1.7.14

Η Αμερική ψάχνει για… φαντάρια!



Λέμε για τη δική μας μαλθακή και κακομαθημένη νεολαία, αλλά το φαινόμενο μάλλον είναι παγκόσμιο.
Ειδικά στην Αμερική όπου οι νέοι της ανέκαθεν πετούσαν… αετό.



Για αυτό και το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, που είναι υπεύθυνο για τις ένοπλες δυνάμεις του «παγκόσμιου χωροφύλακα» βρίσκεται σε απόγνωση, κυρίως εξαιτίας της «ανεπάρκειας» του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.
Και πιο συγκεκριμένα της νεολαίας…



Έτσι, το Πεντάγωνο δηλώνει πως αν τυχόν τα 34 εκατομμύρια των Αμερικανών ηλικίας 17 ως 24 ετών ήθελαν να καταταγούν στο στρατό, τότε περισσότεροι από τα ¾ εξ αυτών θα απορρίπτονταν με συνοπτικές διαδικασίες για λόγους όπως είναι η παχυσαρκία, η αγραμματοσύνη, τα ναρκωτικά, το ποινικό μητρώο, και άλλους παρόμοιους λόγους.
Χώρια τα διάφορα τατουάζ στον λαιμό και στο μέτωπο…
Όπως λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής στρατηγός της στρατολογίας των ΗΠΑ, «η ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού που θέλει να υπηρετήσει έχει πέσει δραματικά»!
Ο στρατηγός υπολογίζει ότι το 71% των σημερινών νέων που θα ήθελαν να καταταγούν στο στρατό θα απορρίπτονταν πανηγυρικά.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το 25% των αποφοίτων λυκείου δεν έχουν τις απαραίτητες βασικές γνώσεις στα μαθηματικά, ούτε γνωρίζουν βασική ανάγνωση, με αποτέλεσμα να είναι σίγουρο πως δεν θα μπορούσαν να περάσουν το στάνταρντ τεστ που χρειάζεται για να προσληφθούν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.
Πέραν αυτού, το μεγαλύτερο εμπόδιο για την κατάταξη στο στρατό  παραμένει εδώ και χρόνια η παχυσαρκία των νέων.
Παλιά, λέει  ο στρατηγός, αυτοί με τα περιττά κιλά τα έχαναν στη βασική εκπαίδευση η οποία ήταν σκληρή. Αυτό όμως δεν αρκεί σήμερα, όπου εμφανίζονται στο στρατό νεοσύλλεκτοι ως και 30 κιλά υπέρβαροι! 

Για αυτό και οι στρατολόγοι είναι απελπισμένοι, αν και σε γενικές γραμμές καταφέρνουν ακόμη και προσελκύουν τα σχετικά μεγάλα νούμερα που χρειάζονται οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για να συνεχίσουν να λειτουργούν αποτελεσματικά, αν και όπως λένε μόλις το 1% των Αμερικανών νέων έχουν τη διάθεση να καταταγούν στο στρατό…

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου