21.7.14

Αξιολόγηση, Κράτος, η κόπρος του Αυγείου κι εμείς …



Τέσσερα χρόνια ανείπωτων δεινών για τον τόπο, με εκατομμύρια ανέργους, διαλυμένες επιχειρήσεις, ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια για χορτάσουν την πείνα τους από τα αποφάγια των άλλων, με αστέγους, με χιλιάδες μικρά και μεγάλα δράματα, με τους περισσότερους από εμάς να στύβουμε το θολωμένο μας μυαλό για να βρούμε τρόπους να πληρώσουμε την υπέρογκη φορολογία και τις υποχρεώσεις μας προς το Κράτος.
Το Κράτος;




Το Κράτος κι οι μηχανισμοί του, οι υπεύθυνοι δηλαδή όλων των δεινών μας, παραμένουν αλώβητοι βασιλιάδες της δυστυχίας των άλλων.
Η γραφειοκρατία κι η πολυνομία που βασίλευαν, εξακολουθούν και το κάνουν, όταν όλες οι έρευνες καταδεικνύουν κι αποδεικνύουν ότι επιβαρύνουν με 6% το ΑΕΠ της χώρας.



Τα λαμπερά επαγγέλματα παραμένουν κλειστά.
Νόμοι υπογράφονται και μπαίνουν στα υπουργικά συρτάρια.
Η διαφθορά μεγεθύνεται, απλώς έριξε κατά τι τις ταρίφες.
Οι νονοί του συνδικαλισμού εκβιάζουν την καθημερινά την κοινωνία με την ισχύ και τις πλάτες των δυνάμεων της ακινησίας. Κράτος εν κράτει.
Δημόσιοι υπάλληλοι αρνούνται να αξιολογηθούν.
Κάποιοι αποκομίζουν ανεξέλεγκτα τεράστια ποσά εκβιάζοντας ή απλώνοντας το χέρι χωρίς ίχνος προσωπικής ή συλλογικής αξιοπρέπειας.
Καταδικασμένοι ή υπόδικοι για σοβαρές ποινικές υποθέσεις εξακολουθούν να είναι κυρίαρχοι της επικαιρότητος και να πουλάνε «επανάσταση».
Οι μηχανισμοί του Κράτους είναι παντελώς ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τη μη έκδοση αποδείξεων σε όλους τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς, επειδή οι υπάλληλοι …σχολάνε…
Μεγαλογιατρός αφήνει ασθενή του να πεθάνει επειδή δεν του έδωσε φακελάκι.
Όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι ο μόνος, ούτε η εξαίρεση.
Κι όμως, δεν προφυλακίστηκε καν.
Οι δε πολιτικοί του προϊστάμενοι (πρόεδρος και διοίκηση νοσοκομείου) δεν έχουν απολυθεί ακόμη, αφού δεν μπορεί να μη ήξεραν ότι απάνθρωπες μέθοδοι μαφίας είχαν εξαπλωθεί στο ίδρυμα που διοικούσαν.
Βουλευτές της αντιπολίτευσης «συλλαμβάνονται» να μη έχουν δηλώσει αμοιβές εκατομμυρίων κι όμως μας κάνουν αντιμνημονιακές διδαχές από Βουλής και τηλεοράσεων.
Οι δε δικαστικές αποφάσεις, η μια μετά την άλλη καταρρίπτουν τις κυβερνητικές αποφάσεις. Και δη πάντα προς όφελος της κρατικής νομενκλατούρας. Αφού πρώτα τακτοποιηθούν τα του οίκου τους.
Κυβέρνηση δε και αντιπολίτευση, προστατεύουν με νύχια να με δόντια συντεχνίες και λοιπές συμμορίες των νταβατζήδων του αίματος της ελληνικής κοινωνίας.
Οι Μητρόπουλοι, οι Φωτόπουλοι, οι Λαφαζάνηδες, οι Στρατούληδες, οι Τζάκρηδες, οι Διαμαντόπουλοι, οι Κασιδιάρηδες, οι Γιακουμάτοι, οι Ντινόπουλοι, οι Ταμήλοι, οι Τζαμτζήδες, οι Καμμένοι και λοιποί συγκαμένοι, προστατεύουν αυτό το Κράτος της αλητείας, της διαφθοράς, του κομματισμού και των πελατών τους.
Κι εμείς;

Εμείς πληρώνουμε τα κέρατά μας σε φόρους για να συντηρείται αυτό το μπουρδέλο.
Εμείς βλέπουμε τα τηλεοπτικά δίκτυα ν’ ασχολούνται με μια φούχτα καλοπληρωμένες καθαρίστριες που απολύονται.
Εμείς διαπληκτιζόμαστε στη Βουλή και τα τηλεοπτικά παράθυρα αν θα εφαρμοστούν οι νόμοι της Πολιτείας που αρνούνται να εφαρμόσουν οι πρυτάνεις.
Εμείς ασχολούμαστε με τον αν θα είναι αργία ή όχι η γιορτή των τριών ιεραρχών.
Εμείς παρακολουθούμε ολόκληρες αναλύσεις και ρεπορτάζ για το πώς πέρασε την πρώτη του νύκτα στη φυλακή ο …Κασιδιάρης.
Για το πώς η νέα ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, πήρε επιστημονικό σύμβουλο στις Βρυξέλλες έναν πρώην εραστή της Τζούλιας Αλεξανδράτου, ο οποίος έχει όνομα βαρύ στην κομματική καμαρίλα της Νέας Δημοκρατίας.
Αφήστε που καθημερινά καλούμαστε να αποφασίσουμε στο κρίσιμο δίλημμα αν θα φωνάζουμε Σήφη ή Μανωλιό τον κροκόδειλο του Ρεθύμνου….
Εμείς ασχολούμαστε με το αν μαζέψει ο ΣΥΡΙΖΑ 120 υπογραφές για να γίνει συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ, όταν γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο απαιτεί 180.
Κι αισίως έχουμε μπει στον 5ο χρόνο της κρίσης.
Με την κόπρο του Αυγείου  να κυριαρχεί παντού δίπλα μας…
Την οποία, όπως δείξαμε και στις τελευταίες ευρωεκλογές, δεν θέλουμε να καθαρίσουμε….

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου