4.8.14

Ιστορίες για δράκους και ελλείμματα…



Α​​ν ταξιδέψει κανείς στα βάθη του αμερικανικού Νότου μπορεί να πετύχει πολλούς που πιστεύουν ότι ο Ελβις ζει και κάνει πάρτι με τους εξωγήινους. Μπορεί να πετύχει κι άλλους που ισχυρίζονται ότι ο Κένεντι δεν δολοφονήθηκε αλλά έφυγε στη Νότια Αμερική με κάποια ερωμένη του.




Συνωμοσιολόγους μπορεί να πετύχει κάποιος και στη Γαλλία (όπως τον Ροζέ Γκαροντί ο οποίος από πρώην θεωρητικός του ΚΚΓ έγινε αρνητής του Ολοκαυτώματος), στην Αγγλία κι αλλού.
Η συνωμοσιολογία δεν φύεται μόνο στα εδάφη όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα. Απλώς στις άλλες χώρες φιλτράρεται, πολύ πριν γίνει επίσημος λόγος και οι συνωμοσιολόγοι εξοστρακίζονται από τον δημόσιο διάλογο διά της χλεύης. Υπάρχει δηλαδή ένα σύστημα που επισημαίνει τα πολιτικά ανέκδοτα πριν αυτά εκλεγούν…


Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι η συνωμοσιολογία φτάνει στα ύπατα αξιώματα της χώρας.
Ετσι ακούσαμε τον κ. Ευρ. Στυλιανίδη να διαδίδει το 2008 (ως αρμόδιος υπουργός Παιδείας) τον μύθο του Hellenic Quest ότι δηλαδή «οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως... "νοηματική" γλώσσα μόνον την Ελληνική»!
Ακούσαμε τον κ. Γ. Καρατζαφέρη να κάνει ερώτηση στη Βουλή ζητώντας να μάθει από τον Ελληνα υπ. Εξωτερικών «αν πήγαν οι Εβραίοι στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου» κι άλλα πολλά τέτοια φαιδρά.
Τώρα την ένδοξη σκυτάλη της συνωμοσιολογίας κρατά στην ελληνική Βουλή η νεοκαραμανλική πτέρυγα της Ν.Δ., με σημαιοφόρο τον αγαπημένο υπουργό του πρώην πρωθυπουργού, κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Σύμφωνα με μία από τις συνωμοσίες που ανακάλυψε αυτή η ομάδα (έχει κι άλλες!) το έλλειμμα του 2009 δεν ήταν 15,6% του ΑΕΠ, όπως το μέτρησε η ΕΛΣΑΤ και η Eurostat, αλλά το φούσκωσε η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου.
Ο στόχος προφανώς του κ. Παπανδρέου ήταν να πάρει αντιλαϊκά μέτρα, να δημιουργηθεί κοινωνική αναταραχή, να πέσει η κυβέρνησή του σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και να μην μπορεί ο ίδιος και οι υπουργοί του να κυκλοφορούν στον δρόμο.
Η συνωμοσιολογία της νεοκαραμανλικής πτέρυγας βασίζεται στις ακροβασίες δύο πρώην μελών του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ μία εκ των οποίων είναι η κ. Ζωή Γεωργαντά, υποψήφια ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ, του κόμματος δηλαδή που αποκάλυψε ότι υπάρχει σατανικό σχέδιο των ξένων να μας κλέψουν τους... «υδατάνθρακες του Αιγαίου».
Η κ. Γεωργαντά μάλιστα αρθρογράφησε επί του θέματος και στην «Ελεύθερη Ωρα», εφημερίδα που αποκάλυψε ότι «Εβραίοι έφτιαξαν τον καρκίνο» (23.9.2013) και ότι οι Ελληνες δεν αντιδρούν στα μέτρα όχι λόγω «ψεκασμών», αλλά επειδή χρησιμοποιούνται «Σιωπηλά όπλα», δηλαδή με «εξ αποστάσεως μαζική πλύση εγκεφάλων με χρήση μικροκυμάτων» (22.8.2013).
Το πρωτοπαλίκαρο λοιπόν του νεοκαραμανλισμού εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσή με την οποία κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «μαγείρεμα» των ελλειμμάτων της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα «στον εφιάλτη των μνημονίων» (και να βυθιστεί εκλογικά, θα προσθέταμε εμείς). Χρησιμοποιεί δε διάφορα νομικά και μικροπολιτικά τερτίπια -αντάξια των συνταγματικών αναθεωρήσεων του 2001 και 2006, στις οποίες υπήρξε συναρχιτέκτονας- για να παρασύρει τη Βουλή εν μέσω θέρους σε καταδικαστικές αποφάσεις κατά του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.
Το πρόβλημα με αυτού του είδους τα καραγκιοζιλίκια δεν είναι ότι τροφοδοτούν τους εγχώριους μύθους και στο τέλος-τέλος τη «Χρυσή Αυγή», η οποία τρέφεται από το μίσος κατά των ξένων που «υπονομεύουν την Ελλάδα».
Είναι ότι τα βλέπουν και στις Βρυξέλλες, όπου διάφοροι παράγοντες φρικιούν από το γεγονός ότι οι μηνύσεις κατά του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου, μπήκαν -πολύ λογικά- δύο φορές στο αρχείο ως αβάσιμες, αλλά κάποιο περίεργο χέρι εντός της Δικαιοσύνης τις επαναφέρει στον αφρό, έτσι ώστε να κάνει σόου στη Βουλή ο πρώην υπουργός (και) Δημόσιας Τάξης τον Δεκέμβριο του 2008. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, βέβαια, ότι και η έκρηξη του ‘08 ήταν μια «καλοστημένη συνωμοσία για να πέσει η κυβέρνηση του κ. Κώστα Καραμανλή».

Πάσχος Μανδραβέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου