4.9.14

Η Αμφίπολη, και τα μαύρα κοράκια της παραπληροφόρησης…



Το 1975 ήμουν 14 ετών, και τα πόδια μου έφταναν με το ζόρι στα πεντάλ του αυτοκινήτου.
Γι αυτό, και όταν αποφάσισε ο μπαμπάς μου να μου μάθει να οδηγάω, δεν ήξερα που παν τα τέσσερα.
Και όμως έμαθα, και στη πορεία έγινα καλύτερος οδηγός από κείνον, αφού οι συνθήκες οδήγησης άλλαξαν, η κίνηση στους δρόμους αυξήθηκε, και το ίδιο αυξήθηκαν και οι επιδόσεις των αυτοκινήτων.





Κάτι ανάλογο σίγουρα συνέβη και με τον Νίκι Λάουντα ή τον Άρτον Σένα, ή τον πολύ Σουμάχερ.
Κάποιοι κάποτε τους έμαθαν να οδηγούν. Από το μηδέν.
Και έγιναν αυτοί που έγιναν. Τέλειοι οδηγοί…
Γιατί τα αναφέρω αυτά τα αυτονόητα;
Διότι ακόμη να χωνέψω τις πικρόχολες κακίες της κόρης του Λαζαρίδη σε σχέση με την Κατερίνα Περιστέρη, την επικεφαλής αρχαιολόγο στις ανασκαφές της Αμφίπολης…



 
Που μη έχοντας τίποτα άλλο να της προσάψει, εμπνεόμενη από την κλασική συριζέικη μιζέρια, το μόνο που βρήκε να πει είναι ότι ήταν κάποτε μια από τις πολλές βοηθούς του μπαμπά της, και πως όπως έλεγε η μαμά, «ο μπαμπάς ήταν κακός κριτής ανθρώπων»…. ή κάπως έτσι.
Ξεχνώντας να μας αναφέρει για το αν και ο μπαμπάς της δεν ήταν κάποτε βοηθός κάποιου, ή απλά γεννήθηκε … φτασμένος αρχαιολόγος.
Αυτή είναι μια από τις πολλές κακίες που ακούσαμε αυτό το τελευταίο διάστημα οπότε και σύσσωμη η Ελλάδα, και ειδικά τα άπειρα ΜΜΕ, ανακάλυψαν αίφνης την Αμφίπολη με αφορμή την επίσκεψη Σαμαρά.
Που αν δεν ήμουν παρών (μιλάμε για ΤΗΝ τύχη) ίσως με όλα αυτά που ακούω και διαβάζω να πίστευα και γω, ότι τελικά δεν είναι τίποτα, πως είναι ένα ακόμη πυροτέχνημα για να ξεχάσουμε τη φτώχια μας,  ή και αν είναι κάτι τότε ήδη το πούλησε ο Σαμαράς στα ξένα αφεντικά του!
Οι οπαδοί της Ραχήλ βλέπετε … είναι λεγεώνες.
Θυμόσαστε τους γερανούς που έλεγε;
Και βέβαια, πέρα από την Αμφίπολη, όπως έγραψε στο φέισμπουκ ο καλός μου φίλος Δημήτρης Ζώτος, ξαφνικά μάθαμε και την ύπαρξη του «Συλλόγου εκτάκτων αρχαιολόγων».
Ναι, υπάρχει και αυτό το φρούτο… όπως οι πάλαι ποτέ αδιόριστοι εκπαιδευτικοί!
Και το μάθαμε, όπως έγραψε,  «όχι βέβαια για κάτι σημαντικό και παραγωγικό, αλλά ως ένα ακόμα μέλος στο γαϊτανάκι της μιζέριας ενάντια στην ανασκαφή του τάφου στην Αμφίπολη.
Κοινώς, επειδή δεν το ανακαλύψαμε εμείς και προφανώς δεν πρόκειται να το εκμεταλλευτεί κάποιος πολιτικός χώρος στον οποίον προσκείμεθα, πρέπει πάση θυσία να το υποβαθμίσουμε και να κοπρολογήσουμε.
Όταν έλεγα πριν λίγο καιρό ότι υπάρχουν κύκλοι που μάχονταν την επιτάχυνση του έργου στην Αμφίπολη μερικοί μου απαντούσαν απαξιωτικά.
Η πραγματικότητα είναι πως ο τάφος από μόνος του αποτελεί ένα πρωτόγνωρο ιστορικό μνημείο (ακόμα κι αν αποδειχτεί κάτι πιο... πεζό, όπως ένα μνημείο ομαδικής ταφής στρατιωτών) και πως η συνέχιση της ανασκαφής από το σημείο στο οποίο είχε τελματώσει φέρει την υπογραφή Σαμαρά.
Το έχουμε ξαναπεί, όποιος έχει θέμα με την πραγματικότητα, είναι δικό του πρόβλημα και όχι αυτής (παλιός καλός Ιλίτς Ουλιάνοφ)….».
Και σαν να μην έφταναν αυτά, σαν να μην έφτανε η συκοφάντηση της Περιστέρη, κάποιοι επαγγελματίες γκρινιάρηδες τα βάζουν τώρα και με την Άννα Παναγιωταρέα (!) που βρίσκεται καθημερινά στις ανασκαφές, και προφανώς όχι τυχαία, και συνεργάζεται άτυπα με την ανασκαφική ομάδα, σαν ένα είδος δημοσιογραφικού συνδέσμου με το υπουργείο και τα ΜΜΕ.
Ή έτσι τουλάχιστον το καταλαβαίνω εγώ.
Ναι αλλά ποια είναι αυτή, και τι δουλειά έχει εκεί, και με ποιο δικαίωμα αράζει κάτω από την ομπρέλα, την ώρα που δεκάδες έγκριτοι δημοσιογράφοι ξεροσταλιάζουν διψασμένοι στη πλατεία της Μεσολακκιάς; κλπ κλπ. 

Προφανώς  ρε παλικάρια είναι εκεί με εντολή Σαμαρά! Μυαλό θέλει;
Του ίδιου Σαμαρά, που με δικές του ενέργειες και πρωτοβουλίες ξαναξεκίνησαν οι συγκεκριμένες ανασκαφές στην Αμφίπολη, που όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί, πρωθυπουργοί, κλπ είχαν γράψει στα τέτοια τους, παρά τις μαϊμούδες των τυμβωρύχων που μπαινόβγαιναν στους τάφους στολισμένες με περιδέραια και διαδήματα, τα οποία τα αφεντικά τους πουλούσαν στους κακούς ξένους, που τώρα μας ρουφάνε το αίμα, και θέλουν να αγοράσουν τη περιοχή μεσοτιμής για να κτίσουν ξενώνα γυμνιστών και οργίων κοντά τον ιερό τάφο της Μεσολακκιάς, που έχτισαν οι ηρωικοί μας πρόγονοι … ταρατατζούμ!!!!!
Για τέτοια πράγματα μιλάμε, την ώρα που η σοβαρή και ιδιαίτερα καταρτισμένη επιστήμων κα Περιστέρη προσπαθεί να κάνει το όνειρο πραγματικότητα.
Δουλεύοντας σαν το σκυλί.
Και μιας και την αναφέρω, αν και γενικά είναι χαμηλών τόνων και χαμηλού προφίλ, δουλεύοντας άοκνα κάτω από τα ραντάρ, επειδή έτυχε να έχω περάσει από το Μόντρεαλ, σε πανεπιστήμιο του οποίου δίδαξε και παρουσίασε το αρχαιολογικό της έργο (μετά από πρόσκληση) έψαξα (out of the box), και έμαθα το πλούσιο βιογραφικό της, το οποίο την καθιστά για μένα μια Χριστίνα Γιανόπαππα της αρχαιολογίας.
Οπότε ότι και να λένε τα πικρόχολα παπαγαλάκια, για ιδιοτελείς ή μικροκομματικούς λόγους, από το ένα αφτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν.
Και για να το κλείνουμε, αυτή την ώρα η ανασκαφική ομάδα της Περιστέρη εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο, προκειμένου να έρθει στο φώς η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ανακάλυψη όλων των εποχών.
Έτσι ακριβώς όπως το γράφω.
Και καλά θα κάνουν τα κοράκια της ενημέρωσης και της παραπληροφόρησης να κάνουν πίσω, να κάνουν υπομονή, διότι οσονούπω προβλέπεται να  φάνε τις κακίες τους αμάσητες…

Strange Attractor

1 σχόλιο: