20.8.14

Ο Σαμαράς παραμένει κυρίαρχος του παιχνιδιού!



 «Η ΝΔ του 1974 είναι διαφορετική από τη ΝΔ του 1989, του 2004, του 2012 και του 2014». Θα έλεγε κανείς ότι είναι πολύ διαφορετική.
Τόσο που δεν είναι υπερβολή να μιλούμε για άλλο κόμμα.




Έχει στο τιμόνι της έναν άλλο ηγέτη που σε τρεις περίπου μήνες συμπληρώνει πέντε χρόνια στη θέση του προέδρου, με άλλη επί της ουσίας ιδεολογική υπόσταση, άλλες πολιτικές πρακτικές και εν τέλει άλλη φυσιογνωμία. 
Και αυτή η φυσιογνωμία αναδεικνύεται όλο και πιο έντονα τους τελευταίους μήνες και ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να το κατοχυρώσει στον απόλυτο βαθμό.



Η ΝΔ του 2014 είναι αναμφισβήτητα η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις επικείμενες διεργασίες για την ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροδεξιάς. 
Η κυριαρχία Σαμαρά είναι απόλυτη και δεν υπάρχουν συνθήκες, ούτε και διάθεση, αλλά πολύ περισσότερο εκείνα τα πρόσωπα με το ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, για τη διαμόρφωση ισχυρών αντιηγετικών πόλων.
Μόνο ο Κώστας Καραμανλής μπορεί να κάνει ότι θέλει, όποτε θέλει, αλλά δεν έχει καμία διάθεση για πισωγύρισμα και δεν επιθυμεί να δημιουργήσει και πρόβλημα στον Πρωθυπουργό, αφού έχει καθαρά παραταξιακή λογική. 
Στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα στελέχη της ΝΔ, είτε υποστηρίζουν είτε όχι τον Αντώνη Σαμαρά αναγνωρίζουν την καθολική ισχύ του.
Και ο αριθμός των βουλευτών και των μελών της ΚΕ που γκρινιάζουν έχει μειωθεί δραστικά και όσα μέλη της Κ.Ο. της ΝΔ υπογράφουν σωρηδόν ερωτήσεις δεν έχουν διάθεση αντάρτικου, αλλά κινούνται με γνώμονα το βασικό ένστικτο της πολιτικής επιβίωσής τους. 
Η επιδίωξη του Αντώνη Σαμαρά σε εσωκομματικό ή παραταξιακό επίπεδο, εκτός από τις κυβερνητικές προτεραιότητες, είναι να επανιδρύσει τη ΝΔ.
Επίσης, πιστεύει ότι περισσότερο και από την«ανασυγκρότηση» του κόμματός του χρειάζεται ένας «πολιτικός πολιτισμός» που θα εκτείνεται στο σύνολο της πολιτικής ζωής. Και αυτό θα φανεί πολύ καθαρά στην πρόταση που θα καταθέσει, μετά τη ΔΕΘ, και δημόσια για τη συνταγματική αναθεώρηση, ένας άλλος προσωπικός στόχος.  
      
       Ιωάννης Μαρτέλος 
        New Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου