21.7.14

Το κτήνος της Εύβοιας…



Σοκ από τη μανία με την οποία ο ιδιοκτήτης ψησταριάς στη Νέα Στύρα σκότωσε το κουτάβι - Της έλιωσε το κεφάλι με καρέκλα!
 Θύελλα αντιδράσεων και πανελλήνια κατακραυγή έχει προκαλέσει ο τρόπος με τον οποίο ιδιοκτήτης ταβέρνας στη Νέα Στύρα Ευβοίας, σκότωσε ένα αθώο κουτάβι μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θαμώνων του καταστήματος του.



Η μόλις τρεισήμισι μηνών Μάγκυ βρήκε φρικιαστικό θάνατο στα χέρια του απάνθρωπου επιχειρηματία, ο οποίος μάλιστα τη δελέασε αρχικά με ένα μεζεδάκι ώστε να τον πλησιάσει και έπειτα σε κατάσταση αμόκ της θρυμμάτισε το κρανίο με μία καρέκλα!
Περαστικοί και πελάτες που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του ανατριχιαστικού περιστατικού, δεν μπορούσαν να πιστέψουν την απίστευτη αγριότητα που επέδειξε ένας άνθρωπος σε ένα ανυπεράσπιστο σκυλάκι, ενώ ακόμα και οι ψυχραιμότεροι υπέστησαν σοκ:



«Χτυπούσε το ζωντανό με την καρέκλα μέχρι αυτό να σταματήσει να κινείται!», είπαν ταραγμένοι και παράλληλα εξοργισμένοι όσοι είδαν το συμβάν και αμέσως ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο και την Αστυνομία.
Το ζώο δεν πέθανε ακαριαία, αλλά λίγο αργότερα, αφού η κτηνίατρος Ειρήνη Ταπούτη που το εξέτασε και είδε ότι η κατάσταση του ήταν μη ανατρέψιμη, αποφάσισε να του κάνει ευθανασία για τον απαλλάξει από το μαρτύριο του.
Η κτηνίατρος είπε συγκλονισμένη:
«Μου έφεραν ξημερώματα στην κλινική ένα κουτάβι, του οποίου το κρανίο φαινόταν πεντακάθαρα και χωρίς ακτινογραφίες ότι ήταν πολτοποιημένο. Βρισκόταν σε κώμα και είχε απίστευτη θερμοκρασία με το θερμόμετρο να αγγίζει το 43. Αυτό συμβαίνει πάντα στις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Του έκανα ακτινογραφίες όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν διαλυμένα τα κρανιακά οστά και τμήμα της εγκεφαλικής ουσίας ήταν έξω από το κρανίο του ζώου και αναγκαστικά έκανα ευθανασία στο άτυχο κουταβάκι.
Πέρα από το είδος της ζημιάς, αυτό που είναι συγκλονιστικό είναι ότι αφορά σε ένα μωρό.
Δηλαδή, πόσο κακό μπορεί να κάνει ένα κουτάβι στον άνθρωπο;
Και στην τελική, ποιος κάνει κακό στον άλλο;
Ο σκύλος στον άνθρωπο ή ο άνθρωπος στα ζώα;»
Οι εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο προκαλούν «κόμπο» στο στομάχι, ενώ την κτηνωδία και το μίσος του δράστη αποκαλύπτει η ακτινογραφία που έγινε στην άτυχη σκυλίτσα, λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.
Το κεφάλι του σκύλου φαίνεται ολοκάθαρα ότι έχει συνθλιβεί από τα χτυπήματα, ενώ σοκαριστικές είναι και οι εικόνες από το αιμόφυρτο ζώο μπροστά από το κατάστημα.
Η «Ενεργή Κοινωνία Πολιτών για την Προστασία των Αδέσποτων Ζώων» σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχει κινηθεί νομικά εναντίον του ιδιοκτήτη το καταστήματος «Ψησταριά ο Κώστας», ζητώντας από τον κόσμο να μην πηγαίνει στο μαγαζί του να τρώει.

Μάλιστα, μέσα σύντομο χρόνο δημιουργήθηκε στο Facebook σελίδα με τίτλο «Δικαιοσύνη για τη Μάγκυ» όπου ομάδα πολιτών και φιλοζωικές οργανώσεις διοργάνωσαν χθες το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ταβέρνα για τον βίαιο χαμό της μόλις τρεισήμισι μηνών σκυλίτσας.
Η οργή των φιλόζωων είναι ακόμη μεγαλύτερη αφού ο δράστης δεν συνελήφθη από το Λιμεναρχείο Νέων Στύρων στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς έχει εξαφανιστεί.
Πάντως, σύμφωνα με το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012 προβλέπεται επιβολή διοικητικού προστίμου από την Αστυνομία (και το Λιμενικό) έως και 30.000 ευρώ για την θανάτωση ζώου.
Μάλιστα, ο Δήμος Καρύστου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση «καταδικάζοντας τέτοιας μορφής περιστατικά άσκησης βίας σε ζώα, απ' όπου κι αν προέρχονται, από όποιον κι αν ασκούνται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου