9.3.14

Συνέντευξη Φαήλου…



Λίγα 24ωρα μετά την εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., εξαπολύει πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι «τα δύο άκρα δεν είναι θεωρία αλλά πραγματικότητα» και εκτιμά ότι στο δρόμο προς τις διπλές εκλογές του Μαΐου, «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να πολιτεύεται ανεύθυνα».

 




- Μετά την εμπρηστική επίθεση στο γραφείο σας, δηλώσατε ότι έχετε στοχοποιηθεί πολιτικά από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Τι εννοείτε και σε ποιους αναφέρεστε;
Για καιρό ο γνωστός αριστερός εκατομμυριούχος Παπαδημούλης, ο Σκουρλέτης κι ορισμένοι άλλοι, η «ΑΥΓΗ», το LEFT.gr και άλλα κύμβαλα της προπαγάνδας στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΣΥΡΙΖΑ, σε κάθε ευκαιρία μου επιτίθενται, στα πλαίσια μιας τακτικής που λέει πως «όποιος διατυπώνει εθνικό λόγο, είναι φασίστας, ακροδεξιός, χρυσαυγίτης» κ.λπ.
Πονάνε που τους αντιμετωπίζω ιδεολογικά στα ίσια και χωρίς «αστική ευγένεια» στον τυχοδιωκτικό τρόπο που πολιτεύονται.
Επίσης τους ενοχλεί ιδιαίτερα που αρνούμαι να βρίσω τους απλούς ψηφοφόρους της Χ.Α. και τους ξεχωρίζω από το σκληρό εθνικοσοσιαλιστικό πυρήνα του κόμματος αυτού.
Σε μεγάλο ποσοστό είναι δικοί μας θυμωμένοι ψηφοφόροι, ούτε ρατσιστές ούτε ναζί, και που πρέπει να επανεντάξουμε στις γραμμές μας απαντώντας έμπρακτα στις αιτιάσεις τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται υποκριτικά, θέλει ισχυρή Χ.Α., γιατί αυτό σημαίνει δικές μας απώλειες. Απλά δεν το λέει.
Η στηλίτευση της πραγματικότητας, γιατί πραγματικότητα είναι κι όχι «θεωρία», των δύο άκρων της ανομίας, με το ένα εκ των οποίων ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεσοτοιχία, τους ενοχλεί ιδιαίτερα.
Η αποκάλυψη του αληθινού προσώπου κάποιων από αυτούς, τους καταλαβαίνω πως είναι πολύ ενοχλητική. Θυμίζω βέβαια πως πρώτη η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μη χαϊδεύει τους κουκουλοφόρους και πρόσφατα η ο Π. Τατσόπουλος μίλησε για το γλυκοκοίταγμα μερικών προς την τρομοκρατία.
- Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε πως τέτοιες ενέργειες «τρέφουν φανερά τον ακροδεξιό φανατισμό».
Ποιο είναι το σχόλιό σας;
Μα πώς να καταδίκαζε χωρίς «ουρές» κι υποσημειώσεις; Θα γκρεμίζονταν όλοι οι φούρνοι της χώρας.
Φαντάζεστε εμείς να καταδικάζαμε τη δολοφονία του Φύσσα, με την αιτιολογία πως «τρέφει φανερά τον ακροαριστερό φανατισμό»;
- Ωστόσο, ο κ. Παπαδημούλης καταδίκασε απόλυτα την επίθεση στο γραφείο σας. Εξακολουθείτε να ταυτίζετε τον ΣΥΡΙΖΑ με τη θεωρία των δυο άκρων, ως το άκρο «που δείχνει ανοχή στη βία»;
Κόντεψε να νυχτώσει ώσπου να καταδικάσει, το παίδεψε πολύ ή ξεχάστηκε παρακολουθώντας την πορεία του παχυλού χαρτοφυλακίου του.
Κι ήταν τόσο «απόλυτα» που έριξε και ως σημείωση την παραπάνω νουθεσία προς τους ένοπλους κοντοχωριανούς.
Δεν είναι θεωρία τα άκρα, κυρία Κατσαβού. Είναι πραγματικότητα.
Αν η εμπρηστική βόμβα στο γραφείο μου δεν είναι επαρκές επιχείρημα, ρωτήστε τη μάνα του Αξαρλιάν, την Ντόρα Μπακογιάννη και τα παιδιά της, τις οικογένειες των δολοφονημένων αστυνομικών.
Η βία είναι το «ανώτατο στάδιο πάλης» στη βασική θεωρία της Αριστεράς και υπάρχουν αριστεριστές στο ΣΥΡΙΖΑ που τη γλυκοιτάζουν.
Ο Γιαννόπουλος της «Ρόζας» δεν προλογίζει απλώς το βιβλίο του Κουφοντίνα. Εκθειάζει τον ίδιο και τη δράση του.
Δεν μπορείς να του το απαγορεύσεις, αλλά μη μας βγάζουν τυφλούς και κουφούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια χαλαρή ετερόκλητη συνομοσπονδία. Υπάρχουν οι μέτοικοι από το ΠΑΣΟΚ, υπάρχει ο Πάνος Λαφαζάνης, τον τιμώ ως αντίπαλο συνεπή στη θέση του και πάντα παρόντα στα εθνικά θέματα με πατριωτικές θέσεις, κι ας διαφωνούμε μερικώς στο κοινωνικό μοντέλο, που δεν έχουν σχέση με όσους γοητεύονται από κουμπούρια, βόμβες και κουκούλες, υπάρχει η τυχοδιωκτική ομάδα Τσίπρα, που δεν πιστεύει σε τίποτα κι υπάρχει κι ένα κομμάτι αριστεριστών και αντεξουσιαστών εντός τους, που την κάνουν πολύ κέφι τη βία.
- Οι πολιτικοί σας αντίπαλοι θεωρούν ότι ο δικός σας πολιτικός λόγος είναι εμπρηστικός, ότι εμπεριέχει ύβρεις και «κηρύγματα μίσους». Τι απαντάτε;
Ποιοι, αυτοί που κάθε τόσο μιλάνε για «Μελιγαλάδες», «μερκελιστές» κ.λπ, χωρίς να ντρέπονται;
Αυτοί που δεν στηρίζουν ποτέ την κυβέρνηση της Πατρίδας στη διαπραγμάτευση; Οταν προσβάλλουν εμένα, τις ιδέες μας, τον αρχηγό που ελεύθερα επέλεξα, όταν μηδενίζουν την προσπάθειά μας, με λάθη αλλά προσπάθεια, απαντώ στην προσβολή, στις ύβρεις και τις συκοφαντίες τους.
Πονάνε ν’ ακούνε ένα φιλελεύθερο πατριώτη, ένα δεξιό, να μιλάει χωρίς ενοχές. Προτιμούν τη Δεξιά, όλο τον αστικό δημοκρατικό κόσμο, να τους υποβάλλει τα σέβη της, να μην υψώνει τις ιδέες, τους ήρωες και τα σύμβολά της.
Ο λόγος μου είναι ευθύς, έχει αιχμές και γωνίες. Και εκ πεποιθήσεως δεν τηρώ την «πολιτική ορθότητα».
Δεν έχουν συνηθίσει κάποιος από τη Δεξιά, Κεντροδεξιά, πείτε την όπως θέλετε, να αμφισβητεί την ανύπαρκτη αγιότητα της Αριστεράς και τη δικτατορία της στο δημόσιο λόγο τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Ζορίζονται όταν έχουν απέναντί τους κάποιον που δεν αισθάνεται την ενοχική ανάγκη να ξεκινάει τις τοποθετήσεις του με το γνωστό «σέβομαι την Αριστερά για τους αγώνες της».
Ξεχαρβάλωσαν την κοινωνία με το μηδενισμό τους και μας κουνάνε το δάχτυλο. Πρέπει να τελειώσει αυτό.
- Πιστεύετε ότι θα υπάρξει πόλωση στην πορεία προς τις κάλπες του Μαΐου;
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς, εκτιμώ πως θα συνεχίσει να πολιτεύεται ανεύθυνα και θα προσπαθήσει να υπονομεύσει τη σταθερότητα, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα.
Θα χρησιμοποιήσει το πεζοδρόμιο, με το οποίο διατηρεί προνομιακές σχέσεις.
Μα δεν σας κάνει εντύπωση που εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο δεν βρίσκουν τίποτε θετικό; Ούτε τόσο δα.
Δείτε το πρωτογενές πλεόνασμα. Το πετύχαμε με αιματηρές θυσίες του λαού μας, με λάθη, αδικίες, άνιση μεταχείριση, αλλά το πετύχαμε.
Είναι η βασική προϋπόθεση για να διαπραγματευτούμε, γιατί, το λέω για χιλιοστή φορά, δεν μπορείς να χτυπάς το δεξί χέρι στο τραπέζι και με το αριστερό να ζητιανεύεις για να επιβιώσεις το επόμενο εξάμηνο.
Ε, λοιπόν, το δέχονται πλέον κι οι ξένοι και το αμφισβητούν οι ερασιτέχνες μπαρμπέρηδες οικονομολογούντες του ΣΥΡΙΖΑ.
Κι αυτό το έρμο το Μνημόνιο, μια το καταγγέλλουν μονομερώς, μια το επαναδιαπραγματεύονται, μια το αναθεωρούν.
- Πώς βλέπετε το εγχείρημα του Σταύρου Θεοδωράκη;
Βασικό πρόβλημα της χώρας είναι η αποϊδεολογικοποίηση της πολιτικής…
 «Επιζητώ τις μάχες στο Ευρωκοινοβούλιο» 



- Εχετε εκφράσει την επιθυμία να είστε υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Ποιο είναι το κίνητρο για τις Βρυξέλλες;
Η επόμενη Ευρωβουλή θα είναι γεμάτη ευρωσκεπτικιστές, μια αρένα όπου θα δοκιμαστούν τα συμφέροντά μας και η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, όση απέμεινε.
Για όλα τα ζητήματα που μας αφορούν, για τη βοήθεια στη χώρα μας, τη λαθρομετανάστευση, τον Κυπριακό και Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, την ανεργία, τη γεωργία και την κτηνοτροφία, την αλιεία, την προστασία του περιβάλλοντος, τη λεγόμενη ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας θα δοθούν μάχες, που όχι απλά με ενδιαφέρουν, τις επιζητώ.
Η Ευρώπη, ο πολιτισμός της, η πολιτειακή οργάνωση των χωρών της οικοδομήθηκαν πάνω σε τρεις πυλώνες: την Ελλάδα, τη Ρώμη και το Χριστιανισμό. Πατώντας σε αυτά και τον ουμανισμό που παρήγαγαν πρέπει να την αναγεννήσουμε, διαφυλάσσοντας τον πλούτο των εθνών της, που είναι οι ξεχωριστές ταυτότητές τους, αλλά κι έναν ενιαίο χώρο, που εξακολουθεί να είναι το καλύτερο, το πιο πολιτισμένο μέρος για να ζεις.

Κατερίνα Κατσαβού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου