30.8.14

Μια ατυχία, μια ευτυχία, και οι κακοπροαίρετοι νεοέλληνες!



Δύο είναι οι πιο συγκλονιστικές ειδήσεις του διημέρου, με βάση τα δικά μου κριτήρια.



Η πρώτη είναι η παρ ολίγον «τραγωδία», που σύμφωνα με τα κανάλια μας  απεφεύχθη χθες το πρωί πάνω από τον ουρανό της Θάσου, όταν το πρωθυπουργικό ΕΜΠΡΑΕΡ δήλωσε σοβαρό πρόβλημα, και κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπου τελικά έκανε επιτυχή αναγκαστική προσγείωση.



Παρά τους αρχικούς φόβους των καναλιών για θύματα και εκατόμβες, μέχρι και για αεροπειρατεία άκουσα, τελικά το όλο συμβάν ήταν ένα συνηθισμένο πρόβλημα, ρουτίνας θα λέγαμε, που συμβαίνει σε όλα τα αεροσκάφη, όλες τις εποχές.
Ράγισε δηλαδή λίγο το τζάμι του κόκπιτ, άγνωστο πως και γιατί, και επειδή κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε αποσυμπίεση, οι ψύχραιμοι πιλότοι αποφάσισαν να το προσγειώσουν στο κοντινότερο αεροδρόμιο.
Βέβαια, μέσα στη γενική ατυχία της συγκεκριμένης πτήσης, ήρθε και προστέθηκε μια ακόμη: Στη φάση της προσγείωσης, ο ένας κινητήρας ρούφηξε, μου λένε,  πουλί, μάλλον γλάρο.
Με αποτέλεσμα όλοι, ειδικοί αεροναυπηγοί και μη, να μιλάνε για… «μάτιασμα».
Και κάποιοι άλλοι να ξεκαρδίζονται από τα παρεπόμενα της συγκεκριμένης πτήσης που ακούστηκαν σε πηγαδάκια εδώ κι εκεί.
Γιατί; Διότι στην VIP αυτή πτήση, ταξίδευε ο πολύς αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κ. Βενιζέλος.
Ο ίδιος που συνηθίζει να μετακινείται με το συγκεκριμένο αεροσκάφος βρέξει χιονίσει, και για ψύλλου πήδημα.
Δεχόμενος αυστηρές κριτικές, ακόμη και λοιδορίες, από πολίτες και ΜΜΕ, για τα ακριβά του αυτά γούστα, που όμως πληρώνουν άλλοι (εμείς)…
Και τι δεν ακούστηκε;
Ότι το αεροσκάφος δεν άντεξε το βάρος του, ότι το τζάμι έσπασε επειδή ο πρόεδρος συνηθίζει να πέρδεται εν πτήσει, και άλλα τέτοια κακοπροαίρετα και σαχλά σχόλια.
Ακούστηκε μάλιστα και μια φήμη, που σίγουρα δεν ισχύει, αφού δεν διασταυρώνεται από πουθενά, ότι ο αρχηγός ΓΕΑ, στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει η συντήρηση και επιχειρησιακή εκμετάλλευση του ΕΜΠΡΑΕΡ, διέταξε τα πληρώματα εφεξής να μη σερβίρουν φασολάδα, όταν ταξιδεύει ο κ. Βενιζέλος.
Κακίες, και μάλιστα κακόγουστες.
Ευτυχώς που η όλη περιπέτεια είχε αίσιο τέλος, και ο άοκνος υπουργός συνέχισε το επείγον του ταξίδι με άλλο παρόμοιο αεροσκάφος, αφήνοντας πίσω του την κλασική νεοελληνική μιζέρια και τις μικροκομματικές ιδιοτελείς κριτικές στο πολύτιμο έργο του.
Τέλος δηλαδή καλό, όλα καλά.
Η άλλη είδηση που προκαλεί αναβρασμό, είναι σαφώς πιο ευχάριστη, και αφορά στην αιφνίδια αναγγελία του γάμου της Ζ. Κωνσταντοπούλου του Σύριζα (ολέ) με τον εκλεκτό της καρδιάς της, έναν πρώην ναυτικό και νυν συνεργάτη της στο βουλευτικό της γραφείο.
Ένας απλός και καθημερινός συνέλληνας δηλαδή, που όμως αν  πιστέψουμε στα διάφορα κακεντρεχή σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρόκειται περί πραγματικού ήρωα.
Που δεν διστάζει να κάνει άλμα στην άβυσσο.
Που έμπειρος ων με τις φουσκοθαλασσιές και τα σκυλόψαρα, δεν δείχνει να φοβάται το ενδεχόμενο να κοιμάται κάθε βράδυ με την Ζωζώκα (την αποκαλούμενη και ανακρίτρια).
Φήμες  μάλιστα που θέλουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να του απονέμει το υψηλότερο παράσημο ανδρείας για αυτή του την απόφαση διαψεύδονται κατηγορηματικά, και χαρακτηρίζονται κακόβουλες.
Κάποιοι άλλοι, πιο  κακοπροαίρετοι, έγραψαν στο φέισμπουκ, πως μια δυο διμοιρίες με τέτοιους γενναίους να είχαμε, και θα παίρναμε τη Πόλη σε δυο τρεις μέρες το πολύ!
Πάντως και τι δεν ακούστηκε από το πρωί, οπότε και κυκλοφόρησε ευρέως η είδηση περί γάμου.
Το βλέμμα του έρωτα!
Μιλάμε για ζήλεια, όχι αστεία.
Στην αρχή, και μέχρι να διευκρινιστεί η ταυτότητα του τυχερού γαμπρού, κάποιοι μίλησαν για τον … Νικολόπουλο!
Ο οποίος,  όπως λένε, τρόμαξε τόσο, που ήταν έτοιμος να δηλώσει … γκέι!
Άλλοι μίλησαν για τον Πάντζα! Ήμαρτον δηλαδή.
Κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να παίξουν τζόκερ, με το σκεπτικό ότι έχουν τις ίδιες πιθανότητες να κερδίσουν, όσες είχε η Ζωζώ να βρει άνδρα!
Μερικοί σούπερ ποταποί, ανέφεραν στο τουίτερ ότι προτιμούν να πάνε εθελοντές στη Συρία, να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές στο μέτωπο, παρά να παντρευτούν τη Ζωή.
Μέχρι και για τον κουμπάρο κυκλοφόρησαν διάφορα, με το έναν να θέλει να είναι ο Φωτόπουλος (ο Λεχ Βαλέσα της Ελλάδας), και τον άλλο να μιλάει για τη Γιούλα Μπουρδόλη, πρώην πρόεδρο των αγάμων θυγατέρων, που τη φλερτάρει ο Στρατούλης, και με την οποία συνδέεται φιλικά η Ζωζώκα ως χρόνια άγαμη!!!!
Χαμός…
Για να μην αναφερθώ στα διάφορα κουλά που διάβασα, και που σίγουρα είναι καραμπινάτα ψέματα.
Ότι δηλαδή η γαμήλια τελετή θα είναι βασισμένη σε αντίστοιχες των Μάο Μάο, ότι θα διαβαστούν οι όρκοι που έδιναν οι πρώτοι Μπολσεβίκοι όταν πολεμούσαν τους Λευκούς στη Σιβηρία, ότι ο γαμπρός θα είναι ντυμένος Καπετάνιος του ΕΛΑΣ και η νύφη Ρωξάνη, ότι θα παρευρεθεί και ο Σήφης ο αλιγάτορας ντυμένος παρανυφάκι, ότι θα τραγουδήσει ριζίτικα ο Στρατούλης και θα παίζει ακορντεόν η Γαϊτάνη, ότι το γλέντι θα γίνει στη βίλα ΥΠΑΤΙΑ, ότι θα έρθει κρυφά και ο Χριστόδουλος Ξηρός μεταμφιεσμένος σε Δεσπότη,  και άλλα τέτοια διάφορα.
Τελικά τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει, και ο γάμος θα είναι κανονικός, απλός, και σε ορθόδοξη εκκλησία, με παπά και με κουμπάρο.
Το αν οι μπομπονιέρες θα έχουν το σχήμα σφυροδρέπανου, δεν το γνωρίζω, αλλά ακούστηκε και αυτό.
Όλα όμως θα εξελιχτούν ομαλά και καλά.
Για να σκάσουν από τη ζήλεια τους άνδρες και γυναίκες.
Άντε λοιπόν η ώρα η καλή, να μας ζήσουν τα παιδιά, και καλούς απογόνους…
Συριζαίους!

Strange Attractor

ΥΓ- Δείτε για το χαρμόσυνο γεγονός  εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου