4.6.14

Λάσπη στο … Ποτάμι! (Αποκάλυψη τώρα!!!).



Απ’ όλα τα κόμματα που ιδρύθηκαν (κατά δεκάδες) τα τελευταία χρόνια, αυτό που έκανε το μπαμ είναι το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.
Και άσχετα αν δεν έπιασε στις ευρωεκλογές τα ποσοστά που εγώ νόμιζα ότι θα πιάσει, εν τούτοις «ντρόπιασε» διάφορους άλλους κομματάρχες σωτήρες (βλ. Κατσανέβα, Τζήμερο, Πολύδωρα, ακόμη και τον κυρ Φώτη), απολαμβάνοντας ένα σοβαρότατο ποσοστό, που του δίνει την ευκαιρία να «παίξει» ως κρίσιμος παράγοντας στις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις.



Ως νέο κόμμα όμως, ήταν φυσικό και επόμενο, ψάχνοντας  να βρει τη ταυτότητά του, να προσελκύσει κάθε καρυδιάς καρύδι, από αγανακτισμένους  αντιμνημονιακούς, μέχρι σοβαροφανείς θρησκόληπτους.
Και στο ενδιάμεσο απ’ όλα τα φρούτα του νεοελληνικού πολιτικού μπαχτσέ.
Χώρια όλους αυτούς που μυρίστηκαν θέσεις, οφίτσια και μπουλκουμέ… τους επαγγελματίες κομματόσκυλους δηλαδή.
Τους απαράτσικ …


Έτσι, καθόλου δεν με εκπλήσσουν οι τριγμοί, και οι εμφύλιοι σπαραγμοί, που ξέσπασαν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, και εν όψει του πρώτου συνεδρίου τους.
Το οποίο, επειδή αποφασίστηκε να γίνει στην Αλεξανδρούπολη, και μάλιστα σε κάμπινγκ(!), άρχισαν τα όργανα να βαράνε…
Άλλος θεωρεί τη συγκεκριμένη πόλη μακρινή και απομονωμένη,  άλλος τη θεωρεί μπασκλάς, και άλλος απλά γκρινιάζει για να γκρινιάξει.
Κάποιοι μάλιστα διαμαρτύρονται έντονα, διότι έτσι, λέει, θα χρειαστεί να ξοδευτούν.
Λες και αν το συνέδριο γίνονταν στην Αθήνα, τα μέλη από την επαρχία θα έρχονταν… με έξοδα του κόμματος!
Για να μην αναφερθώ σε όλους αυτούς που μόλις άκουσαν κάμπινγκ, θυμήθηκαν την αριστοκρατική τους καταγωγή και ξίνισαν.
Βέβαια, προφανώς τους διαφεύγει ότι η Αλεξανδρούπολη διαθέτει ουκ ολίγα 5στερα ξενοδοχεία, και άρα όποιος θέλει μπορεί κάλλιστα να τα δοκιμάσει.
Αυτά για το συνέδριο.




Από κει και πέρα υπάρχουν και όλα τα άλλα, που χαρακτηρίζουν ένα συνονθύλευμα προσώπων, τάσεων, και αντιλήψεων, που ψάχνει να αυτοπροσδιοριστεί, και να βρει το βηματισμό και τη ταυτότητά του.
Έτσι, με το που ανακοινώθηκε η ένταξη των ευρωβουλευτών του στους σοσιαλιστές της Ευρώπης, αντέδρασαν οι «φιλελεύθεροι».
Όπως θα αντιδρούσαν οι «προοδευτικοί» αν συνέβαινε το αντίθετο.
Γενικά υπάρχει αντίδραση, και εσωκομματική φαγωμάρα.
Με αποκορύφωμα το άρθρο που δημοσίευσε προχθές ο υπεύθυνος συντονισμού του κόμματος, και δια του οποίου πυροβολεί αδιάκριτα.
Αποφεύγοντας να αναφέρει τους λόγους της πικρίας του, που μάλλον έχουν να κάνουν με το ότι δεν του επετράπη η συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο για λόγους προφανούς δεοντολογίας.
Οπότε τώρα απασφάλισε… και όποιον πάρει ο χάρος.
Όπως απασφαλίζουν και διάφοροι άλλοι πικραμένοι, άλλος για έλλειψη στρατηγικής, άλλος για το ποιοι θα πρέπει να συμμετάσχουν στο συνέδριο,  άλλος για τις προθεσμίες εγγραφής νέων μελών, και άλλος έτσι για τη τρέλα του.
Μιλάμε για σοβαρά ζητήματα δηλαδή…
Από αυτά που απασχολούν τον τόπο. 

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σαν να μην έφταναν δηλαδή οι διάφοροι περίεργοι (που όμως έχουν λόγο), και οι διάφοροι «ποδηλάτες» που μαζεύτηκαν σαν μύγες στο μέλι, και  που βάζουν το ακτιβιστικό τους παρελθόν πάνω απ όλα, ζητώντας χάπενινγκς, flash mobs, και εκδηλώσεις, έχουμε και κάποιους φύσει καχύποπτους, συνομωσιολόγους, που βλέπουν παντού φαντάσματα και σκευωρίες.
Πετώντας σπόντες και υπονοούμενα για το ποιος ήπιε κρυφά  καφέ με ποιον, που συναντήθηκε ο τάδε με τον δείνα, και γιατί ο έτσι έκανε λάικ σε ανάρτηση του άλλου.
Μιλάμε για καταστάσεις που κάνουν τους Αν Ελ να μοιάζουν (συγκριτικά) με σοβαρό κόμμα, ή με σύλλογο φιλόμουσων γεροντοκορών.
Που να γίνει δηλαδή και το συνέδριο, όπου εκεί θα πέσουν οι μάσκες, θα ακουστεί το μακρύ και το κοντό του καθενός, και θα κυριαρχήσουν οι διαδρομισμοί, οι γραμμές, και οι «ζυμώσεις».
Για να φανταστείτε, ακούω ακόμη και για έμμεσες βολές κατά του αρχηγού, και για ζητήματα που ήδη μπαίνουν (κρυφίως) με θέμα την ανάγκη αλλαγής της ηγεσίας!
Ναι! Αλλαγής του Θεοδωράκη, που, κατά τα άλλα, απολαμβάνει τιμές ροκ σταρ από τους περισσότερους «ποταμίσιους», οι οποίοι αν δεν ήταν αυτός ( για μένα ο μέγας χασμωδός)  θα βολόδερναν στο 0.0001%, μαλώνοντας με τον Βεργή και τον Τζήμερο.
Και επειδή είμαι κακότροπος και ποταπός, θα συμβάλλω κι εγώ στην ακατάσχετη αυτή συνομωσιολογία- μπουρδολογία, ανακατεύοντας την σημαδεμένη τράπουλα, και  αποκαλύπτοντας κάποια σκοτεινά παιχνίδια γνωστών και αγνώστων μελών του εν λόγω κόμματος.
Που φτιάχνουν κρυφές κόβες, και σέχτες, με ποιος  ξέρει ποιους ανομολόγητους ιδιοτελείς σκοπούς.
Όπως π.χ. η είδηση περί κρυφής συνεύρεσης της Χριστίνας Ταχιάου, με τον υπογράφοντα (γνωστό σαμαροφύλακα),  παρουσία του εισοδιστή στο Ποτάμι Ηλία Μελισσά ή αλλιώς Παραβάτη, η πένα του οποίου στάζει μέλι για τον Σαμαρά, αλλά και γνωστού Θεσσαλονικιού επιχειρηματία της νύχτας, ο οποίος προφανώς χρηματοδοτεί για δικούς του ιδιοτελείς σκοπούς τα μυστικά αυτά τραπεζώματα.
Και μάλιστα οι συναντήσεις αυτές όχι μόνο δεν γίνονται κρυφά και νύχτα, αλλά είναι πολλές, και …  μέρα μεσημέρι!

Άλλες στο γνωστό Μελί Μελό, και άλλες σε διάφορα κουτούκια ουζερί, απ αυτά που ανακαλύπτει κατά καιρούς ο υπογράφων.
Επιβεβαιώνοντας το αξίωμα που θέλει τις πιο σκοτεινές και κρυφές δουλειές να γίνονται στα φανερά, και στο φως. Φάτσα κάρτα δηλαδή (υπάρχουν και φωτό).
Συνεπώς, για να μην κουράζονται οι διάφοροι Πουαρό να ανακαλύπτουν δράκους, τους προσφέρω μασημένη τροφή, τους ανοίγω τα μάτια εγώ ο ίδιος, ο αρχιδολοπλόκος, και τους θέτω τα εξής εύλογα ερωτήματα, που μπορούν με τη σειρά τους να τα θέσουν είτε στα όργανα του κόμματός τους, είτε στο επικείμενο ιδρυτικό συνέδριο, είτε να τα πουν στον Τράγκα.
Έχουμε λοιπόν και λέμε:
-Τι δουλειά έχει η παρδαλή και πολλαπλώς προβεβλημένη Ταχιάου με τον μνημονιακό και φουλ σαμαρικό Στρέιντζ;
-Μήπως συζητάει το ξεπούλημά της στην ΝΔ του Σαμαρά;
-Μήπως γίνονται κρυφά νταλαβέρια για μελλοντικές συνεργασίες, και στήριξη της σαμαρικής Νέας Ελλάδας από το Ποτάμι;
-Μήπως διαπραγματεύεται υπουργοποίησή της, με αντάλλαγμα την προπαγάνδα για τον Σαμαρά στους κόλπους του Ποταμιού;
-Μήπως ετοιμάζει δικό της κόμμα- παράρτημα Βορείου Ελλάδας;
-Τι δουλειά είχε άλλωστε να πάει προχθές στα λουτρά του Λαγκαδά, φορώντας μαύρα γυαλιά και στενό ροζ κορμάκι, και να φάει γριβάδι με τον Στρέιντζ και έναν  άλλο σωματώδη τύπο σε ταβερνίδιο της Βόλβης;
-Ποιοι χρηματοδοτούν τον ΟΡΘΟΓΡΑΦΟ; Το σαμαρικό αυτό μπλογκ, που την άποψή του φοβάται ακόμη και ο ίδιος ο Σαμαράς, και που τελευταία προβάλλει μεροληπτικά το Χριστινάκι;
-Τι σκοτεινό ρόλο παίζει ο Παραβάτης;
-Πως και γιατί αποφάσισε στα ύστερά του να ενταχθεί στο Ποτάμι;
-Σε τι ακριβώς προσβλέπει αυτός ο πρώην δημαρίτης, που τελευταία αλληθώριζε προς Σαμαρά μεριά;
-Τι δουλειά έχουν αυτοί οι δυο να μπεκρουλιάζουν με τον Στρέιντζ, που ο σκοτεινός του ρόλος είναι γνωστός στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, και ο οποίος, όπως λένε κάποιοι γνωρίζοντες, ανεβάζει και κατεβάζει υπουργούς;



-Αληθεύει ότι ο σκοτεινός επιχειρηματίας που πληρώνει για τις ουζοκατανύξεις είναι κουμπάρος του;
-Αληθεύει ότι γίνονται μεταμεσονύχτιες συναντήσεις σε συνοικιακές ντίσκο με την Έλενα Ράπτη, τον Ζαγοράκη, και άλλους δήθεν σαμαρικούς που όμως λοξοκοιτάζουν προς το Ποτάμι;
-Αληθεύει ότι γίνονται ανοίγματα και προς τον Τρεμόπουλο, με σκοπό οι «ποδηλάτες» να γίνουν κυρίαρχη τάση μέσα στους κόλπους του Ποταμιού;
-Αληθεύει ότι στο κόλπο μπαίνει σιγά σιγά και γνωστό στέλεχος του Ποταμιού Δράμας;
-Αληθεύει ότι αναμένεται ανακοίνωση στήριξης του Ποταμιού από τον Κρίτωνα Αρσένη, ο οποίος διατηρεί στενή φιλία με τον ξάδελφο του Στρέιντζ, πετυχημένο εκτροφέα χελιών, και επικεφαλής κλιμακίου της ΣΙΑ στη Β. Ελλάδα, με έδρα το Τσοτύλι;
-Ευσταθούν οι φήμες ότι ο Στρέιντζ δίνει απ ευθείας αναφορά στον Φαήλο Κρανιδιώτη, ο οποίος λέγεται πως μετά τον απροσδόκητο θάνατο του Δαναού, αυτός είναι πλέον ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Ορθογράφου, Ποταμιού και Μαξίμου, και ο οποίος  έχει αναλάβει όλες τις σκοτεινές δοσοληψίες;
-Τι δουλειά είχε ο Τσουκάτος να πίνει μοχίτο με τον Στρέιντζ προχθές το βράδυ στο πατάρι του Μελί Μελό, παρέα με το… Ευάκι; Μήπως ήταν εκεί καιο Στουρνάρας;
-Έχουν βάση οι πληροφορίες ότι ο Παραβάτης βρίσκεται σε ανοιχτή συνεννόηση με τον πρώην κολλητό του Θόδωρο Κατσανέβα, προκειμένου το Ποτάμι να αποκτήσει μια πιο δραχμολαγνική  όψη, και να εμβολίσει από τα μέσα το αντιμνημονιακό μέτωπο;
-Τι είναι όλα αυτά που ακούγονται για επικείμενη προσχώρηση της Ραχήλ στο Ποτάμι; Και τι έχει να πει για το ζήτημα η βάση του νεοσύστατου κόμματος;
Ερωτήθηκε καν;
Ή μήπως όλα αυτά δεν είναι γνωστά, και χρειάζεται να τους τα συλλαβίζω ένα ένα εγώ;
-Και τέλος, τι είναι αυτά που ακούγονται για μεταγραφή έκπληξη της Γιούλας Μπουρδόλη στο νέο κόμμα;
Η οποία, παρεμπιπτόντως, είναι σύμβουλος ομορφιάς  του Βύρωνα, και παράλληλα διατηρεί στενή προσωπική (άνομη;) σχέση με τον Στρατούλη, ενώ συνομιλεί καθημερινά με την Ελένη Καλογεροπούλου.

Χώρια που κατάγεται από το ίδιο χωριό με τον Ανατολάκη.
Μιλάμε για μεγάλο κουβάρι…
Τα γνωρίζει όλα αυτά ο Θεοδωράκης;
Και αν ναι, τι λέει;
Τι συμβαίνει τελικά;
Τι σκαρώνουν τα μαγειρεία της διαπλοκής;
Πολλά τα αμείλικτα ερωτήματα, και αναγκαίες οι άμεσες και καθαρές απαντήσεις και  διευκρινήσεις, από πλευράς του κομματικού ιερατείου.
Για να μη γεμίζει με λάσπη και βούρκο το γάργαρο  νερό του Ποταμιού.
Ειδάλλως, το βλέπω να στεγνώνει…
Και να ακολουθεί τον κυρ Φώτη στη λήθη.
Θύμα των μηχανορραφιών κάποιων αδίστακτων social engineers.

Strange Attractor

ΥΓ- Η τελευταία φωτογραφία ντοκουμέντο ελήφθη μια μέρα πριν από την επίσημη παρουσίαση του κόμματος Ποτάμι.
Φήμες θέλουν τον κουκουλοφόρο που ρουφάει την γράπα του να είναι ο ίδιος ο Σταύρος  Θεοδωράκης, την ώρα που παίρνει τις τελικές οδηγίες από τον Στρέιντζ.
Τι άλλο θα αποκαλυφτεί άραγε;  
ΥΓ 2- και όπως είπε ο σοφός όσιος Στρέιντζ ο ποταπός, πριν από 250 χρόνια, "τον καιρό που θα φουσκώσει το ποτάμι, και θα απειλεί να πνίξει την Γρεκία, ο αψηλός που φκιάνει σαμάρια θε να το δαμάσει, και με αυτό να πνίξει το τσιμπούκ τσογλάν με τον στραβόν τον στόμαν... και θε να δοξάσει την παρδαλή με τον σάκο στη πλάτη, που κάνει κρυφά σχολειά στα ανήλιαγα πατάρια...".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου