25.6.14

Ζαγόρ για Πρόεδρος!



Ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα ήταν ένας ιδανικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο δημόσιος βίος του ανδρός αποτελεί εχέγγυο για μια αξιοπρεπή και εθνικώς επωφελή θητεία στον κορυφαίο πολιτειακό θεσμό της χώρας.



Ο Ζαγοράκης ξεκίνησε την πορεία του στα κοινά σε νεαρή ηλικία, συμμετέχοντας στη δράση δημοφιλών σωματείων.
Η συνέπεια, ο ζήλος και το ήθος που επέδειξε, γρήγορα του προσέφεραν διεθνή αναγνώριση, με αποτέλεσμα να εργαστεί, μετά των κορυφαίων συναδέλφων του, στην Αγγλία…


Έγινε δε, παγκοσμίως γνωστός, όταν ηγήθηκε της μεγαλύτερης επιτυχίας που κατέγραψε διεθνώς ελληνικό συλλογικό σχήμα.
Ο συγκεκριμένος άθλος, όχι μόνο συνένωσε τους Έλληνες υπό το εθνόσημο, αλλά τόνωσε το πατριωτικό θυμικό με ενθουσιασμό, αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνατότητες του γένους.
Ακολούθως, ο Ζαγοράκης, ετέθη επικεφαλής στην, επιτυχημένη, προσπάθεια για την ανασυγκρότηση λαοφιλούς θεσμού με ισχυρότατη επιρροή σε όλες τις κοινωνικές τάξεις της Βορείου Ελλάδος.
Η πρόσφατη εκλογή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν επιβεβαιώνει μόνο τη δημοφιλία του.
Αποδεικνύει και τη δεινότητα στην άσκηση της τέχνης του εφικτού.
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα ήταν ένας καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Είναι νέος, μόλις λίγο πάνω από το όριο ηλικίας, λαοπρόβλητος, εθνικά ενωτικός και διοικητικά επαρκής. Και αν μη τι άλλο, ο ρόλος του θεματοφύλακα καλύπτεται πλήρως από το προσωνύμιό του: «σκύλος».
Νομίζω ότι ο Ζαγοράκης, ως πρόταση, δύναται να σταθεί ενώπιον της κοινοβουλευτικής ολομέλειας, μετά και τη δήλωση του Ευάγγελου Αντώναρου που διευκρίνισε ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Κάτι τέτοιο ψάχνουμε.
Μία βολική λύση, μία εναλλακτική επιλογή στην περίπτωση που ο Κουβέλης κάνει καμιά τρέλα.
Αν μη τι άλλο, έτσι όπως είναι χτισμένος ο θεσμός, ο Θοδωρής, όχι απλώς διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα, είναι και καλύτερος από πολλούς που θα συναντήσουμε σε ρεπορτάζ και σενάρια.
Και μετά όλα θα γίνουν πιο εύκολα.
Ποιος θα τολμήσει να μην ψηφίσει τον Ζαγοράκη;
Και ποιος βουλευτής, ενώ μπορεί να το αποφύγει, θα πετάξει τις 120.000 ευρώ που αντιστοιχούν στις αποδοχές του ως την εξάντληση της τετραετίας;
Πετάς έτσι τόσα λεφτά στις μέρες μας;

Κώστας Γιαννακίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου