20.3.14

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοικτό βιβλίο.



Το "Ρωσία ή Ουκρανία" υπήρξε για χρόνια δίλημμα και των Ελλήνων “μερακλήδων». Αβάδιστα...
Τώρα, όμως, που ήλθε στο προσκήνιο η εθνολογική σύσταση των κατοίκων της Κριμαίας, η επιλογή γίνεται σπαζοκεφαλιά.



Στο ΣΥΡΙΖΑ κι αν έχουν άλυτο θέμα.
Εκεί που ήταν έτοιμοι για την εξουσία, έραβαν αμπέχονα και αγόραζαν σακίδια, ήλθε το Ποτάμι να ανακόψει τη μεγάλη πορεία…



Στην αρχή νόμιζαν ότι ήταν ο Κηφισός, μπαζωμένος και με πολλές λωρίδες ανά κατεύθυνση.
Όσο περνούν οι μέρες γίνεται φουσκωμένος Έβρος, που πλημμυρίζει την κεντροαριστερή όχθη, στερεί δυνάμεις από το όραμα του Αλέξη και την Περιφέρεια της Δούρου.
Πόσο στημένη και πόσο θεατρική μπορεί να είναι μια έξοδος στις αγορές; Δανείζεσαι λεφτά με την υποχρέωση να τα επιστρέψεις εντόκως.
Αν το «στημένο» έγκειται στα ότι θα γίνει προ των εκλογών, το γεγονός ότι θα πάρουμε λεφτά μετά από χρόνια από τις αγορές, χωρίς άλλα προαπαιτούμενα, δεν αλλάζει.
Εκτός κι αν το νόμισμα δανεισμού είναι από τη Monopoly οπότε έχει δίκιο ο Αλέξης. Αν καταγγείλει ότι το επιτραπέζιο παιχνίδι προάγει τον κρατικομονοπωλιακό καπιταλισμό θα πάρει πόντους.
Όμως, υπάρχουν δανειακές ανάγκες ή δανειζόμαστε από χόμπι;
Η επόμενη κριτική της Κουμουνδούρου στοιχηματίζουμε από τώρα θα είναι ότι δανειστήκαμε ελάχιστα.
Δεν φτάνουν ούτε για πλάκα.
Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται η πρόσληψη πεντακοσίων χιλιάδων στο Δημόσιο, πούρα για τη νομενκλατούρα του κόμματος, κάποια δεκάδες εκατομμύρια για πολιτιστικές εκδηλώσεις καλλιτεχνών που δεν αγκαλιάζει το κοινό.
Τα υπόλοιπα θα πάνε στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα αυτοδιοικούμενα ΑΕΙ, ΤΕΙ, πρότυπα χρηστής διαχείρισης και εξοικονόμησης πόρων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοικτό βιβλίο.
Με το σελιδοδείκτη κολλημένο στις χρυσές στιγμές της πασοκικής Σοβιετίας.
Με σαφέστατη διαφορά ότι τα στελέχη της Κουμουνδούρου, έχουν κάποιες οικονομίες εκατομμυρίων στην άκρη και δεν επείγονται να πέσουν με τα μούτρα «στο μέλι»…

Μ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου