7.5.14

Ιδού το σενάριο της πολιτικής ανωμαλίας…



Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι η κυβερνητική σταθερότητα εξαρτάται από τα ποσοστά που θα πάρει η Ελιά στις ευρωεκλογές, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε χθες πως υπάρχει πολιτικό θέμα εάν τα ποσοστά της Ελιάς είναι πολύ χαμηλά, κάτι που όμως ισχύει και για τη ΝΔ.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ επανέλαβε με άλλα λόγια αυτά που είπε πριν από λίγες ημέρες , ότι δηλαδή "η ΝΔ είναι μικρό κόμμα", ότι η" λογική του δικομματισμού και της αλαζονείας των μονοκομματικών κυβερνήσεων πέθανε. Άλλο 47 άλλο 30...".




Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μιλώντας κι αυτός στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ (τι σύμπτωση!) είπε «όχι» στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ όσο συνεχίζει να είναι στρατηγικά ενταγμένο σε μία συνεργασία με τη Ν.Δ. Δηλαδή αν το ΠΑΣΟΚ δεν συνεργαστεί με τη ΝΔ ο κυρ Φώτης θα συνεργαστεί μαζί του στο πλαίσιο "μιας προοδευτικής κεντροαριστεράς"
Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Κουβέλης προέβλεψε ότι « μετά τις ευρωεκλογές, όλοι οι πολιτικοί χώροι από τη Δεξιά ως την Αριστερά θα μπουν σε συνθήκη ανασυνθέσεων. Μην ξεχνάμε ότι από τις εθνικές εκλογές του 2012 έχει αρχίσει, χωρίς να ολοκληρωθεί, μια διαδικασία μετάβασης και ανασύνθεσης του πολιτικού συστήματος. Σε αυτό το περιβάλλον δεν αποτελεί εξαίρεση η Κεντροαριστερά. Προσωπικά, είμαι αποφασισμένος να αναλάβω πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση του χώρου σε προοδευτική βάση που θα αποτυπώνεται σε συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα».


 
Οι δηλώσεις Ντόρας - Κουβέλη έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Την πολιτική ανωμαλία με την αλλαγή του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με έναν της προτιμήσεώς τους, όχι μέσω εκλογών... Εξ ού και η επανεμφάνιση Παπαδήμου, Πικραμένου κλπ
Τι επιδιώκουν με όλα αυτά περί "κεντροαριστεράς";
Να μαζέψουν στις Ευρωεκλογές ένα 20+% ώστε να μπορέσουν να εκβιάσουν καταστάσεις και να πάρουν και τον Βενιζέλο και τον ΓΑΠ μαζί τους.
Που θα το βρουν το 20%;
Προσβλέπουν σε ένα 8-9 % για το Ποτάμι του Θεοδωράκη, ένα 6-7% για την Ελιά και το υπόλοιπο η ΔΗΜΑΡ.
Μην ξεχνάτε και τον μόνιμο φίλο της οικογένειας Μητσοτάκη, τον Καμμένο.
Το μόνο που θα απομένει μετά είναι να βρουν έναν υποψήφιο πρωθυπουργό.
Έχουμε γράψει αρκετές φορές στο antinews για τον σχηματισμό αυτής της κυβέρνησης χωρίς τον Σαμαρά .
Τον σιγοψιθυρίζει η ΔΗΜΑΡ, τον σιγοβράζει η Ντόρα η Εξερευνήτρια, τον συζητάνε στα πλούσια «φιλανθρωπικά» γκαλά που κάνουν διάφοροι επιχειρηματίες. Και προετοιμάζουν το έδαφος, στρώνουν το χαλί στους επίδοξους σωτήρες, «φτιάχνουν» το μυαλό του Έλληνα πολίτη να αποδεχθεί την πολιτική ανωμαλία σαν κάτι ομαλό.
Υπενθυμίζουμε και τι έγραφε το Βήμα της προηγούμενης Κυριακής:
«....Προσκείμενοι στις δύο παραδοσιακές και άλλοτε ηγεμονεύουσες νεοδημοκρατικές πολιτικές οικογένειες «ψιθυρίζουν» τα βράδια ότι η Νέα Δημοκρατία θα υποστεί ήττα αντίστοιχη εκείνης του ΠΑΣΟΚ το 2012 και ότι από το βράδυ των ευρωεκλογών θα τεθούν σοβαρά πολιτικά θέματα... Μάλιστα, θέτουν και εκλογικά όρια δράσης. Αν η Νέα Δημοκρατία υπολείπεται περισσότερο από τρεις μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ τότε, όπως λένε άσπονδοι φίλοι του Πρωθυπουργού, θα εγερθεί μείζον θέμα για την κυβέρνηση και τον κ. Σαμαρά. Στο περιβάλλον της οικογένειας Μητσοτάκη μιλούν για ανοίγματα, καλοβλέπουν το Ποτάμι του κ. Θεοδωράκη και καλλιεργούν σενάρια για νέες συμμαχικές κυβερνήσεις. Ο πατριάρχης της οικογένειας λέγεται ότι έχει εμμονές με τον δικαστή και διατελέσαντα για έναν μήνα πρωθυπουργό κ. Π. Πικραμμένο..."
Γράφαμε εξάλλου πρόσφατα κάτω από τον τίτλο "Ο Κουβέλης, ο Μητσοτάκης και τα μαγειρεία της διαπλοκής":
Η συνταγή είναι γνώριμη και παραπέμπει στα μέσα της δεκαετίας του 1960.
Η Αποστασία έχει αφήσει το αποτύπωμά της στον τόπο.
Εσχάτως, κάποιοι σε διάφορα, ωραία και αριστοκρατικά σπίτια, μαγειρεύουν τη νέα σούπα.
Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έχει την πρωτοκαθεδρία και πως θα γινόταν αλλιώς, αφού στόχος είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
Οι παλαιές αγάπες δεν ξεχνιούνται και κυοφορούνται σχέδια για ανατροπές στο πολιτικό σύστημα, ανεξάρτητα εάν η κατάληξη θα είναι επιτυχής για τους μαγείρους.
Ο Κουβέλης αποτελεί τον αγαπημένο σεφ της οικογένειας Μητσοτάκη που επιμένει, όλως περιέργως, αυτός και τα ηγετικά του στελέχη, στην προοπτική να υπάρξει από την παρούσα Βουλή, μια άλλη κυβέρνηση, αλλά με άλλον Πρωθυπουργό.
Η εμμονή του αξίζει πραγματικά να σχολιαστεί και δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητη, αφού υπάρχει ανοικτή γραμμή του Κουβέλη με το μητσοτακαίϊκο. Μην ξεχνάτε επίσης, ότι ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος του, Ανδρέας Παπαδόπουλος, συνδέεται με την κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη, την Αλεξία.
Πολλά κυκλοφορούν στην πολιτική πιάτσα για τα κίνητρα του Κουβέλη και τις επιδιώξεις του, αλλά και τις επαφές που έχει κάνει.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέμενε τον περασμένο Ιούνιο, στην καρδιά της κρίσης με την υπόθεση της ΕΡΤ, να αλλάξει ο πρωθυπουργός.
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ενήμερος και οφείλει να λάβει τα μέτρα του.
Το φθινόπωρο δεν θα είναι περίπατος, αλλά πορεία σε ναρκοπέδιο...
Ας πούμε επιτέλους τα πράγματα με το όνομά τους:
Το μεγάλο βάρος του κ. Σαμαρά είναι η οργανωμένη ΝΔ, η οποία θα αλλάξει εάν κερδίσει ο πρωθυπουργός το στοίχημα.
Και το ξέρουν όλοι αυτό, διότι δεν ταιριάζει ο κομματικός σωλήνας και ένα κόμμα που ιδρύθηκε το 1974 με το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται.
Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι συνεχείς αναφορές του Σαμαρά το τελευταίο διάστημα στην "Νέα Ελλάδα".
Όλοι οι μεγαλοπαράγοντες της ΝΔ (βουλευτές, υπουργοί, Ντορικοί κλπ). ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ για τον ίδιο λόγο.
Σε περίπτωση που ο Σαμαράς κερδίσει τις Ευρωεκλογές δεν θα δουν εξουσία τα επόμενα 20 χρόνια και άρα η μεγάλη και ίσως τελευταία τους ευκαιρία για να τον αποδυναμώσουν είναι τώρα.
Οι επιχειρηματίες και τα μεγάλα συμφέροντα εξάλλου δεν βλέπουν το ίδιο μέλλον στην διαπλοκή που ήταν μέχρι χθες η πηγή της δύναμης τους.
Άρα όλοι οι παραπάνω θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να χάσει τις εκλογές ο Σαμαράς.
Έτσι εξηγείται και η κάθοδος αντάρτικων σε όλες τις πόλεις και περιφέρειες που ήταν σίγουρες .
Μόνο ο λαός μπορεί να αντισταθεί σε αυτή την επίθεση αλλά και αυτός στην προσπάθεια του να επιβιώσει δεν έχει χρόνο για πολιτικές αναλύσεις.
Η εξίσωση είναι δύσκολη, οι σύμμαχοι λίγοι και τα παλικάρια ελάχιστα.
Τι θέλουν τα VAMPIR όλων των παρατάξεων που αντιτίθενται σε όλα;
ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ !!!!!
Είναι σίγουροι ότι ο Α. Σαμαράς δεν πρόκειται να τους εμπιστευθεί και ότι θα τους χρεώσει την μέχρι σήμερα καταστροφή !
Άρα όλοι έχουν ένα κοινό εχθρό, ελπίζοντας να επιβιώσουν και τρέχουν να σωθούν στις Ελιές, τα Ποτάμια, τον ΣΥΡΙΖΑ, σαν τα ποντίκια .....
Εάν νομίζουν ότι έχουν μέλλον πολιτικό επειδή άλλαξαν ταμπέλα είναι γελασμένοι !
Εάν νομίζουν ότι θα κληθούν να διαχειριστούν τη χώρα αφού έχουν διαλύσει το πολιτικό σύστημα τους διαβεβαιώνουμε ότι το μόνο που θα διαχειριστούν είναι το χάος !!!!
Οι συνθήκες για να γίνουμε Αργεντινή με ολίγη από Συρία είναι έτοιμες ....
Τη διάθεση για τιμωρία, την έκφραση της δυσαρέσκειας, την κραυγή της απελπισίας για την ανεργία την ανέχεια και τα χρέη πρέπει να την αποδώσει η κοινωνία σε αυτούς που είναι πραγματικά υπεύθυνοι, σε εκείνους που ψήφιζε τόσα χρόνια. Όχι όμως στον Αντώνη Σαμαρά.
Από την άλλη μεριά το Μαξίμου δεν πρέπει να ξεχνά πως δεν υπάρχει Έλληνας χωρίς οικονομικό πρόβλημα, υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποι με τεράστιο βιοποριστικό πρόβλημα, υπάρχουν ουρές για ένα τζάμπα μαρούλι, υπάρχει η οργή του ανέργου, του παππού που δεν έχει να δώσει στα εγγόνια, του επαγγελματία που πτώχευσε λόγω της κρίσης.
Γι' αυτό πρέπει να δώσει ελπίδα, φως στο τούνελ, θέση στο τρένο της ανάπτυξης με το όνομα του Μήτσου .....
Το μόνο που μπορεί να αλλάξει το κλίμα είναι ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, ένα σχέδιο ανάπτυξης της χώρας, ένα σχέδιο που θα χωρούν οι περισσότεροι Έλληνες.
Απλό και καθημερινό με όρους πραγματικής αγοράς και με άμεση εφαρμογή.
Και χθες ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

Βασίλης Π. Ζήσης (FactorX)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου