11.8.14

Θα πέσει πολύ γέλιο …



Όπως μαθαίνω από πηγές μου μέσα στον Σύριζα, υπάρχει πλέον μεγάλη αγανάκτηση  για τον σέξι Αλέξη.
Που, για να μη ξεχνιόμαστε, οι πούροι συριζαίοι τον θεωρούν από ανεπαρκή έως και φαιδρό.
Ας όψεται ο Αλαβάνος, αλλά και οι οικονομικές και πολιτικές συγκυρίες που τους τον επέβαλαν, και κάνουν υπομονή κάμποσα χρόνια τώρα.



Διότι εκτός από εμένα που τον θεωρώ ως ένα κλασικό αρνητικό παράδειγμα της γενιάς του, αυτής των καταλήψεων και των ίντερνετ καφέ, δηλαδή ένα κουτσαβάκη, αδιάβαστο, που κάθε άλλο παρά αριστερός είναι, υπάρχουν και πάρα πολλοί μέσα στο κόμμα του (πρώην κίνημα) που έχουν την ίδια άποψη…
Όου γες!


Όπως μου λένε λοιπόν, η κατάσταση δεν πάει άλλο.
Ειδικά μετά το σόου στο Άγιο Όρος, όπου ο μεγάλος διανοητής  και νυν όσιος Αλέξιος, συνέκρινε τους καλόγερους με τους Ζαπατίστας!!!!
Για αυτό και υπάρχει το ενδεχόμενο ανατροπών μέσα στον Σύριζα.
Κάτι που δεν θα μου άρεσε προσωπικά, αφού με τον Αλέξη γελάω, ενώ με τον Δραχμαζάνη, ή τον Δραγασάκη  π.χ. τα πράγματα θα ήταν πιο σοβαρά, και πιο επικίνδυνα, οπότε…
Εκτός κι αν αναλάβει κανένας Στρατούλης και ξεκαρδιζόμαστε καθημερινά.
Αλλά που τέτοια τύχη…
Έτσι, εκτός από τον ίδιο τον Αλέξη που τρέμει καθημερινά, από τη μία μη τυχόν και χάσει την τελευταία του ευκαιρία να γίνει πρωθυπουργός, ενώ από την άλλη αυτό είναι το τελευταίο που πραγματικά επιθυμεί, υπάρχουν στρατιές ολόκληρες συριζαίων που έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και ανοχής στις κατά ριπάς σαχλαμάρες του μεγάλου χέφε τους.
Ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να γίνει ρεζίλι.
Από το Όστιν, ως το Καράκς, μέχρι το Όρος…
Με θαυμαστές πλέον μόνο όσους εξ εκείνων δεν πολυψάχνουν τα πράγματα, δεν πολυδιαβάζουν για τις πολιτικές εξελίξεις, και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να φύγει ο Σαμαράς, και να αναλάβει ο στραβοστομιασμένος ήρωάς  τους, που τους έχει πείσει ότι θα σκίσει τα μνημόνια, θα προσλάβει κόσμο στο δημόσιο, και όλα θα γίνουν όπως παλιά.
Οι άλλοι, οι υποψιασμένοι, οι διαβασμένοι αριστεροί, όλοι αυτοί δηλαδή που φάγανε κινητοποιήσεις και αγώνες με το κουτάλι, απλά τον λοιδορούν.
Κάνουν όμως υπομονή μπας και τους κάτσει η εξουσία, αφού το φάντασμα του 3% είναι πολύ πρόσφατο, και πλανάται συνεχώς ως απειλή πάνω από τα κεφάλια τους.
Πάντως, αν τυχόν στις επόμενες εκλογές, που ο Αλέξης θέλει να γίνουν το 2016, άσχετα με το τι βγάζει προς τα έξω, ο Σύριζα βγει πρώτο κόμμα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα μπορεί να κυβερνήσει αν δεν εξασφαλίσει συνεργασία με κάποιο άλλο κόμμα.
Με ποιο όμως, αφού έχει ήδη προλάβει να αποστασιοποιηθεί από τα μνημονιακά (χουντικά) κόμματα, ενώ από τη πλευρά του αντιμνημονιακού μπλοκ το ΚΚΕ δεν θέλει να το σκεφτεί ούτε σαν σενάριο επιστημονικής  φαντασίας, οι Αν Ελ και η ΔΗΜΑΡ δεν βλέπουν ξανά Βουλή, ενώ οι χρυσαυγίτες είναι ναζί (έτσι δεν είναι Αλέξη);

Όσον αφορά στο Ποτάμι, που κατά τη γνώμη μου θα αποτελέσει τον κρίσιμο παράγοντα στις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις, μπορεί το κοινό του να είναι ήπια αγαναΧτιστικό ή αντιμνημονιακό, ο ίδιος όμως ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι (όπως όλα δείχνουν) ευρωπαϊστής, φίλος του ευρώ, νοικοκύρης, και κάθε άλλο παρά μπαχαλάκιας.
Οπότε;
Οπότε, με δεδομένες τι άπειρες κωλοτούμπες του, ο Αλέξης, που από προχθές δηλώνει θρήσκος και ευλαβής(!) είναι πολύ πιθανό να κάνει πέτρα την καρδιά και να ζητήσει να συνεργαστεί ακόμη και με τον Μπένυ ή τον ίδιο τον «χουντικό» Σαμαρά!!!!
Και τότε είναι που θα τρελαθούν παντελώς οι συνιστώσες, και θα τον πάρουν με τις πέτρες, και θα τον αντικαταστήσουν σούμπιτο, με αποτέλεσμα να επανέλθουμε στις παλιές καλές καταστάσεις όπου οι Σύριζα έμπαινε δεν έμπαινε στη Βουλή…
Δηλαδή προβλέπεται χαμός… και μπόλικο γέλιο.
Για να μη θυμίσω τα περιβόητα ελικόπτερα της Αργεντινής (που θαυμάζει ο έτσι) και ποιους πήραν μαζί τους όταν απογειώνονταν από τις ταράτσες.
Πάντως όχι τους αντίστοιχους Σαμαράδες… αλλά τους εκεί Αλέξηδες.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου