28.4.14

Αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ…



Αν έπρεπε ο Σύριζα ή οποιοσδήποτε άλλος, να προτείνει ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια θα φρόντιζε ως αντιπολιτευόμενος να εστιάσει στις υπαρκτές αστοχίες των Υπουργών της Κυβέρνησης ευαγγελιζόμενος την επανίδρυση του κράτους και ότι άλλο δυναστεύει τη χώρα.




Επί του κεντρικού σχεδιασμού δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλες επιλογές δεδομένης της «άρνησης» των εταίρων μας να χρηματοδοτήσουν την Ελληνική Ανάπτυξη μέσω της κατανάλωσης.



Κάτι τέτοιο βέβαια δε θα του προσέφερε τη δυναμική, που έχει σήμερα σε μερίδα ενός λαού που είναι εξαρτημένη από ευκολοχώνευτες και συγχρόνως ανώδυνες λύσεις.
Που αρνείται να τοποθετήσει τον εαυτό της έστω στο περιθώριο της λίστας όσων ενέχονται για την κατάσταση της χώρας.
Που θεωρεί ότι η κατακρήμνιση των αξιών στη χώρα, αφορά μόνο όσους διαχειρίστηκαν την εξουσία αλλά όχι και όσους την παρώθησαν ή όσους την κατηύθυναν αντιπολιτευόμενοι στους ατραπούς της κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης πόρων.
Και βέβαια δεν θα ακολουθούσε μια τέτοια πολιτική ο σκληρός πυρήνας των κομματικών του στελεχών που παθαίνει ονειρώξεις …καταλαμβάνοντας αν όχι τα χειμερινά ανάκτορα, τουλάχιστον τη Βαστίλη.
Θα μου πείτε: Τι να την κάνει την εξουσία ο Σύριζα αν υποχρεωθεί να καταπατήσει όσα λέει εφόσον έρθει στην εξουσία με δεδομένο ότι οι δανειστές μας δεν πρόκειται να ενδώσουν σε κανέναν εκβιασμό;
Μια λύση έχει, γνωστή σε όσες χώρες είχαν την «ευτυχία» να κυβερνηθούν από «απελευθερωτικού» τύπου κυβερνήσεις, τύπου Λατινικής Αμερικής, ήγουν Σύριζα στιλ.
Τραβάει από διακόσια έως τετρακόσια ευρώ από τους ήδη εργαζόμενους και τα δίνει στους 30% ανέργους, υποσχόμενος την ανάπτυξη και πολεμώντας τον Ιμπεριαλισμό.
Χωρίζοντας Εκκλησία από κράτος, βάζοντας συνδικαλισμό στο στρατό ιδρύοντας συμβούλια στρατιωτών, νομιμοποιώντας τους γάμους ομοφυλοφίλων, αναγνωρίζοντας τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, καταργώντας τα σώματα καταστολής (ΜΑΤ, ΜΕΑ, κ.λ.π), παραδίδοντας τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία στη συνδιοίκηση με τους σημερινούς καταληψίες, δίνοντας ψήφο στους λαθρομετανάστες καθιστώντας τους πυρήνα της εκλογικής του δύναμης.... Θέλετε κι άλλα; Θα βρείτε πολλά.
Έτσι θα πορευτεί διχάζοντας την Ελληνική κοινωνία και παρασύροντάς την σε μια πορεία καταστροφής και οπισθοδρόμησης αλλά εξασφαλίζοντας όμως ισχυρή εκλογική βάση και υποστηριζόμενος από αρκετά δυναμικά και μαχητικά τμήματα της κοινωνίας, που έτσι θα ζήσουν το όνειρο του μετασχηματισμού της Ελληνικής κοινωνίας μέσω του διχασμού και του εμφυλιοπολεμικού κλίματος.
Βέβαια μια τέτοια εξέλιξη θα βάλει στη φορμόλη οποιαδήποτε ελπίδα για οικονομική ανάπτυξη της χώρας χωρίς βεβαίως σε μια τέτοια κατάσταση να αποκλείεται να μη μας βρει -χωρίς τους συμμάχους μας- και καμιά Εθνική καταστροφή δεδομένων των ευκαιριών που θα αναζητήσουν οι καιροφυλακτούντες αναθεωρητικοί γείτονες.
Νομίζετε ότι συμβαίνει κάτι διαφορετικό σήμερα στη Βενεζουέλα;

ΣΟΝ ΠΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου