3.5.14

Μακριά από τέτοια (διαβολικά) μηχανήματα.



Όσες γυναίκες χρησιμοποιούν συχνά τις ειδικές λάμπες στεγνώματος των νυχιών τους, καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν.
Ή να φοράνε γάντια.



Κι αυτό διότι σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη, οι λάμπες αυτές αυξάνουν το ρίσκο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος…



Όπως λένε οι ειδικοί, οι συσκευές αυτές, που χρησιμοποιούν υπεριώδη ακτινοβολία για να στεγνώνει το βερνίκι νυχιών, εκπέμπουν αρκετή ακτινοβολία ώστε να προκαλέσουν δερματική βλάβη τόση που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο.
Η ποσότητα της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας ποικίλλει από λάμπα σε λάμπα, αλλά παρόλα αυτά, οι ειδικοί θεωρούν ότι κάπου μεταξύ 8 και 208 συνεδριών θα πρέπει να προκαλούν ανησυχία.
Η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που έκανε την έρευνα δηλώνει πως δεν θα σύστηνε την διακοπή της χρήσης της συσκευής, εκτός και αν αυτό γίνεται πολλές φορές μέσα σε ένα μήνα.
Η ίδια χρησιμοποιεί ανάλογες συσκευές κάθε μερικούς μήνες, λέει, και αυτή η συχνότητα  δεν είναι επικίνδυνη, διότι η ακτινοβολία τότε  είναι ίση με την ακτινοβολία που δεχόμαστε όταν οδηγούμε το αυτοκίνητό μας στο δρόμο.
Ένας άλλος δερματολόγος θεωρεί πως αν και οι λάμπες αυτές είναι σχετικά ασφαλείς, αυτό που δεν είναι καθόλου ασφαλές είναι το σολάριουμ, το οποίο θα πρέπει όλοι να αποφεύγουν.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου