παρόμοια εξαφάνιση μεγάλου Μπόινγκ…



Όσοι νομίζουν ότι η πτήση 370 της Malaysia Airlines είναι η πρώτη φορά που αεροσκάφος εξαφανίστηκε χωρίς κανένα ίχνος, και χωρίς ποτέ να βρεθεί, κάνουν λάθος.



Και δεν αναφέρομαι στις διάφορες περίεργες περιπτώσεις του Τριγώνου των Βερμούδων, κλπ. αλλά σε μια πρόσφατη περίπτωση στα παγκόσμια αεροπορικά χρονικά.



Ένα μεγάλο Boeing απογειώθηκε το 2003 από ένα αεροδρόμιο της Ανγκόλα, και έκτοτε δεν γνωρίζει κανένας τίποτα για αυτό!
Δεν υπάρχει καμιά πληροφορία για το που και πως κατέληξε.
Η μόνη διαφορά με το Β777 που εξαφανίστηκε τη περασμένη εβδομάδα είναι ότι εκείνο της Ανγκόλα ήταν άδειο (ferry flight), χωρίς κανέναν επιβάτη.
Για να είμαστε ακριβείς, δεν είχε ούτε καν πιλότους… ή τουλάχιστον αδειοδοτημένους.
Δυο  μηχανικοί, ο Αμερικανός Ben Charles Padilla, και ο Κονγκολέζος Mikel Mutantu επιβιβάστηκα στο Β727 για να το επιθεωρήσουν και να το συντηρήσουν.
Κανένας από τους δυο δεν διέθετε δίπλωμα χειριστή αεροσκάφους, για αυτό και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου ξαφνιάστηκαν όταν το αεροσκάφος άρχισε να τροχοδρομεί, χωρίς να ζητήσει ή να λάβει άδεια, και στη συνέχεια απογειώθηκα κανονικά…
Το πέταξαν οι δυο μηχανικοί;
Ο ένας μόνο;
Μήπως υπήρχαν κάποιοι άλλοι στο αεροσκάφος;
Μήπως αεροπειρατές;
Κανένας δεν γνωρίζει το τι έγινε, ούτε και σήμερα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ναι μεν απογειώθηκε, έστω παράνομα, πλην όμως δεν προσγειώθηκε ποτέ πουθενά!
Παρ’ όλες τις εντατικές και μάλιστα διεθνείς έρευνες και προσπάθειες ανεύρεσης του αεροπλάνου, δεν βρέθηκε ποτέ κανένα στοιχείο, ή κανένα ίχνος του.
Όλες οι θεωρίες που κυκλοφορούν σήμερα για τη πτήση 370 κυκλοφόρησαν και τότε, προκειμένου να εξηγηθεί η εξαφάνιση του Β727.
Μια ενδελεχής  έρευνα που διεξήχθη από το περιοδικό Air & Space, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τελικά ποτέ δεν μάθουμε τι απέγινε το εν λόγω αεροσκάφος.
Μάλιστα, έως την περασμένη εβδομάδα, το Β727 από την Ανγκόλα ήταν το μεγαλύτερο αεροπλάνο που έχει ποτέ εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος.
Σήμερα όμως τη θέση του πήρε το Β77 της Malaysa

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου