26.3.14

Τι καπνίζουν εκεί στην Αλάσκα;



Αυτή η ιστορία με τη Κριμαία, άνοιξε πολλές δουλειές…
Και όπως φαίνεται, ή υπάρχουν μπόλικοι ρωσόφιλοι Αμερικανοί, ή αλλιώς 21.408 Αμερικανοί πολίτες δεν ξέρουν τι ακριβώς υπογράφουν (βλ. Χρυσοχοίδη).
Εκτός και αν, επειδή μιλάμε για την πάντα παγωμένη Αλάσκα, πρόκειται για τελειωμένους αλκοολικούς.



Να μη ξεχνάμε άλλωστε ότι η συγκεκριμένη πολιτεία είχε κυβερνήτη της την λαοφιλή Σάρα Πέιλιν, που είναι γενικώς γνωστή ως σπίρτο βρεγμένο.
Κάτι σαν μερικές δικές μας μπίμπο βουλευτίνες δηλαδή, αλλά στο πιο λαρτζ…
Πως λέμε Ραχήλ; Κάπως έτσι.
Τι συνέβη λοιπόν; Διαβάστε...




Σχεδόν 22.000 κάτοικοι της Αλάσκας υπέγραψαν επίσημο αίτημα προς τον Λευκό Οίκο, βάσει του οποίου θέλουν η πολιτεία τους να αποσχιστεί από τις ΗΠΑ, και να ενωθεί με την «μαμά Ρωσία»!
Το κίνημα ονομάζεται Alaska back to Russia, και όπως φαίνεται δυναμώνει κάθε μέρα που περνά.
Το αίτημα υπογράφτηκε από 10.000 πολίτες μέσα στις τρεις πρώτες μέρες που αναρτήθηκε στο επίσημο σάιτ του Λευκού Οίκου «We the People».
Βάσει της αμερικανικής ομοσπονδιακής νομοθεσίας, το συγκεκριμένο  αίτημα (petition) θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 100.000 υπογραφές ως την 20η Απριλίου, προκειμένου να πάρει θέση η αμερικανική κυβέρνηση, και να απαντήσει επίσημα.
Βέβαια, σε μια ανάλογη περίπτωση όπου αρκετοί Τεξανοί ήθελαν να προσαρτηθεί η πολιτεία τους στο Μεξικό, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.
Και γιατί θα πρέπει η Αλάσκα να επιστρέψει στη Ρωσία, από την οποία οι ΗΠΑ την αγόρασαν το 1867 καταβάλλοντας στον Τσάρο $7.2 εκατομμύρια;
Όπως αναφέρει το αίτημα, σε μια γλώσσα που κάπως μοιάζει με αγγλικά, οι Ρώσοι της Σιβηρίας διέσχισαν τον Βερίγγειο Πορθμό πριν από 16 χιλιάδες χρόνια, και εποίκισαν την περιοχή.

Ο Ρώσος γεωγράφος Gvozdev εξερεύνησε την περιοχή τον Αύγουστο του 1732, με το πλοίο Άγιος Γαβριήλ, και με βοηθό του τον πλοηγό I. Fedorov…
Και άρα, κατά τους συντάκτες του αιτήματος, η Αλάσκα θα πρέπει να επιστρέψει στην φυσική της θέση, που είναι ως επαρχία της Ρωσίας.
Άρες μάρες κουκουνάρες, πλην όμως τις επικροτούν 22.000 Αμερικάνοι οι οποίοι μάλλον καπνίζουν χαλασμένο μπάφο εκεί στα κρύα, ή αλλιώς είναι φανατικοί οπαδοί του Βλαδίμηρου… δηλαδή εισοδιστές!
Τρέμε Ομπάμα…

S.A.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου