14.3.14

Ευκαιρία απασχόλησης…



Μιας και διανύουμε εποχή ύφεσης, με την ανεργία να αγγίζει το 30%, και επειδή πολλοί νέοι μας που τα έχουν βρει σκούρα φεύγουν στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας, ο Ορθογράφος αποφάσισε να βοηθήσει…



Έτσι, ψάχνοντας για θέσεις εργασίας στην Αυστραλία, στον Καναδά, στα Εμιράτα, κλπ, που όμως ήδη έχουν κατακλυστεί από χιλιάδες αιτήσεις (ακόμη και άνδρες κάνουν αίτηση για να γίνουν αεροσυνοδοί σε εταιρίες της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ), πέσαμε πάνω σε μια ενδιαφέρουσα είδηση.


Πρόκειται για το εξωτικό κράτος της Σρι Λάνκα, που απευθύνει έκκληση για κάποιον νέο ορεξάτο, προκειμένου να εργαστεί εκεί ως …. δήμιος!
Ναι, η επίσημη πολιτεία ψάχνει απεγνωσμένα για νέο δήμιο, αφού ο τελευταίος ενδιαφερόμενος τα έκανε επάνω του και έφυγε τρέχοντας μόλις αντίκρισε μπροστά του την κρεμάλα!
Ο Επίτροπος των φυλακών της Σρι Λάνκα αναφέρει πως ο ταλαίπωρος δήμιος σοκαρίστηκε, κι άρχισε να τρέμει, όταν μετά από μια εβδομάδα εκπαίδευσης έφτασε η ώρα να επισκεφτεί το ικρίωμα.
Πρόκειται για τον τρίτο στη σειρά επίσημο δήμιο, που τα παρατάει και φεύγει μέσα σε έναν μόλις χρόνο!
Και μάλιστα, χωρίς να χρειαστεί να κρεμάσουν κανέναν κατάδικο…
Κι αυτό διότι η εν λόγω θέση είναι κυρίως δουλειά γραφείου, αφού η Σρι Λάνκα δεν έχει εκτελέσει κανέναν από το 1976, αν και υπάρχουν πάνω από 400 θανατοποινίτες στις φυλακές της.
Όπως λέει ο Επίτροπος, «ψάχνουμε για έναν νέο ορεξάτο και ατρόμητο δήμιο, στον οποίο αυτή τη φορά πρώτα θα του δείξουμε την κρεμάλα, και μετά θα τον περάσουμε από εκπαίδευση».
Όσοι συμπατριώτες μας το λέει η καρδιά τους, ας σπεύσουν όσο είναι νωρίς…
Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή.

S.A.
BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου