19.4.14

Ευκαιρία για «τολμηρούς» επενδυτές…



Το νησί Poveglia ίσως είναι το πιο στοιχειωμένο μέρος στον πλανήτη, και τώρα μπορείτε να το αποκτήσετε για 99 χρόνια.




Το ιταλικό κράτος αναζητεί προσφορές για την παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης του ακατοίκητου αυτού νησιού, με έκταση 17 στρέμματα, που βρίσκεται πολύ κοντά στη τουριστική Βενετία.


Το 1922 είχε ανοίξει εκεί ένα άσυλο για ψυχασθενείς, όπου ο επικεφαλής γιατρός (μάλλον ψυχασθενής και ο ίδιος) προχωρούσε σε συνεχείς πρωτόγονες επεμβάσεις λοβοτομής των εγκεφάλων των ασθενών, χρησιμοποιώντας χειροκίνητα τρυπάνια και σφυριά.
Σε κάποια φάση, πεπεισμένος ότι τον κυρίευσαν δαίμονες, πήδηξε από τον πύργο του νοσοκομείου βάζοντας τέλος στη ζωή του.
Και σαν να μην έφτανε αυτό το θλιβερό παρελθόν, να θυμίσουμε ότι πολύ πριν ανοίξει το νοσοκομείο, το νησί φιλοξενούσε θύματα πανώλης, αλλά και ασθενείς που έπασχαν από μεταδοτικές νόσους.
Λέγεται μάλιστα ότι λόγω των πολλών πτωμάτων που έχουν ταφεί στο νησί, το χώμα αποτελείται κατά 50% από ανθρώπινη στάχτη.
Επί πάρα πολλά χρόνια η πρόσβαση στο νησί ήταν απαγορευμένη, αν και το επισκέπτονταν διάφοροι περίεργοι, κυρίως κυνηγοί φαντασμάτων, και δημοσιογράφοι που έψαχναν για παράξενα ρεπορτάζ.
Τώρα, η  ιταλική κυβέρνηση το παραχωρεί για 99 χρόνια, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα χρέη και τις δαπάνες της.
Αυτό που θέλουν οι αρμόδιοι είναι να το πάρει κάποιος που θα κτίσει σ αυτό ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο.
Πάντως δεν έχει ανακοινωθεί κάποια αρχική τιμή για τον πλειοδοτικό διαγωνισμό που θα γίνει τον επόμενο μήνα…

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου