14.7.14

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο περί προαγωγών και κρίσεων στο δημόσιο.



Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Α' Θερινού Τμήματος της Βουλής.
Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από το Α' Θερινό Τμήμα το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στα άρθρα, τις τροπολογίες και στο σύνολο για την τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Κατάστασης δημοσίων υπαλλήλων και ΝΠΔΔ - επιλογή προϊστάμενων οργανικών μονάδων.


Ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού επισήμανε ότι με το νομοσχέδιο αυτό δίνεται η ευκαιρία στους πολλούς και άξιους δημόσιους υπάλληλους να ανελιχθούν σε θέσεις ευθύνης, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο λόγος του είναι στείρα καταγγελτικός χωρίς να περιέχει πρόταση διακυβέρνησης.


«Λυπάμαι αλλά το να καταγγέλλετε και να γενικολογείτε χωρίς να προτείνετε τίποτα, δεν αρμόζει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διεκδικεί την κυβέρνηση» είπε ο κ. Μητσοτάκης στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος καταλόγισε στην κυβέρνηση αυταρχισμό, αναξιοκρατία και επιχείρηση άλωσης του Δημοσίου.
Και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΑΝΕΛ,ΧΑ, ΔΗΜΑΡ,ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές) τάχθηκαν κατά του νομοσχεδίου με το σκεπτικό ότι δεν υπηρετείται με τις διατάξεις του ο σκοπός της επιλογής των άριστων στον δημόσιο τομέα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου