13.7.14

Τελικός Μουντιάλ: Πάπας εναντίον Πάπα;



Τον αποψινό τελικό του Μουντιάλ, κάποιοι τον χαρακτηρίζουν ως «ιερό πόλεμο», με τους δυο φιναλίστ να επιζητούν ο καθένας για λογαριασμό του τη θεϊκή παρέμβαση της Ρώμης.




Στο τέλος όμως του αγώνα, μία μόνο ομάδα θα έχει πάρει την παπική ευλογία.



Αυτό όμως δεν εμποδίζει τους οπαδούς των δυο ομάδων να σκέφτονται το πώς απόψε τόσο ο Αργεντίνος Πάπας Φραγκίσκος, όσο και ο συνταξιούχος Γερμανός Πάπας Βενέδικτος XVI, θα υποστηρίζουν ο καθένας την δική του χώρα.
Κάποιοι μάλιστα φαντάζονται τον πρώην Πάπα να προσκαλεί στο μοναστήρι του στο Βατικανό τον νυν, για να δουν μαζί τον αγώνα…  πίνοντας μπύρες.
Πηγές όμως του Βατικανού θεωρούν κάτι τέτοιο ως απίθανο.
Την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του ποντίφικα πατήρ Λομπάρντι είπε ότι οι Πάπες αποκλείεται να βρεθούν για να παρακολουθήσουν μαζί τον τελικό.
«Η ώρα του αγώνα είναι πολύ αργά για τον Φραγκίσκο» είπε, σημειώνοντας πως συνήθως πάει για ύπνο εκείνη την ώρα (9 μμ).

Και διευκρίνισε επίσης ότι ο ποντίφικας δεν είναι μεγάλος λάτρης του αθλητισμού.
Όταν ξεκίνησε το φετινό Μουντιάλ, ο Φραγκίσκος δεσμεύτηκε να μην προσευχηθεί για τη πατρίδα του, και να παραμείνει ουδέτερος. Όταν όμως η Αργεντινή έπαιξε με την Ελβετία, αστειεύτηκε με τους Ελβετούς φρουρούς του λέγοντας πως «έχουμε πόλεμο».
Ακόμη και το γραφείο τύπου του Βατικανού μπήκε στο παιχνίδι μέσω τουίτερ, αναρτώντας μια γελοιογραφία του Πάπα να παρακολουθεί θυμωμένος τον αγώνα, πίσω από δυο ενθουσιασμένους Ελβετούς φρουρούς του.
Γενικά στο τουίτερ γίνεται ο κακός χαμός ενόψει του τελικού, με πολλές αστείες αναρτήσεις σε σχέση με τις προσευχές των δυο «αγίων», ο καθένας για την ομάδα του, προσπαθώντας να ακυρώσει την προσευχή του άλλου…
Στους πρώτους αγώνες, οι φανατικοί οπαδοί της Αργεντινής δημοσίευσαν την σύνθεση της ομάδας τους, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν και τον Φραγκίσκο.
Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πειραγμένες φωτογραφίες των δυο ποντίφικων, ντυμένων με τα χρώματα των δυο εθνικών ομάδων.
Και οι δυο άνδρες έχουν αναφερθεί στο αθλητικό πνεύμα, και πως αυτό οδηγεί στην αγιότητα, όμως μόνο ο Θεός γνωρίζει για το αν προσεύχονται κρυφά για τις ομάδες τους ή  όχι…

Απόδοση: S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου