12.5.14

Μια συνηθισμένη μέρα στον παράδεισο της πάλαι ποτέ ευμάρειας…



Το 2012, οπότε και κέρδισε τις εκλογές η ΝΔ προχωρώντας σε συγκυβέρνηση με το Πασόκ και την ΔΗΜΑΡ, είναι σαν χθες.
Μια σταγόνα στον ωκεανό του χρόνου.
Άσχετα αν από τότε μέχρι σήμερα σημειώθηκαν κοσμογονικές αλλαγές, σε όλα τα επίπεδα, άλλες καλές και άλλες κακές.



Ότι γνώμη κι αν έχει ο καθένας μας όσον αφορά στο τι μεσολάβησε, και στο πως είμαστε σήμερα, η ουσία παραμένει ότι η Ελλάδα άλλαξε.
Και άλλαξε σε πάρα πολλά, και πιο ειδικά στα της καθημερινότητας.




Με αποτέλεσμα η σημερινή καθημερινή επικαιρότητα να είναι μεν γεμάτη από αρνητικές ειδήσεις, αλλά όχι τουλάχιστον στον βαθμό που ήταν επί εποχής ρεμούλας.
Ή τουλάχιστον, οι τότε αρνητικές ειδήσεις διέφεραν από τις νυν.
Διότι άλλο οι κακές ειδήσεις περί ανεργίας, ύφεσης, κλπ και άλλο αυτές που κυριαρχούσαν στα χρόνια της επίπλαστης ευμάρειας, και που είχαν να κάνουν με τις «γρηγοράδες» των διάφορων επιτήδειων απατεώνων, που όλοι βέβαια σήμερα πυκνώνουν τις τάξεις των αγαναΧτιστών, ζητώντας κρεμάλες στο Σύνταγμα, και «αέρα αέρα για να φύγει η χούντα».
Ξεχνώντας βολικά για το ποιοι ακριβώς (πέραν των ανίκανων πολιτικάντηδων) είναι αυτοί που μας έφεραν στη κατάσταση που βρεθήκαμε, έχοντας την ανάγκη των κουτόφραγκων για να ξελασπώσουμε, και για να μη γίνουμε … Βενεζουέλα (άσχετα αν κάποιοι μεγαλόσχημοι σωτήρες συνεχίζουν να την έχουν ως χώρα πρότυπο).
Αυτά μου ήρθαν στο μυαλό, όταν σήμερα το πρωί έπεσε στα χέρια μου ένα τεύχος των 4Τ πριν από τρία και κάτι χρόνια, επί εποχής δηλαδή ΓΑΠ (του στοχαστή), όταν η κρίση δεν είχε ακόμη ξεδιπλωθεί στο φουλ της…
Τότε που δέναμε τα σκυλιά με λουκάνικα, και πηγαίναμε για διήμερο στο Παρίσι (με δανεικά κι αγύριστα).
Ιδού λοιπόν η αποδελτίωση της επικαιρότητας μιας κανονικής μέρας της εποχής της ευμάρειας:
-Συνέλαβαν δυο εμπόρους της λαχαναγοράς που εκβίαζαν άλλον έμπορο για να του πάρουν χρήματα και να μη κατέβουν σε διαγωνισμό για τις προμήθειες του ναυτικού σε οπωρολαχανικά.
Αν αυτοί πρόσφεραν το κάθε λάχανο ελάχιστα πιο φτηνά, θα του έπαιρναν τη δουλειά. Φανταστείτε τα μεγέθη, αφού του ζητούσαν 100.000 ευρώ μόνο και μόνο για να μη πάρουν μέρος στον διαγωνισμό!
-Έπιασαν στην Ηγουμενίτσα στρατιωτικό που μετέφερε σε φορτηγό με πλαστές πινακίδες λαθρομετανάστες από τον Έβρο.
-Αστυφύλακας που υπηρετούσε στο γραφείο διαβατηρίων Λακωνίας δεν ακύρωνε τα παράβολα για τα διαβατήρια και τα κρατούσε για λογαριασμό του. Είχε ήδη καταχραστεί ποσό 25.000 ευρώ!
-Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης έθεσε σε αργία τον δήμαρχο του Κιλκίς, επειδή έβγαζε πλαστά αναπηρικά «πάσο» σε υγιέστατους επιτήδειους.
-Φάμπρικα με πλαστά εισιτήρια του ΟΑΣΑ που εισάγονταν είχε στήσει κύκλωμα στην Αθήνα. 

Αποκαλύφτηκε μετά τον εντοπισμό πακέτου που είχε φτάσει ταχυδρομικά από το Ντουμπάι.
-Στη Θεσσαλονίκη συνέλαβαν ταχυδρομικό που κατακρατούσε τα γράμματα και τα πακέτα.
Παρόλο που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών από το Εφετείο, επειδή έκλεβε γράμματα, υπηρετούσε κανονικά και συνέχιζε ανενόχλητος να κλέβει…
-Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά οδηγήθηκε ένας υπάλληλος της ΔΕΗ, ο οποίος ζήτησε 1.800 ευρώ από 41χρονη προκειμένου να μη βεβαιώσει παράβαση στον μετρητή του ρεύματός της.
-Συνελήφθησαν στη Φύσκα Κιλκίς ο ιερέας και ο επίτροπος εκκλησίας να σκάβουν στο χώρο της Αγίας Τράπεζας του ναού τους, για να κλέψουν εικόνες από την εκκλησία.
Και άλλα τέτοια πολλά…
Ήταν η εποχή των Καγιέν, των διακοποδανείων, και της ανεξέλεγκτης κομπίνας.
Αυτήν δηλαδή που ονειρεύεται διακαώς ο σέξι Αλέξης (ο γλωσσομαθής), και αυτή που πάνω από το 20% των συμπατριωτών μας επιθυμεί να ξαναζήσει…
Βοήθειά μας.

Strange Attractor
(Από σημείωμα του Νίκου Μάργαρη στο περιοδικό )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου