2.8.14

Αλέξη προχώρα για το 3 στα 3!!!!!!!!



Ουδείς δεν μπορεί να  επιχαίρει από την χρεοκοπία στην Αργεντινή.
Ούτε καν οι του Σύριζα που προσπαθούν να ψελλίσουν ότι, οι πολιτικοί της Αργεντινής ( Κριστίνα Κιρχνερ ) όρθωσαν ανάστημα απέναντι στα funds – γύπες των Η.Π.Α.




Ο δε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας πέτυχε για μια ακόμη φορά με τα μοντέλα του : Την μία ήταν το πετρέλαιο από που θα έφερνε  από  την Βενεζούελα, την άλλη η ευχή να είχαμε γίνει Αργεντινή.



Χθες πήγε να πετύχει το παρολί  ανακοινώνοντας την συνεργασία Σύριζα- ΔΗ.ΜΑΡ ) και ελπίζουμε να μην τριτώσει το κακό με την εκλογή του στην κυβέρνηση, δηλαδή μια συμμαχία Σύριζα – ΔΗ.ΜΑΡ – πρώτο καφενείο δεξιά στα Εξάρχεια.
Να ορθώσουν λοιπόν  ανάστημα οι Αργεντινοί  λέμε, αλλά ας δούμε τα αποτελέσματα .
Μέσα σε διάστημα 15 χρόνων, μια από τις πάλαι ποτέ πλούσιες χώρες της Νοτίου Αμερικής έγινε “δούλος” των διεθνών δανειστών.
Η χούντα, οι λαϊκιστές πολιτικοί και η ελιτ καταρράκωσαν έναν ολόκληρο λαό χρησιμοποιώντας τις “αριστερές” πολιτικές.
Και η  νέα χρεοκοπία της Αργεντινής θα κτυπήσει τους πιο ευαίσθητους- όπως έγινε και εδώ στην Ελλάδα.  
Η Αργεντινή λοιπόν έχει το 30% του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας  που σημαίνει ότι το 1/3  του πληθυσμού ( περί τα 12 εκατομμύρια )  πένεται σε μια χώρα που έχει όλα τα εφόδια να προχωρήσει.
Οι Έλληνες ινστρούκτορες του Σύριζα ανταπαντούν πως η ανεργία είναι στο 7,5% και ξεχνούν πως τούτες τις ημέρες χιλιάδες νέοι από την Αργεντινή  πήγαν στην Βραζιλία για το Μουντιάλ  και ξέχασαν να γυρίσουν.
Σε ποιά χώρα να γυρίσουν άλλωστε ;
Ο επίσημος πληθωρισμός κυμαίνεται στο 40%, πράγμα που σημαίνει ότι, το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας οδηγείται συνεχώς στο περιθώριο.
Οι σκηνές λεηλασίας, απαγωγών κλπ αποτελούν καθημερινά φαινόμενα.
Συνεπώς, οι νέοι που έφυγαν από την Αργεντινή θα έχουν μια ευκαιρία στην Βραζιλία- αν τους επιτρέψει βεβαίως η χαοτική κατάσταση στην γειτονική χώρα.
Δυστυχώς, οι Αργεντινοί δεν μπορούν να έχουν την ευκαιρία που είχε ο προπονητής Λ. Μενότι το 1974, στον τελικό του Μουντιάλ.  
Τότε είπε στους παίκτες, να παίξουν για τον λαό και να ξεχάσουν την Χούντα. Έπαιξαν, κέρδισαν και ο λαός ξέχασε την φτώχεια του.
Αντίθετα, σήμερα ο λαός της Αργεντινής είναι χαμένος από χέρι. 

Δημήτρης Παφίλας


σ.σ ( Όσο για τον κ. Παπαδημούλη, ας γνωρίζει ότι μόνο οι άρρωστοι δεν μπορούν να κάνουν σχόλια. Η ενόχληση του για τα σχόλια για την Αργεντινή  είναι η εκδήλωση της μεγάλης αγάπης του για την Δημοκρατία, όπως τότε που ήταν φοιτητής  στα Πανεπιστήμια ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου