23.6.14

Η Αριστερά του Κολωνακίου κάνει τον Κινέζο…



Έρχεται ο Κινέζος πρωθυπουργός, της μεγαλύτερης  χώρας που έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και σκέφτεται να επενδύσει κι άλλα. Έχουν υπογραφεί συμφωνίες μεταξύ ελληνικών και ξένων εταιρειών ύψους 6,5 δις ευρώ.



Οι Κινέζοι μας υπόσχονται ότι μόλις βγούμε στις αγορές είναι πρόθυμοι να στηρίξουν τα ελληνικά ομόλογα.
Και τι βρήκε να πει ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που διεκδικεί την εξουσία;




«Για μία ακόμη φορά, τέταρτη μέσα σε 14 μήνες, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αυτήν τη φορά μαζί με τον Κινέζο πρωθυπουργό, Λι Κετσιάνγκ, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, για να πανηγυρίσει την «εντυπωσιακή αύξηση των εμπορευματικών όγκων» και να μοιράσει μερικές χιλιάδες θέσεις εργασίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενώ η ΟΜΥΛΕ, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο ΟΛΠ δηλαδή αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι είναι: «Κακόγουστη προπαγάνδα υπέρ της COSCO και σε βάρος των δημοσίων συμφερόντων στο λιμάνι του Πειραιά».
Στην ανακοίνωση καταγγέλλουν ότι «είναι η τρίτη φορά που ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της COSCO, χωρίς να μπει στον κόπο να επισκεφθεί, ούτε μία φορά, τον δημόσιο ΟΛΠ» και επιπλέον σημειώνουν πως έχει γίνει πρόσκληση προς την κυβέρνηση να κάνει μία αποτίμηση της τετράχρονης παρουσίας της COSCO στο μάνι του Πειραιά.
«Αντ’ αυτού η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός συμμετέχει σε φιέστες, οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να παρουσιάζουν μία ψεύτικη εικόνα για τα οφέλη του ελληνικού Δημοσίου και να μεγιστοποιούν τις δήθεν επενδύσεις, προωθώντας έτσι τα συμφέροντα της κινεζικής πλευράς» υποστηρίζεται στην ανακοίνωση.
Να υποθέσουμε ότι οι εν λόγω δημόσιοι υπάλληλοι έχουν πρόβλημα που έρχονται επενδύσεις στην Ελλάδα.
Ομοίως και ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει γεμίσει κρατιστές και μόλις γίνει κυβέρνηση θα τα κρατικοποιήσει όλα.
Να φανταστούμε ότι με τον Τσίπρα στο Μαξίμου οι Κινέζοι, Αμερικανοί, Γάλλοι, Ρώσοι και Άραβες επενδυτές να πάνε στο διάβολο γιατί δεν θα τους έχουμε ανάγκη.
Θα έρθουν οι επενδυτές από την Μπολιβαριανή Δημοκρατία ή την Βραζιλία;
Και να υποθέσουμε ότι οι κρατικοδίαιτοι του ΟΛΠ χρόνια τώρα έτρωγαν με χρυσά κουτάλια και τώρα τους έχει κοπεί το φαγοπότι.
Διότι αυτό δεν είναι μεμψιμοιρία.
Είναι κακία κατά της πατρίδας.
Είναι ανθελληνική στάση που θα μπορούσε να είναι προδοσία στα παιδιά της Ελλάδας που περιμένουν να γίνουν πέντε ρημάδες επενδύσεις για να βρουν δουλειά.
Ποιος θα τις κάνει τις επενδύσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση;
Οι ελληνικές εταιρείες;
Ο ΟΛΠ, ή μήπως οι άλλες κρατικές επιχειρήσεις που στην υγεία των κορόιδων;
Είχαμε το ΠΑΣΟΚ που πολεμούσε την COSCO όταν ήταν να έρθει στο λιμάνι. Είχαμε το ΠΑΜΕ που έδιωχνε τους τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων.
Τώρα έχουμε και τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να τους διώξει.
Που σταματάει άραγε η ξεφτίλα τους;
Ως πότε η Αριστερά του Κολωνακίου θα κάνει τους... Κινέζους; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου