8.5.14

Η Ρωσία του Πούτιν οπισθοδρομεί …



Ο τιτανοτεράστιος Πούτιν, με τους άπειρους Έλληνες δημοκράτες θαυμαστές του, σχεδιάζει να αλλάξει το ρωσικό διαδίκτυο για τα καλά.
Και αν τα καταφέρει, τότε αυτό θα μοιάζει κατά πολύ με εκείνο της εξίσου «δημοκρατικότατης» Κίνας, ή του Ιράν.



Ο Πούτιν λοιπόν σχεδιάζει να φέρει προς ψήφιση έναν νέο νόμο, τον επονομαζόμενο «νόμο των μπλόγκερς», που θα απαγορεύει την ανωνυμία στο διαδίκτυο, και θα χαρακτηρίζει επίσημο και επαγγελματικό ειδησεογραφικό μέσο όποιο μπλογκ συγκεντρώνει πάνω από 3.000 επισκέπτες την ημέρα!




Αν γίνει αυτό, τότε τα διάφορα ερασιτεχνικά μπλογκς θα είναι υποχρεωμένα να ανεβάζουν μόνο ακριβείς και ελεγμένες απόψεις και ειδήσεις, και οι διαχειριστές τους θα είναι υπόλογοι έναντι του νόμου, χωρίς όμως καμία προστασία όπως αυτή που απολαμβάνουν οι «κανονικοί» διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και τα συμβατικά ΜΜΕ.
Ο νόμος αυτός εφαρμόζεται λίγες μόνο εβδομάδες αφότου ο Πούτιν δήλωσε πως το ίντερνετ σχεδιάστηκε και ξεκίνησε από την CIA.
Ο νέος νόμος είναι μέρος ενός γενικότερου σχεδίου περιορισμού της ελευθερίας στο ρωσικό διαδίκτυο, και απαιτεί από τους παρόχους email, καθώς και από τα κοινωνικά δίκτυα να χορηγούν αμέσως οποιαδήποτε πληροφορία για τους χρήστες τους απαιτούν οι αρχές ασφαλείας.


Ο γνωστός Ρώσος μπλόγκερ Anton Nosik λέει: «Ο σκοπός του νομοσχεδίου είναι να αποκλείσει το ρωσικό διαδίκτυο από τον υπόλοιπο κόσμο… να κλείσει τα μεγάλα ξένα κοινωνικά δίκτυα στη Ρωσία, να μπλοκάρει τη πρόσβαση στο ξένο διαδίκτυο από πλευράς Ρώσων, και να ελέγχει σφιχτά όσα δίκτυα έχουν την έδρα τους στη Ρωσία».
Οι μπλόγκερς δεν είναι οι μόνοι που νιώθουν την οργή του Πούτιν, αφού σύμφωνα με έναν άλλο νόμο που ήδη υπογράφηκε απαγορεύονται οι βρισιές στις κινηματογραφικές ταινίες, στις τηλεοπτικές εκπομπές, στις συναυλίες, στα θεατρικά έργα, και σε άλλες μορφές διασκέδασης.
Όποια νέα ταινία έχει βωμολοχίες  δεν θα διανέμεται στη χώρα, ενώ για τις πιο παλιές θα υπάρχουν ειδικές προειδοποιητικές  απαγορευτικές επισημάνσεις!
Μιλάμε για πολύ πρόοδο…

Strange Attractor
 NPR
 


1 σχόλιο: