28.5.14

Λούμπεν Ελλάδα.



Η Χρυσή Αυγή διπλασίασε τα ποσοστά της στον Δήμο Αθηναίων σε σχέση τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012.
Από το 7,8% στην Αθήνα ο Ηλίας Κασιδιάρης ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων εκτινάχθηκε στο 16%.
Στην Περιφέρεια Αττικής, στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε πάρει 7,9%.
Ο υποψήφιος της Χ.Α στην περιφέρεια Αττικής Ηλίας Παναγιώταρος συγκέντρωσε ποσοστό 11%.




Αυτά, ενώ ο υποψήφιος της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος είχε διολισθήσει στην ακροδεξιά ατζέντα κυρήττοντας ανένδοτο εναντίον της δημιουργίας τζαμιού και υιοθετώντας επιθετική ρητορεία εναντίον των μεταναστών.
Αλλωστε, υποψήφιοι που έχουν δείξει συμπάθεια ή ανοχή στη Χ.Α, όπως ο Α. Τζιτζικώστας και ο Θ. Καρυπίδης επιβραβεύτηκαν.



Στο μεσοδιάστημα έγιναν πολλά: Δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας από Χρυσαυγίτη και στη συνέχεια προφυλακίστηκαν ηγετικά στελέχη της Χ.Α με την κατηγορία της διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ενώ η δικαστική έρευνα έφερε στο φως ανατριχιαστική δράση, αποκρουστικές απόψεις και επικίνδυνους σχεδιασμούς.
Επομένως, πρόκειται για μια απολύτως συνειδητή ψήφο από ανθρώπους οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά ποιους ψηφίζουν για να ολοκληρώσουν ποιο έργο.
Το συμπέρασμα είναι ότι ένα σοκαριστικά μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας έχει βουλιάξει στο μίσος και τον παραλογισμό, κινείται εκτός δημοκρατικού πλαισίου και εκτός πολιτισμού.
Τα ψέματα τελείωσαν: Η Χ.Α πήρε στο Κολωνάκι 13,7%.
Η απάντηση δεν βρίσκεται ούτε στη φτώχεια, ούτε στο μεταναστευτικό.
Οι γαλάζιες θεωρίες για τους αγανακτισμένους συμπολίτες μας που ξεστράτισαν επιδεινώνουν το πρόβλημα, οι αριστερές ευκολίες για τη λιτότητα που φταίει για όλα επίσης.
Οι βουλευτές που καταψηφίζουν τις άρσεις ασυλίας και όσοι υιοθετούν απόψεις της Χ.Α έχουν περάσει στην από κει πλευρά και υπονομεύουν το πολίτευμα.
Την Κυριακή το βράδυ ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος ζήτησε προστασία της σωματικής του ακεραιότητας, καταγγέλλοντας βία από κάποιους “ζωηρούς με μαύρα δερμάτινα μπουφάν”.
“Δεν τους φοβόμαστε και πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση θα ανταποκριθούν” είπε, ενώ από την πλευρά του ο νικητής του πρώτου γύρου Γ. Μώραλης απάντησε πως αυτά είναι συκοφαντίες και προβοκάτσιες και κάλεσε τον Β. Μιχαλολιάκο να αποδεχτεί την επιλογή των Πειραιωτών.
Το ενδιαφέρον είναι ότι οι καταγγελίες Μιχαλολιάκου πέρασαν σαν δηλώσεις ρουτίνας.
Στην πραγματικότητα δεν έκαναν καν μεγάλη εντύπωση, θεωρήθηκε σχεδόν κανονικό να λέγεται ότι κυκλοφορούν τραμπούκοι στο λιμάνι και βάζουν τα πράγματα σε τάξη.
Στο Βόλο πέτυχε μεγάλη πρωτιά ο υπόδικος για την υπόθεση των στημένων Α. Μπέος ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα.
Ο ισχυρός παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου πανηγυρίζει έξαλλα την επιτυχία του την οποία οφείλει και σε παράγοντες της ΝΔ που πήγαν μαζί του, αλλά και στους Χρυσαυγίτες που τον ακολούθησαν.
Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι εξαιρετικά ανησυχητικό γιατί αναδεικνύει την ισχυροποίηση της πιο σκοτεινής πλευράς της ελληνικής κοινωνίας.
Συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη να αναδύονται ακροδεξιές και λαϊκιστικές δυνάμεις από τα βάθη της κρίσης, όμως δεν συμβαίνει πουθενά να χάνονται τα όρια μεταξύ πολιτικού κόσμου και υποκόσμου και να συγχέεται η ποινική με την πολιτική δράση.
Δεν είναι συγκυριακό και δεν είναι μεμονωμένο, είναι μια σταθερή πορεία παρακμής και αποκαφροποίησης καλλωπισμένης με το μανδύα της αντισυστημικότητας.
Το να συγχαίρουν το λαό για τη σοφία και την ωριμότητά του τα κόμματα του δημοκρατικού-συνταγματικού τόξου είναι εύκολο.
Το να τους φταίει το Ποτάμι που δεν έχει πολιτικό βάθος και επαγγελματισμό είναι ακόμη πιο εύκολο.
Το να κοιτάζει αλλού η αντιπολίτευση που χαϊδεύει όλους τους αντιμνημονιακούς είναι θλιβερό.
Το να χασκογελάει η κυβέρνηση που δεν πέτυχε η “στρατηγική της εφόδου” του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξίσου θλιβερό.
Γιατί υπάχει μια άλλη έφοδος, αυτή της λούμπεν Ελλάδας, που αναδύεται μαύρη, ορμητική και ασυγκράτητη.

Αγγελική Σπανού 

1 σχόλιο:

  1. Tα μορφώματα του συνταγματικού βόθρου κατέλυσαν την δημοκρατία και αφανίζουν τον ελληνικό πολιτισμό, μετατρέποντας τους ανθρώπους πολίτες, σε φορολογικούς αριθμούς. Εκτός από τους ομοφοβικούς έχουμε γεμίσει και με ελληνοφοβικούς. Το μεν πρώτο είναι ψυχική νόσος και είναι ιατή, το μεν δεύτερο είναι νοητική κατάσταση και μάλλον ανίατη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή