23.3.14

Δεν αλλάζουν…



Η είδηση προκαλεί οργή για την τακτική κάποιων βουλευτών οι οποίοι αποδεικνύουν έμπρακτα πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι στην πραγματικότητα να διασώσουν τον κομματικό τους στρατό.



Δεκτή έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, τροπολογία 14 βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που προβλέπει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι είναι αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία και στα γραφεία των κομμάτων θα αξιολογούνται από τους ίδιους τους βουλευτές.
Στην τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό κώδικα και υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, τονίζεται ότι «το σύνολο των υπαλλήλων αυτών στερούνται εκθέσεων αξιολόγησης, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, καθώς έχει εντοπιστεί νομοθετικό κενό και μέχρι σήμερα δεν καθορίζεται από καμία διάταξη νόμου ο τρόπος ή η διαδικασία αξιολόγησής τους».
Προτείνεται δε η «αξιολόγηση να γίνεται από τα πρόσωπα και τους φορείς στους οποίους τα πρόσωπα αυτά έχουν διατεθεί»!!!!!!!!!!!!!


Τι ντροπή!
Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλη την κοινωνία που πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι δοκιμάζονται με την αγωνία τους να φτάνει στο κατακόρυφο για τις διαδικασίες αξιολόγησης και διαθεσιμότητας, οι βουλευτές επέλεξαν το χειρότερο τρόπο για να διασώσουν τους δικούς τους ανθρώπους.
Εάν πράγματι το ζήτημα ήταν η απουσία εκθέσεων αξιολόγησης, έπρεπε να βρουν άλλο τρόπο για να καλύψουν το κενό.
Στο κάτω κάτω της γραφής, θα μπορούσαν να τους στείλουν πίσω στις υπηρεσίες τους και να προσλάβουν στα γραφεία τους αυτούς που θα περάσουν από τη διαδικασία της αξιολόγησης.
Αραγε, θα εφαρμόσουν και σε αυτούς την ποσόστωση που έχει ορίσει για την αξιολόγηση το υπουργείο.
Το πιο συγκλονιστικό είναι πως όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που απολύονται εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, άνθρωποι που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμοι διδάσκοντας τα παιδιά μας στα σχολεία, αλλά κανένας δε διανοείται να πειράξει το στρατό των βουλευτικών και κομματικών γραφείων.
Ο υπουργός πώς δέχτηκε την τροπολογία των βουλευτών, όταν συναίνεσε στο να μπουν σε διαθεσιμότητα σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες, δηλαδή χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι.
Αραγε με τέτοιες μεθόδους πιστεύουν οι βουλευτές πως θα πείσουν τους πολίτες ότι το πολιτικό σύστημα διδάχτηκε από την κρίση κι αλλάζει;
Αμ δεν αλλάζει. Αυτό είναι το συμπέρασμα γι' αυτούς δυστυχώς...

Εύρης Τσούμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου