13.5.14

Το απίθανο freak show του Σύριζα…



Δεν θυμάμαι σε ποιο πάνελ το άκουσα, άλλωστε είναι τέτοιο το μπαράζ ασυναρτησιών των συριζαίων, που έχω μπερδευτεί.
Ήταν όμως μια ενδεικτική ατάκα, ως προς το πώς βλέπει ο σύριζας την οικονομία.
«Δεν μας ενδιαφέρει ποιο θα είναι το νόμισμα…», είπε κάποιος αεράτος μεγαλοπαράγοντας της Κουμουνδούρου, «αρκεί ο κοσμάκης να έχει λεφτά στις τσέπες του…»!
Και ακούμπησε πίσω στη πλάτη της πολυθρόνας του, χαμογελώντας αυτάρεσκα με την «φιλολαϊκή» κοτσάνα που εκστόμισε…



Κάπως έτσι βλέπει την κρίση, την οικονομία, και το μέλλον ο σύριζας.
Ως μια ακόμη αφορμή για να το παίζουν κάποιοι επαναστάτες και σωτήρες εκ του ασφαλούς, και πάντα ανέξοδα.
Βέβαια, αν τυχόν (που δεν το πιστεύω) γίνουν ποτέ κυβέρνηση, τότε θα προσγειωθούν ανώμαλα, και στη συνέχεια θα ψάχνουν … ελικόπτερα για να τη κάνουν, με τους αφελείς που τους πίστεψαν να τους έχουν πάρει στο κατόπι…


Δείτε για παράδειγμα τι πήγε και είπε ο σοφός γέρων του μορφώματος που θέλει να μας κυβερνήσει, το ιερό τοτέμ της Αριστεράς, ο Μανώλης Γλέζος (γνωστός για την αγάπη του στα φράγματα): Ότι αν αναλάβει ο Τσίπρας, θα προχωρήσει σε εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό!
Στη συνέχεια προσπάθησε τόσο αυτός όσο και άλλα στελέχη του κόμματος να ανασκευάσουν, αλλά μάταια.
Μάλιστα ο Γλέζος διευκρίνισε πως αυτό που εννοούσε ήταν πως θα πάνε στους ζάπλουτους (με πάνω από 100.000 ευρώ εισόδημα) και θα τους παρακαλέσουν να συνεισφέρουν από … 100 ευρώ έκαστος.
-Κι αν σας αρνηθούν;
-Ε, τότε θα τους εκθέσουμε δημοσίως….
Μιλάμε για τρομερό οικονομικό σχέδιο, ότι ακριβώς χρειάζεται η Ελλάδα για να ορθοποδήσει.
Ίσως αυτή του την σοφία θα πρέπει να την μεταλαμπαδεύσει και στην Ευρώπη, τώρα που θα εκλεγεί ευρωβουλευτής, και που θα μεταβαίνει οδικώς(!) όπως δήλωσε στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο.
Ίσως υιοθετήσουν τις καινοτόμες μεθόδους του και οι κουτόφραγκοι.
Ίσως μάλιστα οι Αμερικάνοι του ζητήσουν να αναλάβει πάραυτα το ΔΝΤ ή την Παγκόσμια Τράπεζα…
Ποιος ξέρει;
Παρακολουθώντας τον Γλέζο, τον οποίο θαύμαζα παιδιόθεν, θλίβομαι.
Και με πιάνουν διάφορες σκέψεις για την ανθρώπινη θνητότητα, το γήρας, την άνοια, και το περίφημο  «this mortal coil» του Σαίξπηρ…
Αλλά δεν είναι ο μόνος.
Απλά, μπροστά του, ακόμη και ο Στρατούλης φαντάζει «νομπελίστας».
Ναι, αυτός ο αντισυστημικός «κομμουνιστής» (υπάλληλος του ΟΤΕ) τομεάρχης εργασίας, με το σπινθηροβόλο βλέμμα, που επιμένει κάθε τόσο ότι θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 750 ευρώ!
Για να μην αναφερθώ στον «τομεάρχη ανάπτυξης» (ταρατατζούμ) του σύριζα, τον μεγαλοκαταθέτη Σταθάκη, που μετά από τις πάμπολλες φρούδες ελπίδες που έχει σπείρει το κόμμα του, αποφάσισε προχθές να συμμαζέψει τα πράγματα διευκρινίζοντας πως η πολυθρύλητη επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ (στην οποία βασίστηκαν δεκάδες χιλιάδες απεγνωσμένοι συνέλληνες) «θα αφορά μόνο όσους προσλήφθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το διάστημα μέσα στην κρίση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και όχι το σύνολο των εργαζομένων».
Απομένει τώρα να διευκρινίσει κάποιος και τι θα γίνει με τις επαναπροσλήψεις όλων των απολυμένων τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα (στο δημόσιο θα τους πάρουν είπαν), ή με την απαγόρευση των απολύσεων από επιχειρήσεις, ή με τα επιδόματα στους λαθρομετανάστες, ή με τον αφοπλισμό της αστυνομίας, και άλλα τέτοια πολλά που έχουν διατυπωθεί αυτά τα 2-3 χρόνια, και που έχουν γεμίσει με περισσή ελπίδα τον γονατισμένο μας λαό.
Χώρια η πολλαπλώς διατυπωθείσα θέση του Αλέξη ότι θα επανακρατικοποιήσει την Ολυμπιακή!!!!!



Μιλάμε για μαθητευόμενους μάγους, που μαθαίνουν και εφαρμόζουν τα κόλπα τους στου κασίδη του κεφάλι, λες και μιλάμε για κάποιο τσίρκο κωμικών τεράτων, και όχι για μια χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Αν μάλιστα αφήσουμε την οικονομία και πιάσουμε τα εθνικά, ή τα μειονοτικά, τότε εκεί είναι που ο σύριζα πιάνει πάτο.
Αλλά ας όψεται η άτιμη η κρίση που του έδωσε φτερά.
Κι από κει που οι διάφορες συνιστώσες αναλώνονταν στο να μαλώνουν μεταξύ τους για το πώς θα οργανωθούν τα σοβιέτ στις βιοτεχνίες (όσες απέμειναν) και στα «ιμπεριαλιστικά» σούπερ μάρκετ, ή για το πώς θα αφοπλίσουν τα ΜΑΤ, σκοπεύοντας στο  2% ως 3% του εκλογικού σώματος (δηλαδή στους μπαχαλάκηδες και στους οπαδούς του μπάφου), έφτασαν σήμερα να διεκδικούν την εξουσία!
Και όχι στην μακρινή Μογγολία, ή στην υποσαχάρια Αφρική (εκεί θα ταίριαζαν οι απόψεις τους) αλλά σε μια χώρα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Και μάλιστα εν έτει 2014!
Αν η κατάστασή μας δεν ήταν για κλάματα, τότε σίγουρα θα βάζαμε όλοι μαζί τα γέλια…
Και όμως.
Ο σύριζας εκεί… επιμένει να μας δουλεύει.

Strange Attractor



2 σχόλια: